حجت یحیوی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه متأسفانه عواملی از قبیل دلزدگی شاعران، عدم حمایت شاعران از طرف نهادهای متولی فرهنگی باعث این شده که شاعران استان همدان با بی حوصلگی مواجه شوند، گفت: همه این موارد، دست به دست هم داده تا شکوه سالهای قبل شعر و شاعری را نداشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه دو دهه قبل انجمنهای فعال در همدان هرکدام صاحب تفکرات خاص و اعضای شرکت کنندهای داشتند، گفت: مانند انجمنی که در قالب شعر سپید که شعر نیما فعالیت داشت و شاعران خوبی در آن انجمن تربیت شدند یا در قالبهای کلاسیک مانند غزل نیز انجمنهایی فعالیت داشت که هرکدام دارای چندین تألیف هستند.
مدیر ادبی حوزه هنری استان همدان ضمن ابراز تأسف با بیان اینکه این موارد به مرور رو به کمرنگی و بی هدفی پیش رفته، اظهار کرد: در حوزه شعر، استان همدان قبل از کرونا جلسات خوبی برگزار میکرد و حامی شاعران جوان بود اما متأسفانه کرونا مانع این کار شد.
یحیوی خاطرنشان کرد: اگر چه جلسههای مجازی برگزار میشد اما این جلسهها، کیفیت جلسههای حضوری را ندارد و به این دلیل شاعران بسیار آسیب دیدند.
وی در ادامه صحبتهای خود یادآور شد: با گردهماییهای مجازی و برگزاری انجمنها در فضای مجازی میتوان آنها را معرفی کرد و شاعران پیشکسوت را دعوت و از تجربیات شاعران دارای عنوان استفاده کنند.
مدیر ادبی حوزه هنری استان همدان با تصریح بر اینکه به وسیله این افراد ظرفیت شعر و شاعری استان همدان را به مرحله رشد و جایگاه اصلی خود رساند، افزود: از روزگار قدیم رواج، شعر در ایران بوده و همین موضوع باعث شده تا علاقه مندان زیادی وارد این عرصه شوند اما این روزها افراد بسیار کمی شعر میخوانند.
یحیوی با اشاره به اینکه افراد زیادی شعر مینویسند، یعنی در ایران شعر بسیار بالا و مصرف کننده آن بسیار کم است؛ گفت: دلنوشتههایی که با عنوان شعر به چاپ میرسند، موجب سرخوردگی و دلزدگی مخاطب میشوند؛ این کتابها فضای عرصه شعر را سنگین کرده و باید فکری برای این موضوع شود.
مدیر ادبی حوزه هنری در پایان با بیان اینکه تنها کسانی در حوزه شعر و شاعری موفق میشوند که به دنبال طمعهای مادی وارد این عرصه نشوند، خاطرنشان کرد: این افراد با استعداد و انگیزه خود قلم زدهاند و شور و عشق، آسمانی که در قلب و ذهن این شاعران وجود دارد به آنان نیرویی سرودن میدهد تا کار را با تمام سختیها ادامه دهند.
نظر شما