به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه آیرم در این زمینه اظهار کرد: مرز بازرگان علاوه محصولات کشاورزی، پتروشیمی، نساجی و فلزات در ترانزیت، صادرات و واردات نقش فرآوردههای دامی نقش اساسی و بی بدیل ایفا میکند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۰۷ هزار و ۶۰۸ تن انواع فرآورده دامی پس از بازدید و نظارتهای بهداشتی از طریق مرز بازرگان به خارج از کشور ترانزیت شد، افزود: میزان ترانزیت سال گذشته ۳۰۴ هزار و ۲۵۴ تن فرآوردههای دامی بود، که از مبدا کشورهای ترکیه و اروپا بارگیری و پس از بازدیدهای بهداشتی در قرنطینه دامپزشکی بازرگان به کشورهای آسیایی با ۱۲ هزار و ۸۶۵ دستگاه کامیون ترانزیت شده است.
آیرم عمده کالاهای ترانزیتی دامی را شامل انواع فرآوردههای خام دامی، فرآوردههای بیولوژیک و داروهای دامی عنوان کرد و ادامه داد: ایران در این نقطه مرزی به عنوان پل ترانزیتی بین کشورهای غربی و آسیایی ایفای نقش میکند و در تسهیل تجارت منطقهای تأثیرگذار است.
به گفته رئیس شبکه دامپزشکی ماکو، واردات فرآوردههای دامی سال گذشته از طریق قرنطینه مرز بازرگان، ۱۰۳ هزار و ۳۵۴ تن بوده و از کشورهای اروپایی توسط چهار هزار و ۴۶۴ دستگاه کامیون وارد کشور شده است که بطور عمده شامل گوشت منجمد، دارو، واکسن و فرآوردهای بیولوژیک بود.
رئیس شبکه دامپزشکی ماکو اضافه کرد: در سال گذشته، همچنین تعداد ۶۸ هزار و ۲۲۳ رأس دام زنده از مبدا ترکیه به مقصد قطر از طریق این مرز ترانزیت شده است.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی در داخل محدوده منطقه آزاد ماکو واقع شده است.
این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
نظر شما