به گزارش خبرنگار مهر، طی مراسمی صبح شنبه با حضور رؤسای پژوهشگاه قوهی قضائیه کشور، دادگستری استان فارس و دانشگاه شیراز و جمعی از قضات و دانشگاهیان، پژوهشکده مشترک قوه قضائیه و دانشگاه شیراز افتتاح شد و تفاهمنامهی همکاری این دو نهاد، باهدف انجام مطالعات حقوقی و قضائی نظری، بنیادین و تحقیقات کاربردی در راستای رفع نیازهای قوه قضائیه و دیگر دستگاهها و سازمانهای دولتی به امضا رسید.
رئیس دانشگاه شیراز در این مراسم، ضمن گرامیداشت هفته قوهی قضائیه، از برگزاری این مراسم ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدواریم این اقدام، فتح بابی برای فعالیتهای عملی و کاربردی دانشگاه و قوهی قضائیه و همینطور الگویی برای کل جامعه در راستای همکاری مراکز علمی با نهادهای اجرایی باشد.
محمد مؤذنی گفت: اینکه در دانشگاه، مرکزی برای پاسخگویی و کمک به رفع نیازهای دستگاه قضا راهاندازی شده، اقدام ارزندهای است؛ در این زمینه، موضوعات بسیار متنوعی وجود دارد که میتواند در این پژوهشگاه مورد توجه قرار بگیرد.
وی در ادامه به موضوعات مختلفی ازجمله سلامت نظام اداری، پیوست فرهنگی تربیتی در جرایم قضائی، فضای مجازی و جرایم سایبری، حقوق مالکیت فکری، حقوق فعالیتهای اقتصادی، اورژانس قضائی، حقوق بینالملل، انجام پژوهشهای بینارشتهای درخصوص بررسی علت جرایم و پیشگیری از آنها و… اشاره کرد و گفت: شایسته است که در پژوهشکدهی مشترک قوهی قضائیه و دانشگاه شیراز به این موضوعات پرداخته شود.
حمایت مادی و معنوی دستگاه قضا از پایاننامههای برتر دانشگاه شیراز
رئیس پژوهشگاه قوهی قضائیه نیز در این مراسم، هدف از راهاندازی پژوهشکدهی مشترک قوهی قضائیه و دانشگاه شیراز را استفاده از ظرفیتهای علمی دانشگاه شیراز در مباحث حقوقی اعلام کرد و گفت: در این پژوهشکدهی مشترک با برگزاری نشستهای علمی، نقد آرا صادره و بررسی دقیق پروندههای قضائی سعی داریم آسیبشناسی مباحث حقوقی را به جد دنبال کنیم.
مهدی هادی، یکی دیگر از اهداف قوهی قضائیه از راهاندازی این مرکز را استفاده از ظرفیتهای پایاننامههای حقوقی دانشجویان و حمایت از دانشجویان فعال در این عرصه دانست و افزود: پایاننامههای برتر دانشجویان ارائهشده در پژوهشکدهی مشترک قوهی قضائیه و دانشگاه شیراز از این پس از حمایتهای مادی و معنوی دستگاه قضا بهرهمند میشوند.
حجت الاسلام موسوی، رئیس دادگستری استان فارس هم در این نشست، با بیان اینکه ظرفیتهای بسیار خوبی در دادگستری استان فارس و دانشگاه شیراز موجود است، اظهار کرد: هدف از انعقاد تفاهمنامهی همکاری با دانشگاه شیراز و راهاندازی پژوهشکدهی مشترک قوهی قضائیه و دانشگاه شیراز، همافزایی است؛ چراکه همافزایی موجب رشد و تعالی میشود و دانشگاه شیراز ازجمله ظرفیتهایی هست که قضات پژوهشگر و دیگر نخبگان و پژوهشگران استان فارس میتوانند از ظرفیتهای بالای علمی آن بهرهمند شوند.
در حاشیه افتتاح این پژوهشکده نیز، تفاهمنامه سهجانبه پژوهشگاه قوه قضائیه، دانشگاه شیراز و دادگستری فارس که با هدف انجام مطالعات حقوقی و قضائی نظری، بنیادین و تحقیقات کاربردی در راستای رفع نیازهای قوه قضائیه و دیگر دستگاهها و سازمانهای دولتی تهیه شده است، به امضا رسید.
ازجمله زمینههای فعالیت و برنامههای پژوهشی مطرح شده در این تفاهمنامه که بهمدت ۲ سال درنظر گرفته شده است، میتوان به بررسی و تهیه فهرست عناوین طرحهای پژوهشی مرتبط با نیازهای نظری و کاربردی موردنیاز قوه قضائیه و سایر سازمانهای ذیربط، تعیین اولویتها و همکاری جهت انجام آنها، بهرهگیری از اساتید، متخصصین، کارشناسان و پژوهشگران معرفی شده جهت حضور در نشستهای تخصصی؛ تألیف، تدوین و ترجمه منابع، متون، کتب علمی و طرحهای تحقیقاتی مرتبط؛ برگزاری همایشها و جلسات علمی تخصصی، کرسیهای نظریهپردازی و آزاداندیشی، بازدیدهای علمی، برگزاری نمایشگاهها و کارگاههای تخصصی و دورههای آموزشی کوتاهمدت؛ هدایت و حمایت از مقالات، طرحهای تحقیقاتی و پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در حوزههای مرتبط با نیازهای قضائی کشور؛ همکاری در انتشار کتب، یافتههای پژوهشی، مقالات و طرحهای تحقیقاتی مرتبط و یا ترجمه متون علمی و… اشاره کرد.
پژوهشکده مشترک قوه قضائیه و دانشگاه شیراز، زیرنظر معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، با مدیریت سید محمدمهدی ساداتی، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه در پردیس ارم دانشگاه شیراز واقع شده است.
نظر شما