به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ناصر رفیعی شامگاه پنجشنبه در سخنرانی مراسم شب قدر حرم حضرت معصومه سلام الله علیها با اشاره به فضیلت شبهای قدر اظهار داشت: شب قدر شبی کلیدی است که پرونده عبادی انسان را تا سال آینده میبندند که اگر کسی این شب را بیدار باشد و توبه کند در سرنوشت وی تأثیرگذار باشد.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: شب قدر شب نزول قرآن و نزول ملائک الله و شبی برابر هزار سال است و باید دعا کنیم سر سفره مغفرت الهی باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه خلاصه سوره بقره که ۲۸۶ آیه است در آیه آخر این سوره آمده که خلاصه همه دعاها است که اکثر مردم آن را میخوانند افزود: آخرین آیه سوره بقره دو اصل کلیدی دارد و در این آیه ۷ درخواست از خداوند داریم.
حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: خداوند مهربان است و تکلیفی که در وسع انسان نباشد از انسان نمیخواهد و هر کسی تکلیفش به اندازه وسع او است و به همین دلیل روزه بر بیماران واجب نیست و سایر عبادات نیز در صورت نداشتن شرایط، بجا آوردن آن لازم نیست.
استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: این آیه برای کسانی که در عبادات خود را اذیت میکنند و وسواس در عبادت دارند است چرا که خداوند از انسان به اندازه وسع او طلب کرده است و مسلمانان میبایست به همین میزان که خداوند واجب کرده اهتمام داشته باشند.
وی بیان داشت: متأسفانه گاهی در فضای مجازی نسبت به احکام الهی شبهه افکنی و این دستورات الهی را مسخره میکنند.
هر کسی به اندازه توانش مسئولیت دارد
استاد حوزه علمیه قم گفت: بر اساس این آیه هر کسی به اندازه توانش مسئولیت دارد؛ اما تشخیص این توانایی بر عهده متخصص است و هر کسی کار خیر و یا شری انجام دهد نتیجه آن به خودش باز میگردد.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: دین سخت گیری ندارد و سهل است و از طرفی فرافکنی کردن در دین درست نیست و در این آیه سه ربنا آمده است و اولین تقاضا این است که خدا ما را به فراموشی و خطا مواخذه نکند.
حجت الاسلام رفیعی، ابراز داشت: ما دو نوع فراموشی داریم که اولی برای کم حافظه بودن است و ممکن است افراد آلزایمر بگیرند و مسائل را فراموش کنند اما گاهی انسان خدا، معاد و احترام به والدین را فراموش میکند که این فراموشی اختیاری و عمدی است و خداوند از انسان میخواهد که جز این دسته از افراد نباشیم.
وی اضافه کرد: گناه سهوی و کم حافظه گی مواخذه ندارد، اما گناه عمدی مانند فراموش کردن خداوند و کنار گذاشتن خدا از زندگی مواخذه دارد و شیطان دائم به دنبال این است که انسان خدا و قیامت را فراموش کند.
باید برخی از اتفاقات در زندگی را هشدار بدانیم
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه شبهای قدر و ادعیه و نمازهای روزانه در واقع برای یادآوری حضور خداوند است افزود: انسان دارای فطرت پاکی است که حکم سوپاپ اطمینان را دارد که گناه این فطرت را سیاه میکند و باید برخی از اتفاقات در زندگی را هشدار بدانیم.
حجت الاسلام رفیعی، تصریح کرد: قرآن کریم میفرماید بسیاری از گناهان انسان بر اثر غفلت است و باید تلاش کنیم از یاد خدا غافل نباشیم.
وی افزود: امتهایی بودند که به دلیل گناهانی که انجام دادند برخی از امور حلال بر آنان حرام شده که یهودیان از جمله آنان بودند و ما از خداوند میخواهیم اینگونه نباشیم و دعای دیگر این است که ما طاقت محدودی داریم و از خدا میخواهیم که عباداتی که طاقت نداریم برگردن ما نباشد و خداوند نیز در روزه و نماز بر انسان تخفیف داده و در گذشته این عبادات مفصل تر بوده است.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: در این آیه دعا میکنیم که خداوندا خطاهای ما را پاک کن و ما را ببخش و به ما رحم کن و در برابر دشمنان ما را یاری کن.
نظر شما