۲۳ اسفند ۱۴۰۰، ۸:۵۲

مهر گزارش می دهد؛

بازار عیدانه روی موج گرانی/ فروشندگان دولاپهنا حساب می‌کنند

بازار عیدانه روی موج گرانی/ فروشندگان دولاپهنا حساب می‌کنند

ساری - گرانی کالا و اجناس در مازندران نوروز و غیرعید نمی‌شناسد، در بازار به هر بهانه ای روی قیمت‌ها می کشند و همه چیز را به ارز و آن سوی آب‌ها خط و ربط می‌ دهند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: ارز بالا رود در بازار مازندران نرخ کالاها بالاتر می‌رود و با فرو کش تب ارزی بازهم مردم استان، کالاها را گران‌تر می خرند، گویا قرار نیست نرخ گذاری ها روند نزولی به خود گیرد.

اجرای چهار مرحله درج قیمت تولید روی کالا، استفاده از بازرسان مردمی و اصناف، طرح‌های نظارتی و ویژه هم نتوانست جلوی سودجویان و گرانفروشان را بگیرد، مسئولان می‌گویند گرانی داریم اما گرانفروشی نداریم اما مردم نظر دیگری دارند.

محمدی شهروند ساروی با بیان اینکه این روزها اگر چند میلیون تومان پول برای خرید به بازار ببرید نهایتاً چند پلاستیک کوچک می‌توان اقلام ضروری و اساسی را تهیه کرد، افزود: قیمت‌ها به شاخ آهو بند شده و دستمان برای خرید بسیاری از اقلام کوتاه‌تر شده است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ماهی‌های کفال و کپور به کیلویی ۱۶۰ هزار تومان رسیده است، گفت: با این مبلغ می‌توانید یک ماهی ۸۰۰ تا ۹۰۰ گرمی خریداری کنید و ماهی، گوشت، برنج و بسیاری از اقلام و اجناس از سفره‌هایمان پرکشید.

وی از مسئولان امر خواست تا با برپایی نمایشگاه‌های فروش بهاره و اجناس و عرضه کالا با قیمت‌های مناسب، کام مردم را در آستانه عید شیرین کنند.

بازار عیدانه روی موج گرانی/ فروشندگان دولاپهنا حساب می کنند

به سراغ آجیل و خشکبار شب عید نمی‌توان رفت و لبخند پسته تلخندی به روی رهگذاران و خریداران است، محمد احمدی شهروند غرب مازندران با بیان اینکه همه شیرینی عید به خرید آجیل و ماهی است، افزود: چندسالی آجیل و خشکبار از سفره‌های عید مردم حذف شده زیرا کسی رغبت نمی‌کند آجیل ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی خرید کند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه روزهای پایانی سال برای بسیاری از خانواده‌ها با مشقت و سختی به عید می‌رسد، افزود: گذران یک عید با خریدهای معمولی و ساده و پوشاک برای اعضای خانواده بیش از ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد و بسیاری از خانواده‌ها از تهیه آن عاجز هستند.

وی بی ثباتی در نرخ اجناس کالاهای اساسی را ا مشکلات برشمرد و نظارت بیشتر مسئولان را خواستار شد و گفت: قیمت‌ها در هر مغازه‌ای فرق دارد و علاوه براین برچسب قیمت روی بسیاری از کالاها وجود ندارد و دلیل این اختلاف قیمت‌ها مشخص نیست.

این شهروند گفت: دست بسیاری از مردم خالی و در مضیقه هستند و از مسئولان تقاضا داریم تا روی کالاهای اساسی نظارت بیشتری داشته باشند.

یک شهروند بابلسری نیز که برای خرید شب عید به بازار بابلسر آمده است، در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه در چهار فروشگاه پوشاکی که سر زدیم با چند قیمت مواجه شدیم، افزود: برخی فروشندگان اجاره بالای مغازه را سبب رشد قیمت‌ها مطرح می‌کنند.

عرضه یک کالای مشابه با چند نرخ در فروشگاه‌ها

علی گرجیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیشتر اجناس پوشاک تولید داخل است ولی بر چسب خارجی روی آن زده می‌شود، گفت: آیا تاوان اجاره بالای مغازه‌ها را خریداران و مردم باید پس دهند و نرخ کالاهای مشابه نظیر یک شانه تخم مرغ در چند فروشگاه با قیمت‌های متنوع عرضه می‌شود، پسندیده نیست.

وضعیت نابسامان بازار و گرانی اقلام و اجناس درحالی است که متولیان امر از اجرای طرح‌های نظارت ویژه برای رصد بازار و کالا خبر می‌دهند، یدالله ملکی مدیرکل تعزیرات حکومتی مازندران با اشاره به طرح نظارتی ویژه نوروز و ماه رمضان اظهار داشت: مردم می‌توانند بیشترین همکاری و مشارکت را برای نظارت بازار با ما داشته باشند و می‌توانند گزارش‌های تخلف را در زمینه گرانفروشی و احتکار اعلام کنند.

یدالله ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیشتر حوزه فعالیت تعزیرات برخورد با گرانی است، افزود: قیمت کالا ممکن است با توان خرید مردم مطابقت نداشته باشد از این رو پس از قیمت گذاری رسمی و مصوب، هرگونه تخطی از آن گران فروشی محسوب می‌شود.

وی افزود: در رسیدگی‌ها هم حق دولت و هم شاکی را درنظر می‌گیریم و از مردم تقاضا داریم از مراکز معتبر و دارای پروانه کسب خریداری کنند و علاوه بر این از دستفروشان نیز غافل نخواهیم شد.

بازار عیدانه روی موج گرانی/ فروشندگان دولاپهنا حساب می کنند

وی درباره افزایش قیمت برنج بابیان اینکه برنج‌های خارجی دارای نرخ و قیمت مصوب است، افزود: تخلیط برنج داخلی از جمله مشکلات بوده و تاکنون پرونده‌های زیادی در این زمینه تشکیل شده است.

تخلیط برنج داخلی از جمله مشکلات بوده و تاکنون پرونده‌های زیادی در این زمینه تشکیل شده است

ملکی یادآور شد: در زمینه برنج داخلی آنکه بیشترین سود را برد، خریداران انبوه بود و کشاورزان از این قیمت‌ها سود نکرده‌اند.

درج قیمت روی تولید از جمله طرح‌هایی است که چهار مرحله آن اجرا شد و به گفته مسئولان اجرای این طرح سبب کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت‌ها شده است. حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای این طرح طی چهار مرحله گفت: در حال حاضر قیمت تولید روی ۹۰۵ قلم کالا در استان درج می‌شود.

وی نتیجه اجرای این طرح را کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصد انواع کالاها دانست و گفت: اجرای این طرح در حذف واسطه گری و جلوگیری از سو استفاده بسیار نقش داشته است.

نگران تأمین گوشت مرغ نیستیم

نظارت و تنظیم بازار قیمت مرغ و گوشت از دیگر طرح‌هایی است که در استان مازندران اجرا شده است و برای تنظیم بازار این کالا پنج هزار تن مرغ در استان ذخیره سازی شده است. محمد جعفری معاون سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مشکلی از نظر توزیع و عرضه مرغ در استان نداریم، گفت: روزانه بیش از ۳۵۰ تن مرغ در استان عرضه و توزیع می‌شود.

وی میزان سهمیه مرغ منجمد را برای تنظیم بازار بیش از هزار و ۴۰۰ تن ذکر کرد و گفت: مرغ منجمد با قیمت ۲۰ هزار تومان دست مصرف کننده می‌رسد.

وی با بیان اینکه نگرانی در زمینه تأمین گوشت مرغ نداریم، گفت: به اندازه کافی ذخایر گوشت مرغ در استان وجود دارد و وضعیت جوجه ریزی ها نیز خوب بوده است.

روزهای پایانی سال نظارت ویژه بر بازار برای جلوگیری از سودجویی و واسطه گری بیش از گذشته محسوس است تا خانوارها بتوانند اقلام و کالاهای مورد نیاز خود را با قیمت مناسب تهیه کنند.

کد خبر 5446281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha