۲۵ اسفند ۱۴۰۰، ۱۵:۴۵

برای گسترش زبان فارسی؛

بنیاد سعدی و دانشگاه واسط عراق تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

بنیاد سعدی و دانشگاه واسط عراق تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

بنیاد سعدی و دانشگاه «واسط» در راستای آموزش و گسترش خط و زبان فارسی در کشور عراق در اسفند ماه ۱۴۰۰‬ با یکدیگر تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بنیاد سعدی و دانشگاه «واسط» در راستای آموزش و گسترش خط و زبان فارسی در کشور عراق در اسفند ماه ۱۴۰۰‬ با یکدیگر تفاهم نامه همکاری امضا کردند. در نشستی که به همین منظور در بنیاد سعدی برگزار شد، فلاحت پیشه، معاون امور بین الملل بنیاد سعدی و صحرایی معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی به همراه کارشناسان مرتبط و مازن حسن جاسم الحسنی، رئیس دانشگاه واسط و مریم جواد کاظم، مدیر مرکز زبان فارسی و مدرس زبان فارسی آن دانشگاه حضور یافتند و هریک به معرفی ظرفیت‌ها و امکانات علمی و آموزشی خود پرداختند و تلاش در راستای گسترش و ترویج آموزش زبان و ادبیات فارسی را با توجه به تقاضای روز افزون دانشجویان عراقی، ضروری و اساسی دانستند.

رضا مراد صحرایی، در ابتدا، به معرفی دستاوردها، منابع و کتاب‌های آموزشی تألیف و چاپ شده در بنیاد و نیز آموزش مجازی و امکانات گوناگون ایجاد شده به این منظور پرداخت و مجموع آنها را کمک بزرگ و شایان توجهی در جهت تسهیل آموزش زبان فارسی در خارج از ایران دانست که لازم است به نحو شایسته‌ای مورد استفاده مراکز آموزشی در کشورهای گوناگون قرار گیرد.

وی سپس به معرفی مجموعه کتاب‌های جدید «شیراز» پرداخت و گفت: بنیاد سعدی این مجموعه را ویژه عربی‌زبانان طراحی کرده و در تأمین محتوا و برنامه آموزشی آنها، رویکرد آموزش آسان و سریع زبان فارسی برای عربی‌زبانان را با توجه به نیاز ایشان برای ورود به دانشگاه‌ها و بهره‌گیری در محیط ایرانی و فارسی‌زبانان، مورد توجه قرار داده است.

در ادامه معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی، با اعلام آمادگی کامل این بنیاد برای حمایت و تأمین نیازهای آموزشی مراکز و نهادهای خارج از کشور که به امر آموزش زبان فارسی در خارج از کشور مشغول هستند، آن را گواه پیشرفت‌های پر بازده بنیاد و اساس همکاری در چارچوب تفاهم‌نامه‌های همکاری و ضوابط اجرایی معرفی کرد.

مازن الحسنی با بیان اینکه دانشگاه «واسط» در شهر واسط، عراق دارای گروه زبان و ادبیات فارسی و دانشجویان علاقمند بسیاری است، هدف از آموزش زبان فارسی در عراق را اساساً، شناخت فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران دانست و اعلام داشت خوشبختانه برنامه‌های بنیاد سعدی مورد استقبال فارسی‌آموزان عراقی است و در کنار آن، اعطای راتبه‌های بیشتر رشته آزفا به دانشجویان عراقی، تأمین کتاب‌های مورد نیاز به تعداد کافی و برگزاری دوره‌های حضوری آموزش زبان فارسی برای عراقی‌ها را در ایران به عنوان برخی اقدامات سودمند در این رابطه برشمرد.

ایشان به وجود فضای بزرگ و مناسبی جهت تأسیس مرکز مستقل آموزش زبان فارس در دانشگاه واسط اشاره کرد و در کنار آن، جمعیت قابل توجه دانشجویان و متقاضیان آموزش زبان فارسی را از جمله ظرفیت‌های مساعد برای شروع همکاری با بنیاد سعدی و دیگر دانشگاه‌های بزرگ ایران در زمینه آموزش و گسترش زبان فارسی دانست.

شهروز فلاحت پیشه، معاون امور بین الملل بنیاد به ارائه توضیحات جامع در رابطه با شیوه کار و تعامل میان مراکز و بنیاد سعدی پرداخت و فرآیند برگزاری دوره‌های آموزش زبان فارسی، از طرح برنامه مورد اجرا توسط معاونت امور بین الملل (معمولاً برگزاری یک دوره آموزشی یا آزمون استاندارد آمفا و غیره) انتقال طرح درخواست‌شده به معاونت آموزش و پژوهش، روش و جزئیات برگزاری و ارزشیابی پایان دوره را کاری گروهی و مشترک دانست که بدون اشتیاق و تعامل هدفمند و موفق طرفین امکان‌پذیر نمی‌باشد.

وی سپس با اشاره به اهمیت برقراری و حفظ ارتباط مستمر میان بدنه کارشناسان معاونت امور بین الملل و مسئولان دست‌اندرکار و مدرسان مراکز آموزشی تا پایان کار، معاونت امور بین الملل و کارشناسان کارآزموده آن را به منزله پل‌هایی برای برقراری مناسبات و تعاملات لازم میان طرف‌های داخل و خارج از ایران برشمرد.

در پایان طرفین در بنیاد سعدی و دانشگاه واسط با عقد تفاهم‌نامه‌ای، رسماً همکاری با یکدیگر در زمینۀ آموزش یکپارچه و همگام زبان فارسی در چارچوب استاندارد مرجع آموزش بنیاد سعدی را اعلام و آغاز کردند.

کد خبر 5448611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha