به گزارش خبرنگار مهر، حسین رضا نخعی دوشنبه شب در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز زبان فارسی در مکتب خانه موسیقی در باغ اکبریه بیرجند، گفت: بزرگداشت نام و یاد بزرگان کار ارزشمندی بوده و همه ما باید قدر دان چهرههای ماندگار این دیار کویری باشیم.
وی بیان کرد: وی هریک از آنها همچون خورشیدی هستند که چراغ راه همانند و احترام و توجه به آنها باید اولویت اصلی ما باشد و میطلبد بیش از گذشته به این موضوع مهم توجه کنیم.
نخعی با اشاره به اجرای طرح مردمی سازی یارانهها، بیان کرد: با اجرای این طرح قرار است به جای اینکه یارانهها به ابتدای خط داده شود به انتهای آن یعنی مردم داده شود.
وی بیان کرد: انجام این کار هرچند با مخاطراتی شاید همراه باشد اما مقام معظم رهبری و رئیس جمهور آبروی خود را برای اجرای آن گذاشتهاند و با تقویت روحیه شهادت طلبی باید روحیه رفاه زدگی را کنار بگذاریم.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب دشمنان ما تلاش کردهاند با حضور در کشورهای منطقه نگذارند که مدل نظام شیعی پیروز شود و باید بدانیم که پایان هر سختی، آرامش است.
نخعی اضافه کرد: همانگونه که فردوسی از همه سرمایه خود برای رسیدن به آرمانهای خلق گذشت ما هم باید با تحمل رنج و سختی زمینه موفقیت اجرای طرح مردمی سازی یارانه را فراهم کنیم.
فردوسی معمار زبان فارسی
بهنام فر، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند هم در این جلسه اظهار کرد: فردوسی، سعدی، حافظ و مولوی چهار شاعری هستند که از آنها به عنوان قلههای شعر فارسی یاد میشود که هریک از آنها از جهتی در اوجاند و فرهنگ ایران و جهان مدیون زحمات آنها است.
به گفته وی فردوسی در بین همه حماسه سرایان جهان از جایگاه ویژهای برخوردار است و شاهنامه فردوسی هم از جهات بسیاری بر دیگر آثار حماسی جهان برتری دارد.
وی با بیان اینکه فردوسی حکیم است و حکیم کسی بوده که از ظواهر دانش گذشته و علم و دانش به دل او زده و در عمل هم آن را به خوبی نشان میدهد، افزود: علم از فردوسی انسانی ساخته که با تحمل رنج و سختی ۳۰ ساله به توصیف میدانهای جنگ پرداخته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: با این وجود او دل مهربانی دارد که حتی از مورچهای دفاع میکند، چه رسد به جان انسانی که برای پرورش او خون دلها خورده شده است.
به گفته بهنام فر، از نظر فردوسی ایمان به خدا و آزار نرساندن به مردم سبب پرهیزگاری افراد میشود و همه اعمال خوب و بد ما در دنیا حساب و کتابی دارد که نتیجه آن را میبینیم
وی فردوسی را معمار زبان فارسی دانست و گفت: اگر تلاشهای ۳۰ ساله او نبود، زبان فارسی قدرت و غنای امروزی امروزی خود را نمیداشت و فردوسی با انجام این کار هویت ایرانی را هم زنده کرد.
وی ادامه داد: هرچند شاهنامههای دیگری هم برای زنده کردن هویت ایرانی سروده شدهاند اما هیچکدام از شاعرانی که آنها را سرودهاند به اندازه فردوسی برای انجام آن رنج نکشیدهاند.
بهنام فر از آشتی بین فرهنگ ایرانی و اسلامی به عنوان کار دیگر فردوسی یاد کرد و گفت: ارادت او به اهل بیت (ع) و بهرهگیری از تعالیم دینی را در جای جای شاهنامه وجود دارد که اگر این کار را نمیکرد شاهنامه از بین میرفت.
فردوسی احیا کننده زبان فارسی
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در این مراسم اظهار کرد: تاریخ ایران اسلامی پر از افتخارات بزرگی در خصوص که نشانگر آن است که ایرانی دارای فرهنگ بزرگی است که بزرگان زبان و ادب فارسی همچون فردوسی آن را حفظ کردهاند.
محمود رمضانی بیان کرد: اگر تلاشهای افرادی چون فردوسی نبود امروز چیزی از زبان فارسی وجود نداشت به همین دلیل از او به عنوان احیا کننده زبان فارسی میتوان یاد کرد.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه ایران دارای موقعیت استراتژیکی است در طول تاریخ همواره از سوی اقوام مختلف مورد تهاجم قرار گرفته است اما در همه این موارد اقوام مهاجم با تأثیر پذیری از فرهنگ ایرانی، مجذوب آن شدهاند.
به گفته رمضانی بعد از مسلمان شدن ایرانیها، فرهنگ ایرانی- اسلامی شکل گرفت و زبان عربی به عنوان زبان قرآن در جامعه گسترش یافت که اگر تلاشهای فردوسی نبود، این زبان در سالهای گذشته از بین رفته بود.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: فردوسی با وجود اینکه هیچ نیازی به پاداش نداشت شاهنامه را تنها با احساس تکلیف سرود اما ما در شرایط موجود برای صیانت از زبان فارسی کوتاهی میکنیم.
وی اظهار کرد: از دستگاههای اجرایی خواستاریم تا با کمک یکدیگر زبان فارسی را از وضعیت موجود نجات دهیم و از اقدامات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم برای رسیدن به این هدف حمایت کنند.
گفتنی است؛ در ادامه این مراسم «حسین عباس زاده» هنرمند بیرجندی به نقل داستان رستم و سهراب پرداخت و علاوه بر نواختن ضرب باستانی توسط «محمد رضا حسن پور» مرشد تیم ملی، «جمشید آذری» طناز بیرجند و «قاضی زاده» سرودههای خود را قرائت کردند.
نظر شما