به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی به چالشهای تازه ارتش اوکراین که تا کنون کمتر مورد توجه کارشناسان و رسانهها قرار گرفتهاست، پرداخت. در ادامه به بخشهایی از آن اشاره میشود؛
فناوری پیشرفته سلاحهای غربی به چالشی برای سربازان آموزش ندیده اوکراینی تبدیل شدهاست. واحد توپخانه گروهبان «پیسانکا» در خط مقدم جنوب اوکراین یک مسافتیاب با فناوری پیشرفته را که بیش از یک ماه پیش توسط غرب ارائه شدهبود در اختیار دارد؛ ابزاری که از فناوری لیزر برای اندازهگیری فاصله استفاده میکند اما یک مشکل وجود دارد و آن اینکه هیچ کس نمیداند چگونه از آن استفاده کند.
گروهبان پیسانکا که عصبانیت وی به وضوح قابل رؤیت بود درباره این مشکل گفت: «مثل این است که به شما یک آیفون ۱۳ بدهند و شما فقط بتوانید با آن تماس تلفنی برقرار کنید.»
اینک بیش از ۱۰۰ روز از حمله روسیه به اوکراین میگذرد و کمکهای تسلیحاتی غرب به خطوط مقدم اوکراین رسیدهاست. حتی وعدههایی برای ارسال سلاح بیشتر نیز داده شدهاست. به عنوان مثال، مقامات انگلیس دوشنبه گذشته اعلام کردند، یک سامانه موشکی پرتاب چندگانه را به اوکراین ارسال خواهند کرد. این ادعا در حالی اعلام شد که مدتی قبل از آن آمریکا نیز وعدهای مشابه ارائه دادهبود.
در حال حاضر اما موضوع اصلی آموزش سربازان برای استفاده از این تجهیزات است که به یک مانع بزرگ و جدی برای کییف تبدیل شدهاست. گروهبان پیسانکا با اسلحه ضد تانک قدیمی خود که ساخته سال ۱۹۸۵ است و سربازانی که اسلحه حمل میکنند، همگی به دریافت کمکهای آموزشی نیاز دارند.
به گفته پیسانکا، مسافتیاب با فناوری پیشرفته یا همان دوربینهای دو چشمی مادون قرمز چند منظوره (JIM LR) بخشی از تجهیزات ارائه شده توسط ایالاتمتحده بود که یک ابزار مفید و کاربردی به نظر میرسید. این ابزار میتواند اهداف را در شب ببیند و فاصله و مختصات جغرافیایی آنها را ارسال کند. برخی از سربازان به اندازه کافی یاد گرفتند که با این ابزار کار کنند اما سپس به جای دیگری منتقل شدند و استفاده از این ابزارها غیرممکن شد.
ورای نیاز فوری اوکراین به ابزار و ادوات جنگی، نیروهای اوکراینی باید یاد بگیرند که چطور از این فناوریها استفاده کنند. باید دانست که بدون آموزش مناسب، همان معضلی که واحد گروهبان پیسانکا با تنها مسافتیاب خود دارند در مقیاسی به شدت وسیعتر و فراگیرتر ایجاد خواهد شد.
تحلیلگران بر این باورند که ارائه تسلیحات بدون آموزش کافی این خطر را ایجاد میکند که تجربه شکست خورده ایالاتمتحده در افغانستان مجدداً تکرار شود؛ تجربهای که در آن تجهیزاتی برای ارتش افغانستان فراهم شد اما بدون حمایت و آموزش گسترده، امکان نگهداری و استفاده از این ابزارها برای ارتش این کشور وجود نداشت.
در همین زمینه، «مایکل کوفمن» مدیر مطالعات روسیه در مؤسسه «سی.اِن.اِی» (CNA) یک مؤسسه تحقیقاتی در آرلینگتون ویرجینیا، اظهار کرد: «اوکراینیها برای استفاده از تجهیزات غربی مشتاق هستند اما برای نگهداری از این ابزارها نیاز به آموزش دارند».
نظر شما