۲۳ خرداد ۱۴۰۱، ۱۷:۲۶

در گفت‌وگوی مشروح با مهر مطرح شد؛

تحقق مرجعیت سازمان تبلیغات/مردم محوری نخِ تسبیح عملیات‌های فرهنگی

تحقق مرجعیت سازمان تبلیغات/مردم محوری نخِ تسبیح عملیات‌های فرهنگی

خرم‌آباد- مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به نقش «راهبر فرهنگی، مرجع و مجمع» همه افکار دینی و فرهنگی این سازمان، گفت: نخِ تسبیح همه امورات فرهنگی در جامعه اسلامی باید مردم محوری باشد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: با نزدیک شدن به سالگرد تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان ترویج و توسعه فرهنگ دینی در کشور بازخوانی مأموریت‌ها و تلاش‌های این سازمان در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی ضروری است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در اول تیرماه ۱۳۶۰، نهادی منسجم، مستقل و وابسته به ولایت فقیه، تحت عنوان نهاد شورای عالی تبلیغات اسلامی به منظور پرداختن به امر تبلیغات به وجود آمد. این نهاد ارزشمند در سیر تکاملی خود، در چهاردهم فروردین ماه ۱۳۶۸، به فرمان حضرت امام خمینی (ره) به سازمان تبلیغات انقلاب اسلامی تغییر نام داد.

حجت الاسلام مهدی قدرتی در گفت و گو با خبرنگار مهر در سخنانی با تبریک سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین با اشاره به مرجعیت این سازمان در فعالیت‌های فرهنگی و دینی اظهار داشت: در حال حاضر این مرجعیت برای سازمان ایجاد شده و الان مجموعه‌های فرهنگی متعلق به سازمان و بازوان مردمی تبلیغات اسلامی به سمت این سازمان برگشته‌اند و این دستگاه را به عنوان مرجع خود در حوزه راهبردی می‌دانند.

اجرای برنامه‌های تبلیغات اسلامی در دو ساحت قرارگاهی و عملیاتی

وی با بیان اینکه در بین مجموعه‌های حاکمیتی نیز همین اتفاق افتاده و سازمان تبلیغات اسلامی الان در جایگاه واقعی خود قرار گرفته است، عنوان کرد: جایگاه واقعی سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یک هیئت فعال، یک مؤسسه فعال، موکب فعال، مسجد فعال و … نیست بلکه سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان مغز فرهنگی و راهبردی یک استان، فعالیت دارد و از این جایگاه برخوردار شده است.

تحقق مرجعیت سازمان تبلیغات/مردم محوری نخِ تسبیح عملیات‌های فرهنگی

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به نقش «راهبر فرهنگی، مرجع و مجمع» همه افکار دینی و فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی بیان داشت: برنامه‌ها در تبلیغات اسلامی لرستان مانند سابق به صورت فصلی، موسمی و بر اساس تقویم ملی و مذهبی کشور نیست، بلکه اقدامات و برنامه‌ها در اداره کل و مجموعه‌های تابعه در دو ساحت قرارگاهی و عملیاتی در دستور کار قرار گرفته است.

راه‌اندازی قرارگاه‌های مختلف فرهنگی و دینی

حجت الاسلام قدرتی ادامه داد: منظور از ساحت قرارگاهی به این معناست که به طور مثال در زمینه «گفتمان جمعیت» مشخص نمی‌کنیم در فلان روز، فلان موضع و مکان یک اقدام خاص را انجام دهیم، بلکه ما یک قرارگاه در این رابطه ایجاد کرده‌ایم که ۳۶۵ روز سال فعال است، این قرار گاه باید طی سال فعالیت داشته باشد و «گفتمان جمعیت و فرزند آوری» را پیش ببرد.

فعالیت در این قرارگاه «جهاد تبیین» مختص به یک روز، یک هفته و یک ماه نیست، بلکه ۳۶۵ روزه بوده و ۲۴ ساعته در حال فعالیت است

وی با اشاره به فعال شدن قرارگاه «جهاد تبیین» گفت: فعالیت در این قرارگاه نیز مختص به یک روز، یک هفته و یک ماه نیست، بلکه ۳۶۵ روزه بوده و ۲۴ ساعته در حال فعالیت است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان همچنین با اشاره به راه اندازی قرارگاه «سبک زندگی اسلامی» در استان تصریح کرد: از این نمونه قرارگاه‌ها در سطح استان ایجاد کرده‌ایم که همواره فعال بوده و اقدامات و برنامه‌ها را پیش می‌برند.

اجرای عملیات‌های «محرم» و «رمضان»

حجت الاسلام قدرتی در ادامه سخنان خود با اشاره به اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌ها از سوی تبلیغات اسلامی لرستان به صورت عملیاتی، گفت: این برنامه‌های عملیاتی به صورت اقتضایی بوده و به اقتضای مسائل فرهنگی که در سطح کشور و استان به وجود می‌آید بنا بر آنها، عملیات‌های مختلف را داریم.

وی با اشاره به «عملیات ماه مبارک رمضان» در استان لرستان گفت: قله این عملیات، ماه مبارک رمضان بود و قله ماه مبارک رمضان نیز ایام قدر و… بوده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان در ادامه با اشاره به عملیات «محرم» و عملیات ۱۰۰ روزه در این رابطه بیان داشت: از ۴۰ روز قبل از محرم تا پایان ماه صفر این عملیات ۱۰۰ روزه در استان فعال بود.

حجت الاسلام قدرتی با اشاره به اجرای عملیات «حاج قاسم»، عملیات «چله انقلابی» و… ادامه داد: این عملیات‌ها در قالب فعالیت‌ها و برنامه‌های مختلف در طول سال در دستور کار است.

نخ تسبیح همه کارها در تبلیغات اسلامی مردم محور است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رویکرد «مردم محور» در فعالیت‌ها و سطوح مختلف تبلیغات اسلامی لرستان تصریح کرد: اساس همه امورات مرتبط با سازمان تبلیغات اسلامی باید مردم محور باشد، نخ تسبیح همه کارهای سازمان تبلیغات اسلامی و بلکه همه امورات فرهنگی در جامعه اسلامی باید مردم محوری باشد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با تاکید بر اینکه باید در حوزه فرهنگ دینی، فرهنگ بومی، فرهنگ سیاسی، فرهنگ اجتماعی و… یک نهضتی راه اندازی شود که توسط خود مردم باشد، افزود: اعتقاد ما بر این است که همه امورات زندگی جامعه اسلامی باید پیوست فرهنگی داشته باشند.

تحقق مرجعیت سازمان تبلیغات/مردم محوری نخِ تسبیح عملیات‌های فرهنگی

حجت الاسلام قدرتی با بیان اینکه قائل به این هستیم که همه پیوست‌های فرهنگی باید پیوست مردمی داشته باشند، گفت: در این راستا همه کارهای خود در اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان طی دو سال گذشته با پیوست مردمی عملیاتی شده‌اند.

معرفی و حمایت از نیروهای مؤمن و انقلابی

وی با تاکید بر اینکه نقش تبلیغات اسلامی نیز در این رابطه تنها «حامی»، «جاده صاف کن»، «تسهیل گر» و مجموعه‌ای که موانع را بر می‌دارد، بوده است گفت: تبلیغات اسلامی در این رابطه به عنوان مجموعه‌ای عمل کرده که علاوه بر اینکه موانع را بر می‌دارد، جذب تسهیلات و امکانات نیز می‌کند تا مجموعه‌های فرهنگی کار خود را درست پیش ببرند.

در هیئت‌های مذهبی، مؤسسات فرهنگی، مؤسسات قرآنی، کانون‌های فرهنگی، شبکه امامت، تاکید بر روی این است که در گفتمان‌ها و عملیات‌ها مردم پای کار باشند

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه در هیئت‌های مذهبی، مؤسسات فرهنگی، مؤسسات قرآنی، کانون‌های فرهنگی، شبکه امامت، تاکید بر روی این است که در گفتمان‌ها و عملیات‌ها مردم پای کار باشند، عنوان کرد: خوشبختانه در این مدت در این زمینه موفقیت‌هایی را هم کسب کرده‌ایم.

حجت الاسلام قدرتی گفت: نمونه بارز، کلید واژه و شاخص‌های کار مردمی که در استان صورت گرفته این است که تابلوی تبلیغات اسلامی کمتر دیده شود و به جای آن مجموعه‌های فرهنگی، هیئت‌های مذهبی و… در فضا سازی ها، امورات فرهنگی، همایش‌ها و… دیده می‌شوند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به معرفی ظرفیت نیروهای مؤمن و انقلابی در برنامه‌های مختلف بیان داشت: یکی از کارهایی که ما انجام داده‌ایم این بوده که از نیروهای مؤمن و انقلابی در برگزاری برنامه‌ها حمایت کرده‌ایم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان گفت: این نیروها را حمایت کرده‌ایم تا مجموعه‌های فرهنگی و عناصر کنش‌گر فرهنگی در حوزه‌های مختلف و به خصوص در فضای رسانه معرفی شوند.

برنامه‌ریزی برای توجه به اخلاق در محیط اداری

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه یکی از کارهای عملیاتی که ما انجام داده‌ایم تشکیل شورای راهبردی برای موضوعات مختلف در تبلیغات اسلامی و همچنین فرهنگ عمومی شهر بوده است، ادامه داد: در این راستا و در زیر مجموعه این شورا، کمیته‌های تخصصی و راهبری نیز راه اندازی شده است.

تحقق مرجعیت سازمان تبلیغات/مردم محوری نخِ تسبیح عملیات‌های فرهنگی

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه در این شورا و این کمیته‌ها مسائل به صورت «موضوع محور» احصا شده است و تقریباً ۱۰۰ مسئله احصا کرده‌ایم و در این راستا به دنبال راهبردهای مختلف رفته‌ایم، گفت: از بین این کمیته‌ها، کمیته قرآنی به نتیجه رسیده و در سایر کمیته‌ها در حال تبادل نظر هستیم.

حجت الاسلام قدرتی با اشاره به راه اندازی سلسله جلسات اخلاق اداری در سطح دستگاه‌های اجرایی استان تصریح کرد: توجه به اخلاق اداری یکی از نیازهای مهم در استان به حساب می‌آمد و در این راستا در قالب افق و نگاه تمدن اسلامی، نیاز ویژه به اخلاق در محیط اداری داشتیم.

اجرای برنامه‌های خلاقانه در سطح محلات

وی با تاکید بر اینکه در این راستا این سلسله جلسات اخلاق اداری در سطح مدیران کل، مدیران میانی و کارمندان ادارات در دستور کار قرار گرفت، گفت: در ماه مبارک رمضان این سلسله جلسات در ۲۰ دستگاه اجرایی استان برگزار شد، دوباره بعد از ماه مبارک رمضان این سلسله جلسات از این هفته در سطح استان شروع شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به ایجاد «حسینیه های سیار» در ماه محرم گفت: کوچه‌های قرآنی، کوچه‌های حسینی، برگزاری روضه‌ها در کوچه‌ها و… از دیگر برنامه‌های اجرا شده بوده است.

حجت الاسلام قدرتی همچنین برگزاری مسابقات قرآنی، مسابقات و جشنواره‌های هنری، ورزشی و… با استقبال فراوان در محلات از دیگر برنامه‌های اجرا شده عنوان کرد.

«امام محله» باید محل رجوع مردم محله باشد

وی در ادامه با اشاره به ارتباط مستمر و مؤثر جریان و شبکه تبلیغ با آحاد مختلف جامعه در سطح شهرها و روستاهای مختلف و همچنین تأثیر آن در ارتقای فرهنگ دینی جامعه بیان داشت: اتفاقی که در سازمان تبلیغات اسلامی کشور افتاد، تأسیس بنیاد «هدایت» بود که شبکه تبلیغی و شبکه به تعبیری امامت در این بنیاد ویژه مورد بررسی قرار گرفت.

تحقق مرجعیت سازمان تبلیغات/مردم محوری نخِ تسبیح عملیات‌های فرهنگی

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه در این راستا مبلغین و مبلغات ما به عنوان «امام» و «شریکه الامام»، وارد فاز جدیدی از تبلیغ شدند، گفت: در سه حیطه امام محله، امام روستا و امام پایگاه اجتماعی (مناطق حاشیه نشین) در این راستا ورود پیدا کردیم، شبکه امامت را ارتقا دادیم، به این معنا که امام ما فقط امام مسجد نیست، بلکه امام محله است، قائل به این هستیم که امام مسجد تنها امامِ نمازگزار نیست، این امام، باید امام نوزاد تازه متولد شده، نوجوان، جوان، میانسال، زن، مرد، خانواده، اصناف، اقشار مختلف در یک محله و… باشد.

حجت الاسلام قدرتی تاکید کرد: امام محله باید بتواند برای همه افراد در محله امامت کند و مرجع رجوعات همه مردم باید باشد.

وی، این امر را بهترین راهکار برای ارتباط مستمر جریان تبلیغ با آحاد مختلف مردم دانست چرا که امام محله باید محله خود را به «محله نبوی» و صدر اسلام تبدیل کند، گفت: همانطور که پیامبر اسلام به عنوان پیامبر، امام و ولی جامعه در مسائل مختلف ورود پیدا می‌کردند و مسجد را محل رجوع همه امورات زندگی مردم قرار می‌دادند، امام محله ما نیز در مرتبه نازل خودش باید بتواند امام محله خودش باشد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان بیان داشت: همه اقشار، اصناف و همه مردم باید بتوانند به این امام محله رجوع داشته باشند.

رونمایی از سند تحول تبلیغات اسلامی لرستان

حجت الاسلام قدرتی در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه ریزی و رویکرد اداره کل تبلیغات اسلامی در لرستان طی امسال بیان داشت: امسال بنا داریم که سند تحول اداره کل تبلیغات اسلامی استان را رونمایی کنیم.

نیمی از فعالیت‌های ما با رویکرد بانوان نقش خواهد گرفت، به خصوص با ایجاد شبکه «نهضت پیشرفت بانوان» این امر مورد توجه جدی تری قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه با تغییراتی که در مجموعه مدیریتی رخ داده و نیروهای جوان، خوش فکر و خوش ایده با رویکرد جهادی و هیئتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند، اتفاقات خوبی رقم زده شد، گفت: یکی از اتفاقات همین سند تحول است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به نگاه ویژه به بانوان و برنامه‌های این حوزه طی امسال تصریح کرد: نیمی از فعالیت‌های ما با رویکرد بانوان نقش خواهد گرفت، به خصوص با ایجاد شبکه «نهضت پیشرفت بانوان» این امر مورد توجه جدی تری قرار گرفته است.

تدوین ۷۰ کلان برنامه در تبلیغات اسلامی لرستان

حجت الاسلام قدرتی با تاکید بر اینکه این شبکه در سطح استان فعال شده و برنامه‌های ویژه ای نیز در دستور کار قرار داده‌اند، افزود: همچنین یکی دیگر از برنامه‌های ما طی امسال بحث تربیت مربی در عرصه‌های مختلف است.

وی با اشاره به تدوین ۷۰ کلان برنامه برای امسال افزود: این برنامه‌ها در حوزه‌های تربیتی، مدارس، تشکل‌ها، هیئت‌های مذهبی، گفتمانی، قرارگاهی و… در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به ایجاد «مرکز آموزش مداحی در استان» طی امسال گفت: توانمندسازی، تجربه نگاری و مستند نگاری شبکه امامت، برگزاری دوره‌های آموزشی و فرهنگی و اجتماعی برای اصناف مختلف، تشکیل دبیرخانه دائمی رسیدگی به امور مساجد، اجرای طرح ارتقای مساجد محوری به گفتمان ساز و تراز انقلاب، ارتقای مدارس در قالب طرح «شهید باهنر»، «سراج» و… از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده طی امسال است.

کد خبر 5513426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha