علی اصغر حمدیه در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: بنده متولد ۱۳۲۳ از ۸ سالگی در هیأتهای حسینیه همدان به ویژه هیأت حسینیه بن بازار که محل تولد بنده بود تاکنون شرکت کردهام.
وی بیان کرد: همدان تا قبل از سال ۱۳۳۵ محدود به ایستگاه عباس آباد یا همان میدان شریعتی و میدان جهاد آخر شهر همدان بود و خیابان طالقانی دست راست خیلی خانه نبود و بیشتر خانهها در دست چپ قرار داشت و خیابان سنگ شیر و میدان فردوسی در آن خانهای نبود.
نویسنده کتاب تاریخ شفاهی هیئات حسینی همدان با بیان اینکه خیابان کرمانشاه سمت راست آن گورستان و سمت چپ خانه نبود؛ افزود: همدان به ۱۵ محله قدیمی محدود شده بود که به عنوان جولان، بن بازار، کوچه قصابان، میدان بیرقعی، ورمزیار، درود آباد، آقاجانی بیک، آقاجانی یحیی، پایه مصلی، حاجی، محله کبابیان و محله حمام قلعه که دراین تعداد همه هیأت دار بودند که جز محلات اصلی همدان بودند.
حمدیه با تصریح بر اینکه با توجه به اینکه بنده در این هیأتها رفت و آمد داشتم و تمام مشاهدههای خود را در کتاب خود آوردم، افزود: از تعداد ۱۲۰ نفر پیشکسوتان حسینی که حدود ۶۰ سال در تمام هیأتها خدمت کردند، اطلاعاتی جمع آوری کرده و در کنار آن، از منابع مختلف و مأخذ معتبر که در دوران دیلمی تاکنون در مورد عزاداری همدان بودند، در این کتاب آمده است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: این کتاب ۷۳۶ صفحه دارد و برگرفته از تصاویر جمع آوری شده از هیأتهای مختلفی است که از سال ۱۳۴۰ جمع آوری کردهام.
وی با بیان اینکه مقرر شد این کتاب در دانشنامه جامع فرهنگ استان همدان حوزه هنری جمع آوری شود، اظهار کرد: حدود ۴۰ کتاب نوشته شده که کتاب تاریخچه قهوه خانه و تاریخ هیأتهای حسینی به بنده سپرده شد و بر این اساس، تاریخچه قهوه خانه توسط حوزه هنری چاپ شد.
حمدیه با تصریح بر اینکه این کتاب در سال ۱۴۰۰ جز کتابهای برگزیده سال استان شناخته شد، تشریح کرد: این کتاب را نوشتم و به نظر کارشناسان علمی دانشنامه رسید و با تصحیحهای صورت گرفته، کتاب به نام کاروان عشق، درآمدی بر پیشینه آئینهای عزاداری هیأتهای عزاداری استان همدان نامگذاری شد.
نویسنده کتاب تاریخ شفاهی هیئات حسینی همدان یادآور شد: این کتاب به همت بسیاری از دوستان و اساتید به ویژه حوزه هنری همدان و مدیرکل تبلیغات به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی هیئات حسینی در ۱۸ خردادماه در سالن ارشاد همدان انجام خواهد شد، اظهار کرد: هیأتهای عزاداری همدان شامل هیأت حسینیه جولان، پای مصلی، درود آباد، کبابیان، آقاجانی بیگ، بن بازار، میدان بیهقی و هیأت حسینی مختاریان بوده است.
حمدیه با اشاره به اینکه هم اکنون، تعداد این هیأتها در استان همدان به ۵۰۰ هیأت رسیده است، اظهار کرد: اسامی این هیئتها و اسامی ۱۲۰ راوی و مصاحبه شوندگان نیز در کتاب آورده شده است.
نظر شما