۲۰ شهریور ۱۳۸۶، ۱۱:۰۰

واشنگتن پست بررسی کرد:

رقابت آمریکا و ایران برای گسترش نفوذ در خاورمیانه

رقابت آمریکا و ایران برای گسترش نفوذ در خاورمیانه

یک روزنامه آمریکایی نوشت که واشنگتن و تهران برای گسترش نفوذ در منطقه خاورمیانه با هم رقابت می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست به نقل از "دیوید پتریوس" فرمانده نظامیان آمریکایی در عراق مدعی شد:" این مسئله کم کم برای ائتلاف ما و رهبران عراقی آشکار می شود که ایران با استفاده از نیروی قدس به دنبال تبدیل نیروهای عراقی به شکل نیرویی همچون حزب الله است تا از آن برای منافع خود استفاده کند و یک جنگ نیابتی را علیه دولت عراق و نیروهای ائتلاف در عراق به راه بیندازد."

نویسنده این مطلب خاطر نشان می کند: کاخ سفید، ایران را به عنوان یک رقیب درعراق پیش بینی نکرد. در واقع سرنگونی دولت صدام حسین درابتدا به عنوان محرکی بالقوه برای تغییر درایران نیز تلقی شد. با این وجود امروز حتی منتقدان سیاست آمریکا با ارزیابیهای " دیوید پتریوس" فرمانده نظامیان آمریکایی در عراق و" رایان کروکر" سفیر آمریکا در این کشور مبنی بر اینکه واشنگتن و تهران برای نفوذ در عراق و منطقه رقابت می کنند، موافقند.

" بروس ریدل" افسر سابق سیا ( سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) ، مقام شورای امنیت ملی و پنتاگون ( وزارت دفاع آمریکا)که مخالف جنگ عراق و افزایش شمار نیروها بوده، گفت:" درباره فعالیتهای ایران احتمالا حق با آنهاست. نکته قابل توجه درباره آنچه که آنها امروز می گویند و گفتگوهای آمریکا و ایران را با پنج سال پیش درباره افغانستان مقایسه می کنند، این است که برخورد ما با دولت ایران است، دولتی که احساس می کند اوضاع بر وفق مراد آن پیش می رود و موقعیت آمریکا درخاورمیانه سیر نزولی را طی می کند و ایران می خواهد از پشت بر ما فشار بیاورد تا ما بیرون برویم به گونه ای که هرگز بار دیگر درباره دخالت در خلیج فارس و مطمئنا در ایران فکر نکنیم."

در ادامه این مطلب به نقل از منابع عربی و اروپایی ادعا شده است: تصمیم دولت بوش برای انجام دور اول گفتگوهای رسمی دوجانبه با ایران تقریبا بعد از سه دهه کمکی نکرده است. برخلاف همکاری ایران پس از سقوط طالبان در سال 2001 ، سه جلسه نشست بین کروکر و همتای ایرانیش در بغداد شکست خورده است. انتقال سلاح های ایرانی و مداخله آن تنها افزایش یافته است(!).

اما "ری تاکیه" تحلیلگر شورای روابط خارجی آمریکا گفت که توصیف پتریوس بسیار ساده است. این ایرانی ها نیستند که می خواهند در برابر دولت عراق بجنگند. احتمالا آنها از حاکمیت شیعیان بر دولت عراق خوشحال هستند. به نظر نمی رسد که این گروه های شیعه عراقی نیز نمایندگان ایران باشند. این بیشتر یک بده بستان است."

کد خبر 550024

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha