سعید شمس کلاهی امروز در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با بیان این مطلب افزود: تعداد ورزشکاران سازمان یافته که دارای کارت بیمه و فعال هستند 550 نفر است که با ورزشکاران متفرقه و آزاد به حدود 800 نفر می رسد.
وی با اشاره به اینکه ورزش باستانی از سال 1331 در استان مرکزی به وجود آمده است تصریح کرد: اولین زورخانه اراک در آسیاب خرابه به همت آقا محمد علی هزاوه ای ساخته شد و از پهلوانان این زورخانه آقا محمد پهلوان بوده است.
شمس کلاهی اظهار داشت: در حال حاضر چهار زورخانه در داخل شهر اراک و سه زورخانه در خارج از شهر ، پنج زورخانه در ساوه همچنین در محلات ، ، دلیجان ، خمین ، آشتیان ، تفرش ، شازند شش زورخانه فعال هستند .
وی با اشاره به اینکه از سال 1358 این ورزش به صورت فدراسیون در آمده اضافه کرد: از ورزشکاران این ورزش باستانی که قدمتی طولانی دارند و به عنوان پیش کسوت هستند حاج محمد تقی شمس کلاهی و پهلوان نوروزی است که طی 60 سال ورزش باستانی جزء ورزشکاران رده بالا هستند.
سرپرست هیئت ورزشی پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی افزود: این رشته ورزشی در استان مرکزی از وضعیت مناسبی برخوردار و در تمامی مسابقات حضور داشته است.
وی با بیان اینکه شازند پرورش دهنده پهلوانان بزرگ می باشد ودر تمام مسابقات مدال آور استان مرکزی است اضافه کرد: تیم شهرستان شازند دارای قهرمانان چندین ساله کشور می باشد که غلامرضا آقا باقری ، صفر و بهروز روشن، علی ترابی ، رحمان اسکندری و معین صفایی از پهلوانان این رشته هستند.
شمس کلاهی خاطر نشان کرد: در ورزش باستانی از ابزار و آلات رزمی و جنگی گذشته به عنوان یک سمبل استفاده می شود که به صورت تیمی و هنر فردی با یکدیگر به مسابقه می پردازند.
وی تصریح کرد: این ورزش به شکل تیمی با انجام حرکات موزون در قالب 7 یا 9 نفر و در انفرادی در شش رشته چرخ تیز، چرخ چمنی، دو میل بازی، سه میل وچهار میل بازی، سنگ و کباده صورت می گیرد.
شمس کلاهی تاکید کرد: از مزیت های این رشته منش و کردار پهلوانان است و تنها ورزشی است که سه نسل در کنار یکدیگر ورزش می کنند.
نظر شما