احمد عفتان در گفتگو با خبرنگار مهر در قم، فعالیت های انجام شده برای بیابان زدایی طی سال های قبل از 75 را به مراتب بهتر از وضعیت کنونی دانست و اظهار داشت: قبل از سال 75 با اعتبارات قابل توجهی که به قرارگاه های تفکیک شن و بیابانزدایی اختصاص می یافت، شاهد فعالیت های بسیار گسترده ای در خصوص بیابان زدایی بودیم.
وی با بیان این که اکنون تشکیلات منظمی برای بیابان زدایی وجود ندارد، محدودیت شدید اعتبارات را عامل اصلی این مسأله برشمرد و در خصوص اعتبارات سال جاری بیابانزدایی در قم افزود: در سال جاری 142 میلیون تومان اعتبار برای اجرای عملیات بیولوژیک، 10 میلیون تومان جهت راه اندازی بادشکن و 58 میلیون تومان برای حفاظت و قرق عرصه ها به اداره کل منابع طبیعی استان اختصاص یافته است.
عفتان بر لزوم تجدید نظر در اعتبارات اختصاص یافته برای بیابانزدایی تاکید کرد و یادآور شد: قم با دارا بودن 176 هزار هکتار بیابان و کویر، دو درصد از بیابانهای کشور را در اختیار دارد و چنانچه اعتبارات بیشتری به عرصه بیابان زدایی اختصاص یابد، اداره کل منابع طبیعی استان توان فعالیت بیشتر را دارد.
وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته با اختصاص 200 میلیون تومان اعتبار استانی و حوادث غیر مترقبه قرار بود 900 هکتار از اراضی کویری استان بیابانزدایی شود در صورتی که طی مدت مذکور هزار و 270 هکتار از اراضی نهال کاری، بذرپاشی و آبیاری شد و در سال جاری نیز اداره کل منابع طبیعی استان، تعهد کرد تا هزار و 120 هکتار از اراضی کویری را بذرپاشی و آبیاری کند.
عفتان با اشاره به این که استان قم در حاشیه اراضی بیابانی و کویری کشور قرار دارد، خواستار توجه بیشتر مسئولان کشور و استان در اختصاص اعتبارات لازم جهت انجام فعالیت های بیشتر بیابان زدایی شد.
خبرگزاری مهر - گروه استان ها: مدیرکل منابع طبیعی استان قم گفت: طی سال های اخیر به علت کمبود اعتبارات، روند بیابان زدایی در استان قم کند شده است.
کد خبر 550029
نظر شما