به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد باقر قالیباف روز گذشته در همایش دبیران شورایاری های محلات که با حضور رئیس و تنی چند از اعضای شورای شهر تهران و جمع کثیری از دبیران شورایاری های محلات شهر تهران در تالار حرکت برگزار شد، با تاکید بر اینکه در این اصل که شهرداری ها در اداره شهر باید از مشارکت مردم استفاده کنند هیچ شکی نیست و این امر علاوه بر اینکه تجربه بسیاری از کشورهای دنیاست با مبانی اسلامی و مبانی علمی نیز سازگاری دارد اما واقعیت این است که در کشور ما از لحاظ تجربه در بعد سیستمی عمل کردن و از لحاظ ساختار اداری در این بخش ضعیف هستیم.
وی با تاکید بر اینکه از گذشته های دور نیز مردم در محلات به صورت خودجوش و چه مرکزیت قدرت آنها را به رسمیت می شناخت و چه نمی شناخت ، باز هم بسیاری از امور محله خود را با مشارکت یکدیگر انجام می دادند ، افزود : امروز در کلان شهر تهران و در آغاز قرن 21 به عنوان یک نظام اسلامی و انقلابی دیگر زیبنده نیست که نهادها و تشکل های مردمی به صورت غیر سیستمی و سازمان نیافته کارکنند و اختیاری نداشته باشند .
قالیباف با بیان اینکه یکی از خصلت هایی که همواره در گذشته ها در نظام بوروکراسی و اداری ما وجود داشته این بوده است که به مدیران دولتی کمتر اجازه داده می شود که کارها را به مردم واگذار کنند ، اظهار داشت : در هنگام انتخابات شورایاری ها هم شهرداری و شورای شهر با مشکلات متعددی مواجه بودند از جمله اینکه شورایاری ها به رسمیت شناخته نمی شدند و با این حال با تلاش جدی مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر تهران ، این هدف محقق شد .
شهردار تهران با بیان اینکه این با پوست ، گوشت و خون بنده و شورای شهر عجین شده که ما باید شورایاری ها را بنا به ضرورت و برای اداره شهر توسعه دهیم ، تصریح کرد : این کار در اولویت های جدی شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری قرار دارد و این خواسته ای است که همواره از دولت و مجلس نیز داشته ایم .
وی با بیان اینکه همه پول و امکانات شهرداری از مردم است به جز در حوزه حمل و نقل و ترافیک که دولت در این زمینه به شهرداری کمک می کند در بقیه امور شهر از صفر تا 100 این پول مردم است که هزینه می شود و طبیعی است که مردم نیز باید در نحوه هزینه کرد آن نظارت داشته باشند .
قالیباف با تاکید بر رویکرد محله محوری در شهر تهران اظهار داشت : این باور در شورای شهر و شهرداری وجود دارد که مجموعه شورایاری ها را روز به روز تقویت کند البته این به آن معنی نیست که همه بدنه شهرداری با این سخن من موافق هستند اما باید کمک کنیم که این ارتباط را به صورت معنی داری پیش ببریم .
شهردار تهران خطاب به دبیران شورایاری های محلات با تاکید بر اینکه شما باید با دلگرمی کار کنید و مشکلات و موانع پیش رو نباید شما را دلسرد کند، تصریح کرد: این به آن معنی نیست که کارنامه شورایاری ها و شهرداری بی عیب و نقص است ، به عنوان مثال در بخش آسفالت خیابان ها مسلما وضعیت می تواند بهتر از این باشد اما نکته مهم این است که کیفیت آسفالتی که امسال در خیابانهای شهر ریخته می شود به هیچ وجه قابل مقایسه با سالهای گذشته نیست و این را اگر در خیابان رانندگی کنید به وضوح درک خواهید کرد اما قبول دارم که باید وضعیت از این هم بهتر شود .
قالیباف با بیان اینکه به خصوص در اجرای پروژه های خدماتی و عمرانی که در سطح محلات انجام می شود ما نمی گوییم که تمام پیمانکاران کارشان را درست انجام می دهند ، اما کیفیت کارهای انجام شده در سطح محلات از سالهای گذشته بهتر است .
وی با بیان اینکه شورایاری ها باید تلاش کنند تاذ جدول وظایف نظارتی شان در محلات صحیح در بیاید ، تصریح کرد : تلاش می کنیم به کمک شورای شهر با برگزاری یک دوره آموزشی فشرده به اعضای شورایاری ها و دبیران آنها ، آموزش های لازم را به منظور آشنایی با وظایف شان ارائه دهیم تا نقش نظارتی شورایاری ها در محلات بر عملکرد پیمانکاران که با مناطق مختلف با شهرداری ها کار می کنند بیشتر شود .
قالیباف ادامه داد: 15 روز قبل ساختار نواحی در تهران را قطعی و ابلاغ کردیم که در این ساختار بر بحث عدم وجود اختیارات لازم برای شهرداران نواحی تاکید شده است به این معنی که در حال حاضر همه اختیارات در مرکز متمرکز شده و یا بخشی از آن به شهرداران مناطق واگذار شده است در حالی که باید این اختیارات باید در شهرداران نواحی که در پایین ترین رده ها در تماس با مردم محلات هستند، نیز تسری یابد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه در 122 ناحیه شهر تهران در رابطه با اختیاران شهرداران نواحی مباحثی مطرح شده است که امیدواریم بتوانیم این برنامه را عملیاتی کنیم ، تصریح کرد : این بدان معنی است که به شهرداران نواحی در حوزه خدمات شهری ، فنی و عمرانی و ترافیک اختیارات بیشتری واگذار شود تا نواحی با محلات ارتباط بیشتری برقرار کنند البته به اعتقاد من ایده آل ترین شرایط وقتی است که طرح شهرداران محله را نیز بتوانیم اجرایی کنیم.
قالیباف با تاکید بر اینکه در سال آینده نواحی باید برنامه های خود را با رویکرد محله محوری پیش ببرند ، اظهار داشت : باید در جهت نزدیک تر کردن شورایاری ها با شهرداران نواحی گام برداریم .
وی با تاکید بر اینکه این به معنی این نیست که شورایاری ها حق عزل و نصب شهرداران نواحی را داشته باشند بلکه می توانند در خصوص عزل و نصب ها نیز نظر خود را مطرح کنند و این برنامه ای است که شهرداری با جدیت آن را دنبال می کند .
شهردار تهران تاکید کرد : دنیای امروز دنیای ایده هاست و امروز دیگر پول ، ساختار و مدیریت دغدغه های اول نبوده و هر کس که دید بهتری داشته باشد در حوزه کاری خود بهتر و موفق تر عمل خواهد کرد .
قالیباف گفت: داشتن یک برنامه کلان به جای خود مهم و ضروری است اما برای اداره شهر با وجود اینکه برخی موضوعات ما بسیار کوچک به نظر می رسند ولی در زندگی مردم بسیار تاثیر گذار هستند برخی اوقات یک ایده خوب می تواند درآمد هنگفتی را برای شهرداری به همراه داشته باشد و در بسیاری از هزینه ها صرفه جویی کند.
شهردار تهران در پایان بار دیگر از دبیران شورایاری های محلات درخواست کرد که با وجود سختی ها و مشکلاتی که در کار وجود دارد اما همچنان دلسوزانه و برای رضای خداوند در راه خدمت رسانی به مردم گام بردارند.
نظر شما