۲ مهر ۱۳۸۶، ۱۰:۴۶

علم‌الهدی:

مخاطب مهمترین دغدغه اکران فیلم خارجی است

مخاطب مهمترین دغدغه اکران فیلم خارجی است

مهمترین دغدغه در اکران فیلم خارجی مخاطب است که تلاش می‌شود به هر بهانه‌ای به سالن سینما دعوت شود؛ حتی به خاطر تماشای یک فیلم خارجی.

مدیر تامین و توزیع فیلم خارجی بنیاد سینمایی فارابی درباره نمایش فیلم‌های خارجی در سینماهای کشور به خبرنگار مهر گفت: "در دهه 60 با توجه به سیاست‌های آن دوران آثاری از فیلمسازانی چون تارکوفسکی و پاراجانف به نمایش درمی‌آمد. به طور کلی در آن زمان محصولات سینمای روسیه و یونان بیشترین آثار خارجی به نمایش درآمده در سینماهای کشور بودند."

امیرحسین علم‌الهدی خاطرنشان ساخت: "در ابتدای انقلاب مسئله توجه به مخاطبان خاص سینما بیشتر مد نظر بود تا جذب مخاطب عام. در دهه 70 این موضوع پیگیری شد و البته در نحوه برنامه ریزی آثار به نمایش درآمده تغییراتی به وجود آمد. در دهه 80 شیوه اکران فیلم های خارجی تغییر کرد و بحث جذب گسترده مخاطب مطرح شد. نمایش عمومی فیلم سینمایی "مصائب مسیح" ساخته مل گیبسن در سال 83 یکی از نمایش های شاخص این دوره بود."

وی در ادامه افزود: "در حال حاضر حدود 280 سالن سینما در کشور فعالیت می کند. از این میان حدود 50 تا 60 سالن هستند که سوددهی دارند و بقیه سالن ها با توجه به اینکه سینماهای متوسط به پائین هستند مجبور به استفاده از اکران 2، 3 یا 4 می شوند. در این شرایط آنها توان تامین نیازهای مالی خود را ندارند و به عبارتی ضرر می دهند. نمایش فیلم های خارجی می تواند تماشاگران را به این نوع سالن ها جذب کند."

مدیر تامین و توزیع فیلم خارجی فارابی گفت: "ظرفیت خالی سینما شرایط را به سمت اکران گسترده تر هدایت کرد. به گونه ای که در هر کدام از سال های 83  و 84 به طور جداگانه 9 فیلم خارجی در سینماها اکران شد، اما در سال 85 این تعداد به 20 اثر افزایش پیدا کرد. البته مقرون به صرفه بودن اکران فیلم های خارجی از نظر اقتصادی نیز همواره مطرح بوده است."

علم‌الهدی ادامه داد: "نمایش فیلم های خارجی  از نظر اقتصادی عالی نبوده، اما با توجه به افزایش سطح فروش طی چند سال اخیر می توان به مقرون به صرفه بودن این اکران امیدوار بود. به این جهت که کل مبلغ فروش فیلم های خارجی در سال 84 نزدیک به 65 میلیون تومان بوده است، در حالی که این فروش در سال 85 به حدود 155 میلیون تومان می رسد. فروش آثار خارجی در 6 ماه نخست سال 86 حدود 110 میلیون تومان است که رشدی بیش از دوبرابر را نشان می دهد."

وی با تاکید بر تلاش برای رونق بیشتر سینماها اظهار داشت: "مهمترین دغدغه ما در اکران فیلم خارجی مخاطب است. ما تلاش می کنیم تماشاگران را به هر بهانه ای به سالن سینما دعوت کنیم. این حضور هر چند به خاطر تماشای یک فیلم خارجی است، اما در نهایت شرایطی به وجود می آید که از حضور در سالن نمایش برای تماشای یک اثر سینمایی لذت ببرد و این خاطره باعث شود به دیدن آثار ایرانی هم بنشیند."

مدیر تامین و توزیع فیلم خارجی فارابی یادآور شد: "با اینکه در سال های اخیر تلویزیون تعداد زیادی فیلم خارجی پخش می کند و امکان استفاده از ماهواره و شبکه قاچاق نیز وجود دارد، فیلمی همانند "کینه"  که سه سال بعد از تولید اینجا اکران می شود، استقبال نسبی مخاطب را در پی دارد. ما در زمینه نمایش فیلم خارجی به فعالیت سینما در کشورهای کره جنوبی، ترکیه، مصر و ژاپن توجه می کنیم که با ایجاد تنوع در اکران به رونق سالن ها و گردش اقتصادی سینمای خود کمک کرده اند."

کد خبر 549147

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha