دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: زندگی کودکان در خانواده های نابسامان اعم از خانواده های درگیر تشنج ، معتاد و یا مطلقه ( والدین از یکدیگر جدا شده ) سرنوشت ناخوشایندی از نظر تربیتی ، تحصیلی و فرهنگی دارد .
وی خاطر نشان کرد : تحقیقات انجام شده نشان می دهد 75 درصد از دختران فراری فرزند خانواده های متلاشی شده و یا معتاد هستند و 65 درصد از دانش آموزانی که ترک تحصیل می کنند نیزمتعلق به همین گروه هستند .
این متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: اینگونه فرزندان نه تنها دوران تلخی در نوجوانی و جوانی دارند بلکه در بزرگسالی نیز به علت عدم موفقیت در تحصیل و گرفتاری در ناهنجاریهای رفتاری ، افرادی کینه توز و انتقام جو بار آمده و در زندگی زناشویی و شغلی نیز ناکام گشته و محکوم به شکست هستند .
وی ادامه داد : آنان همواره به اجتماع و اعضای آن با چشم کینه ورزی نگریسته و منتظر فرصتی هستند تا از دیگران انتقام بگیرند.
ابهری گفت: اکثر فرزندان خانواده های متشنج یا طلاق دچار تیک های عصبی، اضطراب ، سوء تغذیه ، کابوسهای شبانه ، گوشه گیری و انزوا بوده و همچنین این ناراحتی ها ، زمینه های گرایش به اعتیاد و انتقام جویی و ناهنجاریهای رفتاری دیگر را در فرد رقم می زند.
وی افزود: در کنار خانواده های متلاشی و دچار مشکل ، وظیفه آموزش و پرورش و نهادهای تربیتی این است که خلاء های عاطفی اینگونه کودکان را پر کرده و یا در نهایت به عنوان سرمایه های ملی این کودکان را از خانواده ها جدا کرده و با سیاست واحدی مورد بازپروری و تربیت قرار دهند.
نظر شما