به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا زادمهر صبح امروز چهارشنبه در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان دزفول که در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: همه ساله در فصل بهار موضوع پیک بیماری وبا مطرح میشود، اکنون نیز با توجه به وقوع پدیده خشکسالی و شناسایی ۵ مورد ابتلاء به وبا در شهرهای مریوان و سقز، زنگ خطر شیوع این بیماری به صدا درآمده است.
وی با بیان اینکه بیماری التور (وبا) یک عفونت رودهای همراه با اسهال ترشحی است، افزود: افزایش سفر به عتبات عالیات، نزدیکی به ایام ماه محرم و افزایش سفرهای مردمی از جمله موارد هشدار دهنده برای شیوع وبا هستند؛ بنابراین ضرورت دارد که همه دستگاهها و ارگانها وظایف خود در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری را به درستی انجام دهند.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت دزفول با تاکید بر اینکه شهرداریهای شهرهای مختلف دزفول باید لایروبی و آهک پاشی جویهای روباز را به منظور پیشگیری از شیوع وبا در دستور کار قرار دهند، تصریح کرد: برخی از شهرداریها در این زمینه همکاریهای لازم را انجام میدهند اما برخی دیگر هنوز مستنداتی را در این خصوص ارائه ندادهاند که از آنها تقاضا میشود اهتمام ویژهای به این امر مهم داشته باشند.
زادمهر همچنین حفظ کلر باقیمانده مطلوب در شبکه توزیع آب شهری و روستایی، رفع اصولی شکستگیهای شبکه آب و جمعآوری، انتقال و دفع بهداشتی فاضلاب در مناطق روستایی و شهری توسط متولیان را از جمله اقدامات ضروری و مورد نیاز به منظور جلوگیری از شیوع بیماری وبا در این شهرستان عنوان کرد.
وی با اشاره به وضعیت بهداشتی نامناسب منطقه محروم سرسرباز سیاه منصور گفت: نگهداری و پرورش دام در مجاورت منازل مسکونی و معابر و دفع غیربهداشتی فضولات دامی در محل و آلودگی محیط، دفع غیربهداشتی پسماندهای خانگی در محل که علاوه بر آلودگی محیط و ایجاد مزاحمت نیز احتمال بروز بیماریهای مرتبط را افزایش میدهد و همچنین دفع غیر بهداشتی فاضلاب در معابر به دلیل نبود شبکه فاضلاب مناسب و تکمیل نبودن جدول کشی از جمله معضلات بهداشتی منطقه سرسرباز سیاه منصور است.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت دزفول در ادامه ساخت و سازهای غیرمجاز و وضعیت نامناسب اسکان از جمله استفاده از مصالح ناایمن همچون چیدمان بلوک و استفاده از سیمان در منطقه سرباز را از دیگر مشکلات این منطقه برشمرد و اضافه کرد: با توجه به بهسازی نبودن محیط و آسفالت نشدن معابر منطقه سرسرباز، خطر مارگزیدگی، عقرب گزیدگی و تهدید توسط موجودات موذی مردم این منطقه را تهدید میکند.
زادمهر تاکید کرد: ضرورت دارد که متولیان در راستای رفع مشکلات بهداشتی منطقه سرسرباز که سلامت مردم این منطقه را تهدید میکند هر چه سریعتر چاره اندیشی کرده و اقدامات لازم را اجرایی کنند.
مسئول دفتر فنی شهرداری دزفول نیز در این خصوص گفت: منطقه سرسرباز یک حلبی آباد و منطقه عشایری بوده که ساکنان آن در فصول خاصی از سال در آن زندگی میکردند و ظرف دو سال اخیر به منطقه سیاه منصور الحاق شده است.
محسن خواجه زاده افزود: مشکلات این منطقه بسیار زیاد است و رفع تمام آنها از عهده و توان شهرداری خارج است اما با این وجود شهرداری با تمام تلاش به دنبال کاهش و رفع مشکلات این منطقه است.
وی با بیان اینکه برخی معابر این منطقه ظرف دو ماه آینده آسفالت خواهند شد، تصریح کرد: ۱۲ سطل زباله مکانیزه خریداری شده و روز گذشته در منطقه مستقر شدهاند؛ ضمن اینکه جدول کشیهای لازم در خصوص ساماندهی وضعیت فاضلاب این منطقه نیز انجام شده است.
علی قلطاغ ساز معاون فرماندار ویژه دزفول نیز گفت: مشکل آب و برق منطقه سرباز برطرف و زیرساختهای گاز نیز تا حد زیادی انجام شده است اما با این وجود لازم است جلسه ویژهای پیرامون پیگیری و رفع مشکلات این منطقه برگزار شود.
نظر شما