به گزارش خبرگزاری مهر، شهاب معینیمستوفی اظهار کرد: مهمترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، سکته مغزی و بیماریهای مزمن کلیه است.
وی افزود: بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماریهای غیرواگیر در سال ۱۳۹۹، حدود ۲۹ درصد افراد ۱۸ سال و بالاتر استان البرز فشارخون بالا داشتهاند. علیرغم افزایش آگاهی در سالهای اخیر در خصوص بیماری فشارخون، ۵۷ درصد بیماران از بیماری خود اطلاع داشتند، نیمی از بیماران تحت درمان قرار دارند و ۴۸ درصد بیماران درمان مؤثر دریافت میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان کرد: نکته مهم در پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا، بدون علامت بودن این بیماری و عدم اطلاع افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا از بیماری خود و نیز عدم درمان صحیح و کنترل بیماری است لذا به عنوان قاتل خاموش شناخته میشود.
وی با بیان اینکه یکی از موانع مهم در کنترل مؤثر فشارخون بالا، عدم اطلاع مردم از بالا بودن میزان فشارخون خودشان است تصریح کرد: درحالیکه فشارخون براحتی در منزل یا مراکز بهداشتی درمانی شناسایی میشود.
معینیمستوفی افزود: ضرورت توجه بیش از پیش به این بیماری باعث شده روز ۲۷ اردیبهشت به عنوان روز جهانی فشار خون نام گذاری شود و هدف آن افزایش آگاهی از فشارخون بالا در کل جمعیت در سراسر دنیا است و بر اندازه گیری دقیق فشارخون تاکید دارد. شعار امسال با اندازه گیری دقیق فشارخون و کنترل مطلوب آن، زندگی باکیفیت و عمر طولانیتری داشته باشید.
وی تصریح کرد: به منظور شناسایی بیماری فشارخون بالا، افراد حداقل سالی یک بار فشارخون خود را اندازه گیری کنند که افراد میتوانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشتی محل سکونت خود در سراسر استان از امکانات اندازه گیری فشارخون در قالب برنامههای خطرسنجی و گروههای سنی بهرهمند شوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: تمام پزشکان در هر مراجعه بیماران با رعایت کلیه نکات مربوط به اندازه گیری دقیق و صحیح فشارخون، فشارخون بیماران را اندازه گیری کنند و ارائه خدمات درمانی مناسب و پیگیری و مراقبت منظم بیماران خود را مد نظر قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: به منظور پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا توصیه میکنیم عموم افراد به ویژه جوانان برای حفظ وزن طبیعی، سطح کلسترول خون طبیعی، فشارخون طبیعی، شیوه زندگی سالم، مصرف غذای سالم، فعالیت بدنی منظم و غیره اقدام کنند.
معینیمستوفی متذکر شد: افراد عادات و رفتارهای بد مانند نوشیدن الکل، بی تحرکی و تنبلی، رژیم غذایی چرب، رژیم غذایی تند و غذاهای سرخ کرده، مصرف دخانیات را ترک نموده و در صورت داشتن اضافه وزن و چاقی به پزشکان مراکز بهداشت مراجعه کنند.
نظر شما