۲۴ شهریور ۱۳۸۶، ۱۵:۳۳

عین اللهی خبر داد:

اجرای روش‌های نوین آموزش در پزشکی عمومی / ایجاد دفاتر استعداد درخشان در دانشگاههای علوم پزشکی

اجرای روش‌های نوین آموزش در پزشکی عمومی / ایجاد دفاتر استعداد درخشان در دانشگاههای علوم پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت از اجرای روش های نوین آموزش در پزشکی عمومی و ارتقاء رشته های مختلف علوم پزشکی در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر بهرام عین اللهی امروز در نشست خبری مدیران معاونت آموزشی و امور دانشجویی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص چگونگی ارتقاء دانشکده های علوم پزشکی به دانشگاه گفت: هر دانشکده ای که بتواند توانمندی خود را نشان دهد حتی در مناطق محروم، امکان ارتقاء دارد .

وی افزود: شاید تیپ بندی به شکل کنونی چندان مناسب نباشد اما اگر دانشکده ای در منطقه محروم بتواند رشته ای را برای نخستین بار تأسیس کند می تواند ارتقاء پیدا کند. ضمن اینکه محدودیتی برای گسترش رشته ها طبق ضوابط شورای گسترش وزارت بهداشت برای دانشکده های مناطق محروم قائل نمی شویم.

طرح پذیرش از لیسانس برای تحصیل در دوره دکتری عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد تصویب قرار نگرفت

عین اللهی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص سرنوشت طرح پذیرش از لیسانس برای تحصیل در دوره دکتری عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: طرح های آموزش پزشکی باید برای تصویب در یک گردش کاری مراحل مختلف کارشناسی را بگذرانند که طرح پذیرش از لیسانس دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد تصویب قرار نگرفت و بررسی آن منتفی شده است.

وی در خصوص طرح رفورم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز خاطرنشان کرد: طرح رفورم یا اصلاح آموزش پزشکی شهید بهشتی به عنوان یک تغییر در روش آموزش تاکنون با موفقیت به اجرا رسیده است و اکنون دانشجویان این طرح وارد مرحله بالینی شده اند.

اجرای پایلویت روش های نوین آموزش پزشکی در اصفهان و مازندران

معاون وزیر بهداشت با اشاره به سایر طرح هایی که به تغییرات در روش های آموزش پزشکی می انجامد، گفت: برنامه OST یا Organ System Teaching یا ( نظام برنامه ریزى شده براى عملیات خودکار اموزشى) به شکل های مختلف در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و اصفهان به صورت پایلوت اجرا خواهد شد و توصیه شده است که دانشگاههای داوطلب نیز در این طرح های آزمایشی مشارکت کنند. همچنین طرح ادغام عمودی نیز که همزمان دانشجویان بتوانند در بخش های بالینی نیز شرکت کنند به صورت پایلویت در شهید بهشتی اجرا شده است.

وی با اشاره به آموزش های نوین در پزشکی عمومی خاطرنشان کرد: طرحی از سوی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی با همکاری یکی از کارشناسان سازمان جهانی آموزش پزشکی WFME تهیه شده است که بر اساس آن ایران به عنوان پایلوت یکی از روش های آموزش نوین در پزشکی عمومی انتخاب خواهد شد.

ارائه بسته های آموزشی الکترونیکی و اینترنتی به پزشکان خانواده

به گزارش مهر، عین اللهی با اشاره به ارائه بسته های آموزشی الکترونیکی و اینترنتی به پزشکان خانواده یادآور شد: این بسته ها با همکاری سروش رسانه تهیه شده است و در اختیار پزشکان خانواده قرار می گیرد. این بسته های آموزشی به صورت دوره های کوتاه مدت در مرکز آموزش پزشکی عمومی طراحی شده است. این آموزش به صورت فعال و ترکیبی است و بازخورد آموزش گیرنده را نیز در بردارد.

وی تعداد ورودی های دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را حدود 23 هزار دانشجو برشمرد و گفت: با توجه به افزایش قابل توجه ظرفیت پذیرش دانشجو در سال گذشته، ظرفیت سال جاری تغییری نیافته است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت وضعیت پزشکی در کشور را با توجه به پیشینه تاریخی این علم در ایران مطلوب توصیف کرد و افزود: در اوایل انقلاب بیماران به خاطر بیماری های بسیار پیش افتاده نیز به خارج از کشور اعزام می شدند اما اکنون با دو برابر شدن جمعیت کشور، نیاز ما برای اعزام به خارج رفع شده است .

وی اضافه کرد: در پیش از انقلاب کشور تنها یک رشته فوق تخصصی پزشکی داشت و اکنون 21 رشته فوق تخصصی پزشکی و رشته 20 فلوشیپ (دوره تکمیلی تخصصی) در کشور وجود دارد که نیازهای بخش سلامت را رفع می کند.

عین اللهی در پاسخ به پرسشی در مورد آموزش از راه دور رشته های علوم پزشکی گفت: برای آموزش از راه دور رشته های علوم پزشکی برنامه ریزی های صورت گرفته است که در این زمینه رشته آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از مهرماه سال جاری برای آموزش از راه دور به اساتید راه اندازی می شود.

وی اظهار داشت: رشته پزشکی در هیچ جا از دنیا امکان آموزش از راه دور ندارد چرا که دو رکن اصلی آموزش رشته پزشکی یعنی مهارت و اخلاق باید از طریق حضور در بخش های آموزشی توسط دانشجوی پزشکی کسب شود و صرفاً دانش را می توان از این طریق ارائه داد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به گسترش رشته های علوم پزشکی تأکید کرد: رشته های علوم پزشکی بر دو اساس نیاز سلامت جامعه و پیشرفت علوم گسترش می یابد.

وی در خصوص نحوه ارزشیابی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی خارج از کشور گفت: آموزش علوم پزشکی در جهت سلامت مردم بوده و باید این سلامت را تضمین کند. در داخل کشور ما با برگزاری امتحانات کشوری سعی در تضمین این مسئله داریم اما برای فارغ التحصیلان خارج از کشور تا زمانی که توانمندی لازم را کسب نکنند نمی توانیم اجازه ورود آنها را به عرصه سلامت بدهیم.

عین اللهی در زمینه ارتقاء آموزش علوم پزشکی گفت: زمانی که عوامل موثر در آموزش ارتقاء پیدا کنند آموزش نیز ارتقاء می یابد و هم اکنون نیز در کشور قصد داریم که در دو سطح کمی و کیفی این ارتقاء را صورت دهیم.

افزایش کمی و کیفی در آموزش علوم پزشکی

وی از افزایش 61 درصدی ظرفیت دوره دستیاری دندانپزشکی، افزایش 30 درصدی دوره دکتری تخصصی رشته های علوم پایه، افزایش 35 درصدی رشته های تخصصی داروسازی، افزایش 25 درصدی رشته های تخصصی بالینی و افزایش 30 درصدی رشته های فوق تخصصی به عنوان بخشی از ارتقاء کمی آموزش علوم پزشکی در کشور نام برد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین بازنگری برنامه های آموزشی و ایجاد کمیته های راهبردی برای هر رشته علوم پزشکی و به روز کردن این برنامه ها را به عنوان بخشی از ارتقاء کیفی آموزش علوم پزشکی برشمرد و اضافه کرد : در همین راستا و برای ارتقاء مهارت فراگیران آزمایشگاه های مهارتی Skill Lab برای تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور راه اندازی شد.

ارتقاء رشته پرستاری و حذف مقطع کاردانی 4 رشته علوم پزشکی

وی با اشاره به ایجاد و ارتقاء رشته های موثر در عرصه خدمات سلامت گفت : ایجاد کارشناسی ارشد پرستاری با گرایش های نوزادان، مراقبت های ویژه و سوختگی یکی از این برنامه ها است. همچنین از سال آینده دیگر دانشجوی دوره کاردانی در رشته های بیهوشی، علوم آزمایشگاهی، اتاق عمل و رادیولوژی پذیرفته نخواهد شد و این رشته ها به مقطع کارشناسی ارتقاء می یابند.

عین اللهی از امکان ادامه تحصیل کارشناسان در رشته های مختلف کارشناسی ارشد خبر داد و گفت : این امکان با ایجاد پیش نیازها برای تمامی فارغ التحصیلان رشته های مقطع کارشناسی در کارشناسی ارشد فراهم می شود. در واقع محدودیت رشته ای تا حد امکان برداشته خواهد شد.

تصویب اجرای روش ارزشیابی مهارت دانشجویان علوم پزشکی

به گزارش مهر، وی در خصوص روش های ارزشیابی مهارت دانشجویان علوم پزشکی گفت : 14 روش ارزشیابی در دنیا برای دانشجویان علوم پزشکی وجود دارد که یکی از آنها آسکی است. هم اکنون دانشگاه بهترین جایگاه سنجش دانشجویان علوم پزشکی از نظر عملی است و امتحانات کشوری نیز بخش عمده ای از این کار را به انجام رسانده است.

معاون وزیر بهداشت افزود: اجرای روش آسکی برای کلیه دانشجویان علوم پزشکی شاغل به تحصیل در دوره های دکتری عملی نیست و باید به دانشگاهها اعتماد کرد. اجرای روش آسکی در دوره تخصصی پزشکی به عنوان یک برنامه کشوری مصوب شده و میزان اعتراضات به امتحانات شفاهی را حد زیادی کاهش داده است. البته هنوز ضعف هایی وجود دارد که باید برطرف شود.

وی در خصوص توجه به دانشجویان نخبه خاطرنشان کرد : تصویب آئین نامه تسهیلات به استعدادهای درخشان و اجرای آن از سال تحصیلی جاری در دانشگاههای علوم پزشکی از مهمترین اقدامات وزارت بهداشت در خصوص نخبگان است. همچنین تأسیس دفاتر استعداد درخشان در مراکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی در همه دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز از دیگر اقدامات حمایتی از این دانشجویان است.

کد خبر 552337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha