۲۰ اسفند ۱۴۰۰، ۱۰:۳۱

زمزمه بازگشایی زاینده رود/ آبیاری گندم دهه اول فروردین ضروری است

زمزمه بازگشایی زاینده رود/ آبیاری گندم دهه اول فروردین ضروری است

اصفهان- عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان گفت: آب زاینده‌رود برای نوبت دوم آبیاری کشت کشاورزان شرق اصفهان در دهه نخست فروردین ماه باید رهاسازی شود.

حسین وحیدا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اینکه اراضی شرق اصفهان در بهمن ماه امسال زیر کشت گندم و گلرنگ رفت، محصول گندم ابتدای فروردین ماه به آبیاری مجدد نیاز دارد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: بازگشایی آب برای کشت کشاورزان شرق در روزهای نخست فروردین و ایام عید نوروز به بارش‌های این مدت بستگی دارد؛ از این رو رهاسازی آب برای آبیاری اراضی کشاورزی بسته به شرایط آب و هوایی در دهه اول فروردین ۱۴۰۱ باید انجام شود.

عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان افزود: اگر در روزهای باقیمانده اسفند و اوایل فروردین در اصفهان بارندگی نشود، آب از بین یکم تا پنجم فروردین ماه برای آبیاری گندم حتماً باید باز شود ولی اگر بارندگی شد یک هفته دیرتر از این تاریخ (بین یکم تا پنجم فروردین) باید آب رها شود.

وحیدا با اشاره به اینکه کشت گندم تا پنج فروردین ماه باید آبیاری شود، ابراز داشت: آبی که همیشه در نوبت اول برای کشت گندم رهاسازی می‌شد بین ۱۸ تا ۲۴ روز بود، امسال در بهمن ماه ۱۰ روز آب رها کردند و کشاورزان نتوانستند ۱۰۰ درصد اراضی خود را کشت کنند و تنها ۳۰ درصد از اراضی شرق اصفهان زیر کشت گندم و گلرنگ رفت.

عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان درباره مدت زمان رهاسازی آب برای نوبت دوم آبیاری اراضی شرق، گفت: اگر از یکم تا پنجم فروردین آب زاینده‌رود بازگشایی شد باید تا رسیدن محصول گندم تا ۷۵ روز (تا ۱۵ خرداد) جاری شود.

وحیدا اضافه کرد: نوبت آبی که کشاورزان در صحرا و کانال‌ها دریافت می‌کنند در برخی مناطق ۱۸ روز طول می‌کشد تا دوباره دریافت کنند. دبی آب ممکن است کمتر باشد ولی جریان آن باید پایدار باشد تا کشت به محصول برسد.

وی با بیان اینکه جلساتی درباره میزان و مدت رهاسازی آب برای نوبت دوم آبیاری با مسئولان جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و استانداری در هفته آتی برگزار می‌شود، ادامه داد: مسائل کارشناسی در این کمیته بررسی می‌شود و سپس در کمیته سازگاری با کم آبی با ریاست استاندار تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.

عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان تصریح کرد: میانگین بارندگی‌ها در سرشاخه حوضه زاینده رود نسبت به بلندمدت نرمال (طبیعی) است و پیش بینی این است که روزهای باقیمانده اسفند و فروردین سال آینده این بارش‌ها خوب باشد. امید است بارش‌ها از این بهتر باشد و حتی امید داریم که کشت تابستانه را هم در سال آینده داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، خروجی سد زاینده رود دوازدهم تا بیست و چهارم بهمن ماه سال جاری به مدت ۱۲ روز به منظور توزیع نوبت اول آب برای کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان افزایش یافت و اراضی این منطقه زیر کشت گندم و گلرنگ رفت.

مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان پیش‌تر اعلام کرده بود که رهاسازی آب برای نوبت دوم آبیاری کشت کشاورزان بسته به بارش‌ها در بهار سال آینده خواهد بود.

وی در نشست خبری اخیر خود نیز بار دیگر اعلام کرد تصمیم‌گیری برای رهاسازی زاینده‌رود در کمیته متشکل از نمایندگان صنف کشاورزان اصفهان، جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای استان و استانداری انجام می‌شود به این صورت که کشاورزان تاریخی را که کشت آنان به آب نیاز دارد اعلام می‌کنند و سپس مسائل کارشناسی آن در این کمیته بررسی می‌شود.

ذخیره سد زاینده رود رود تا ۱۸ اسفندماه به ۱۸۴ میلیون مترمکعب رسیده است و بارش‌ها در کوهرنگ سرشاخه اصلی حوضه زاینده رود تا روز پنجشنبه ۱۹ اسفندماه ۹۶۳ میلیمتر بوده که افزایشی ۵۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد و با میانگین بلندمدت بارش‌ها در این منطقه که ۹۷۰ میلیمتر بوده، برابر است.

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد. رودخانه زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود که در عین حال در سال‌های اخیر خشکانده شده است.

کد خبر 5444106

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کوچ IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
      0 1
      بله بادزدیدن آب خوزستان باید اینور بشه عجب گاو بندی قشنگی رود خانه ی فصلی زاینده رود در آب. و کارون که کشتی باری توش. رد میشد خشک
    • IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
      1 2
      خب ما اینجا تو چهارمحال و بختیاری ،از سرما دک می زنیم ،گاز را هم زیاد نمی تونیم باز کنیم ،شما تو هوای خوب اصفهان ،از این آب لذت ببرید و در حالی که کنار خانواده نشسته اید در آمد هم داشته باشید !!!
    • مردم اصفهان IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
      0 0
      بهترین اب باران وبرف باید توی فولاد وسرامیک سازی یزد از بین برود وحتی دوب اهن وفولاد مبارکه انوقت حق ابه کشاورز وحق ابه شرب مردم پایمال شود چرا این اب شربی که ما در اصفهان مصرف میکنیم اب چاه هست حمام تمیز میکنیم یه هفته بعد دوباره کاشی وسرامیک یه رنگ قرمز کم رنگ ولیز میشد .خدا از باعث وبانیش نگذرد
    • IR ۱۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
      0 0
      آب نیست باز نکنید🤨😞
    • علی IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۱
      1 0
      زاینده رود کانال ابرسانی نیست خشکاندن زاینده رود و تالاب گاوخونی یعنی همین ریزگردهای سمی که تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری همه را درگیر میکند و قوم و استان نمیشناسد