غلامعلی ولاشجردی فراهانی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: این کتاب در350 صفحه حاوی عکس و مطالب متنوعی از اراک قدیم و فرهنگ مردم این شهر در زمینه های مختلف است که با اتمام تهیه و تنظیم آن به زودی به چاپ می رسد.
وی افزود: این کتاب در 18 بخش تهیه شده و برخی بخش های آن شامل، آداب و رسوم مردم در مراحل مختلف زندگی، معماری، اشتغال، شعرها و روایت ها، چیستان ها، سرودها و ترانه های شادی و غم، نوع رفتار مردم، لباس ها، کتیبه ها و سنگ قبرها و... است و به سبک جستار ادبی پرداخته شده است.
مولف در این اثر سعی کرده است نمایی حسرت برانگیز از اراک دیروز در قالب معماری، اشتغال و هنر شهرسازی این شهر داشته باشد و از نگاه وی اراک 50 سال پیش، یعنی قبل از حضور جدی صنعت در این شهر و انتخاب اراک به عنوان حیاط خلوت صنعت کشور که منجر به فراموش شدن خود این شهر و مردمان آن شده است را میدان مطالعه بداند و نشان دهد این شهر فرهنگی است که با وجود 200 سال سن به میزان هزاران سال به فرهنگ، علم و معنویت کشور خدمت کرده است.
حضور خرده فرهنگ ها و مهاجرت به اراک از نگاه مولف دور نمانده است و در ادامه با نگاهی به مشاغل اراک تصاویری نو از معماری اراک از جمله بازار و سراهای آن به مخاطب ارائه دهد.
در این کتاب وجود عکس هایی از قدیم اراک و کهنسالان بازار این شهر دیدنی است.
غلامعلی ولاشجردی فراهانی پیش از این نیز کتابی در زمینه مشاهیر و بزرگان استان مرکزی به چاپ رساند. وی در حوزه پژوهش های فرهنگی و اجتماعی کار می کند و مقالات متعددی از وی چاپ شده و مورد تقدیر قرار گرفته است.
نظر شما