۱۴ شهریور ۱۳۸۶، ۱۴:۱۲

دانشمندان تأثیر سیگار کشیدن مادران بر بدخوابی نوزادان را کشف کردند

دانشمندان تأثیر سیگار کشیدن مادران بر بدخوابی نوزادان را کشف کردند

مادرانی که در دوره شیردهی خود سیگار می کشند، نه تنها در طولانی مدت به کودکان خود آسیب می رسانند، بلکه باعث می شوند که این نوزادان در کوتاه مدت نیز دچار آشفتگی های ذهنی و بدخوابی شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج بررسی های محققان مرکز خیریه حواس شیمیایی مونل در فیلادلفیا به سرپرستی جولی منلا، نشان می دهد درصورتی که تازه مادران پس از تولد فرزند خود عادت بد استعمال دخانیات را ترک نکنند، نه تنها در دراز مدت به کودکان خود آسیب می رسانند، بلکه در کوتاه مدت نیزموجب بدخوابی نوزادان می شود.

این محققان که نتایج تحقیقات خود را در تازه ترین شماره مجله Pediatrics منتشر کرده اند، با بررسی 15 نوزاد بین دو تا هفت ماهه که از شیر مادران سیگاری تغذیه می کردند، اطلاعات مختلفی را به مدت سه ساعت و نیم در مدت دو روز به ثبت رساندند.
براساس این اطلاعات مشخص شد، تمام مادرانی که در تحقیق شرکت کردند حداقل 12 ساعت قبل از هر نوبت بررسی سیگار کشیده بودند.

در روز اول هر مادر قبل از شیردهی سه نخ سیگار کشید، درحالی که در روز دوم بدون استعمال سیگار شیر داد.

درهر دو مورد پس از شیر دادن، مادران کودکان خود را خواباندند.

این دانشمندان با استفاده از یک دستگاه مخصوص "فعالیت نگار" که به کودکان نصب شده بود، توانستند فعالیت خواب نوزادان را در مدت سه ساعت و نیم مشاهده کنند.

این محققان سطوح نیکوتین را به منظور درک اینکه چه میزان از این ماده از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود، اندازه گرفتند.

در این بررسی مشاهده شد در روزهایی که مادر قبل از شیر دادن سیگار می کشید، مدت زمان خواب کودک 53 دقیقه و در روزهایی که نوزاد از شیر بدون نیکوتین تغذیه می کرد، 84 دقیقه به طول می انجامید.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند:" بیشتر مادران سیگاری نمی دانند که نیکوتین حتی از راه شیر نیز به نوزاد منتقل می شود. بطوری که تصور می کنند اگر در محیط دور از کودک سیگار بشکند، فرزند خود را از آسیب های ناشی از نیکوتین حفظ می کنند. درصورتی که این یک تصور کاملا اشتباه است و این مادران باید الگوی رفتاری خود را تغییر دهند."

به گفته این محققان، نیکوتین یک ماده تحریک کننده است که خطر کاهش توسعه مغزی را درپی دارد و در طولانی مدت باعث کاهش توانایی های یادگیری در کودکان می شود. همچنین در کوتاه مدت باعث کاهش 37 درصدی میزان و بد شدن کیفیت خواب کودک می شود.

کد خبر 546770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha