۷ تیر ۱۴۰۱، ۱۰:۱۰

مهر گزارش می دهد؛

دغدغه آب در روستای جهانی«خراشاد»/صدور قبوض میلیونی برای روستاییان

دغدغه آب در روستای جهانی«خراشاد»/صدور قبوض میلیونی برای روستاییان

بیرجند- هدر رفت آب ناشی از فرسودگی شبکه ها در روستای جهانی خراشاد، به دغدغه ای بزرگ برای اهالی تبدیل و هدررفت آب باعث صدور قبوض میلیونی برای اهالی شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: تراژدی خشکسالی از سال‌ها پیش در نقطه نقطه از خراسان جنوبی تکرار می‌شود و چهره بسیاری از روستاها را در هم شکسته است. این در حالی است که فرسودگی شبکه‌های توزیع آب شهری و روستایی بحران شرایط پیش رو را تشدید کرده و نیازمند توجه است.

اهمیت آب در دیار خشک خراسان جنوبی در حالیست که فرسودگی شبکه‌ها و هدر رفت آب در روستای خراشاد سیل نارضایتی به راه انداخته و خواستار رسیدگی به شرایط موجود هستند.

در شرایطی که خشکسالی منابع ارتزاق اهالی روستا را از بین برده، صدور قبوض میلیونی آب برای مشترکان بر مشکلاتشان چنبره زده که واکاوی این موضوع پای فرسودگی شبکه‌های توزیع آب را پیش می‌کشاند.

نفوذ آب به حریم منازل اهالی و بروز خسارت هم حکایت دیگری از فرسودگی لوله‌های آب در روستای خراشاد است. وضعیت پیش رو در حالیست که متولیان برای جبران کم کاری‌هایشان هم غرامتی پرداخت نمی‌کنند.

تکرار کَند و کاری متولیان برای ترمیم شبکه‌های توزیع آب باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در روستا شده که نیازمند رسیدگی است چراکه این امر نه تنها هدر رفت زمان و اعتبارات مربوطه را به دنبال دارد بلکه برای اهالی خطر آفرین است.

پرت ۵۰ لیتر آب در ورودی خراشاد

یکی از اهالی روستای خراشاد با اشاره به مشکلات ترکیدگی لوله‌های فاضلاب در روستا بیان کرد: چندین بار از طریق دهیاری و فرمانداری پیگیر رفع مشکل شده‌ایم.

خراشادی ادامه داد: علی رغم اینکه متولیان آب و فاضلاب بازدیدهای میدانی داشته‌اند، تاکنون پیگیری نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه برای تعمیر یک لوله سه مرتبه حفاری کرده و همانگونه رها کرده‌اند، افزود: از یک ماه گذشته چاله‌ای در روستا حفر شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است.

خراشادی با بیان اینکه مشکل اساسی از فرسوده بودن لوله‌های آب است، گفت: از ۱۰۰ لیتر که وارد روستا می‌شود، ۵۰ لیتر پرت می‌شود و مابقی مردم استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب برای جبران این پرتی ها، برای برخی از اهالی که ساکن دائمی روستا هستند، قبوض چهار میلیونی و دو میلیونی صادر می‌کند.

خراشادی خواستار رسیدگی به شرایط موجود در روستا شد و گفت: برای هر متر سنگ کاری در روستا بیش از ۲۰۰ هزار تومان هزینه می‌شود اما پیمانکار شرکت آبفا به راحتی آنها را بدون خسارت کند و کاری می‌کند.

گلایه‌های اهالی

یکی دیگر از اهالی روستا که کارگاه چوب دارد در گفت و گو با مهر بیان کرد: لوله‌هایی که در شبکه‌های آب و فاضلاب کار شده کیفیت خوبی ندارد و هر چند روز ترکیدگی دارد.

وی با بیان اینکه این امر باعث هدر رفت آب می‌شود، افزود: همچنین مدتی شده آسفالت را خراب کرده و خاک‌ها را انباشته و رها کرده‌اند.

این جوان روستایی با بیان اینکه چاله‌های حفر شده باعث بروز تصادفاتی شده است، گفت: در برخی از نقاط روستا، بیش از ۲۰ بار شبکه‌های آب را ترمیم کرده اما به درستی عمل نمی‌کنند و دوباره کاری‌هایی دارد.

وی با بیان اینکه سنگ فرش‌ها به دلیل نشتی آب تخریب شده است، گفت: متأسفانه هر نقطه از روستا که چاله‌ای ایجاد می‌شود، ترمیم نمی‌شود.

صدور قبوض میلیونی آب

یکی دیگر از اهالی روستا در گفت و گو با مهر بیان کرد: قبض آب برای منزلی اهالی که همیشه در آن ساکن نبوده و در رفت و آمد هستند، دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان صادر شده است.

رضا احمدی با بیان اینکه این امر تنها به دلیل پرتی آب و فرسودگی لوله‌ها اتفاق افتاده است، گفت: قبض‌های قبلی آب منزلم دو هزار و شش هزار تومان بوده که این دفعه چهار میلیون تومان بوده و تخفیفی هم ندادند.

وی با بیان اینکه تمام لوله کشی منزل و کنتور را تعویض کردم، افزود: متأسفانه نشتی از لوله‌های منزل ما نبود بلکه به دلیل فرسودگی شبکه‌های آب و فاضلاب است.

وی بیان کرد: مبلغ قبض قبلی ۱۲ هزار تومان و قبض جدید چهار میلیون و ۹۳۴ هزار و ۴۰۰ تومان بوده که توان پرداخت ندارم.

یکی دیگر از اهالی هم با بیان اینکه آب منزل تنها برای مصرفی و شست و شو استفاده می‌شود، گفت: تاکنون قبض آب برای ما رایگان بوده اما این دفعه ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

نفوذ پرتی آب به منزل اهالی

یکی از اهالی روستا که منزلش به دلیل نشستی آب دچار خسارت شده است، به مهر گفت: از یک ماه پیش، گزارش نفوذ آب به منزل را به متولیان اطلاع داده‌ام.

وی با بیان اینکه دو سه دفعه آمده و نفوذ آب را دیده‌اند، اظهار کرد: محل را ده دقیقه‌ای حفاری کرده و بدون نتیجه بر می‌گردند.

این عضو روستا ادامه داد: مسئولان وضعیت منزل و خسارت‌های وارد شده را دیده‌اند و تنها تأسف خورده و قول‌های نافرجام داده‌اند.

وی بیان کرد: در حال حاضر سرویس حمام و وسط حیاط از بین رفته و دیوارها رطوبت گرفته و ترک برداشته است.

وی ادامه داد: یک شب از ساعت هفت غروب تا یک نصف شب آب منزل را تخلیه می‌کردیم و خواستار توجه ویژه مسئولان هستیم.

تحمیل هزینه‌های مضاعف برای روستاییان

مالک نیا، عضو شورای اسلامی روستای خراشاد در گفت و گو با مهر بیان کرد: برخی از کند و کاری‌ها توسط شرکت آب و فاضلاب برای ترمیم لوله‌ها سه مرتبه تکرار شده اما باز هم نشتی دارد.

وی با بیان اینکه برای ترمیم سنگ فرش‌ها باید متری ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان هزینه کنیم، گفت: با توجه به کمبود اعتبار این امر مشکلاتی را به دنبال دارد و مسئولان ابفا پاسخگو نیستند.

مالک نیا با بیان اینکه علی رغم کمبود آب و خشکسالی‌ها، ۵۰ درصد از آب ورودی روستا پرت می‌شود، گفت: همچنین برای روستاییان قبوض میلیونی صادر می‌شود.

عملیات بازسازی شبکه‌های آب در دست انجام است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر با اشاره به مشکل آب روستای خراشاد، بیان کرد: در روستاهایی مانند خراشاد اختلاف ارتفاع بین منازل پایین دست و بالا دست زیاد بوده و برای تأمین فشار، مخزن در کد بالایی اجرا شده که فشار افزایش یافته و شبکه را مستهلک می‌کند.

حسین امامی با بیان اینکه بخشی از عملیات اصلاح و بازسازی شبکه‌های آب روستای خراشاد انجام شده است، افزود: مابقی عملیات بازسازی به زودی انجام می‌شود که شاهد تعدد اتفاقات نباشیم.

وی با بیان اینکه ترمیم آسفالت بعد از بازسازی شبکه انجام می‌شود، گفت: از متولیان خواستاریم در زمینه ترمیم سنگ فرش‌ها تعامل لازم را داشته باشند.

امامی با بیان اینکه اکثر دهیاری‌ها در امر سنگ فرش همکاری دارند، گفت: با توجه به محدودیت‌های اعتباری نیازمند همکاری هر چه بیشتر از سوی دهیاری‌ها هستیم.

پاسخی برای صدور قبض‌های میلیونی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه با توجه به فرسودگی‌های شبکه آب در استان، هدر رفت آب مسئله‌ای جدی است، گفت: تا جایی که منابع مالی اجازه دهد، در ترمیم سنگ فرش همکاری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه باید با حداقل امکانات و اعتبارات بیشترین میزان شبکه‌ها را اصلاح کنیم، افزود: پراکندگی روستاها هزینه‌های تمام شده در اصلاح و بازسازی شبکه‌ها گران تمام می‌شود.

امامی در پاسخ به قبض‌های میلیونی آب روستاییان بیان کرد: افرادی که مقیم روستا هستند، دارای الگوی مصرف مشخصی بوده و تعرفه آنها نصف شهری است.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بخش عمده‌ای از روستاییان از پرداخت تعرفه معاف بوده‌اند، اظهار کرد: افرادی که در روزهای آخر هفته در روستا اقامت می‌کنند، دارای الگوی مصرف مشخص و اصلاح شده دارند.

وی با بیان اینکه برای الگوی مصرف آب تا هفت متر مکعب قبض ویژه‌ای صادر نمی‌شود، گفت: برای باغ منزل‌ها در صورت گذشتن از حد الگوی مصرف، قیمت بالایی در قبوض صادر می‌شود.

امامی ادامه داد: اهالی روستای خراشاد برای مشاهده میزان مصرف شأن در خصوص صدور قبوض شش میلیونی، دومیلیونی و غیره، از طریق لینک موجود در پیامک شرکت آبفا اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: قبض شش میلیونی نشان دهنده مصرف بالای ۸۰ میلیون متر مکعب آب است.

تعهدی در خصوص مصارف غیر متعارف نداریم

وی بیان کرد: هیچ تعهدی در خصوص مصارف غیر متعارف و غیر منطقی مصرف کنندگان نداریم چراکه سایر مصرف کنندگان که در الگو مصرف می‌کنند را دچار چالش می‌کنند.

امامی اظهار کرد: در برخی روستاها مصارف فضای سبز گاهاً به شبکه آب وصل بوده و علی رغم افزایش بهای آب، مردم تشویق به جداسازی شبکه نشده‌اند.

وی اظهار کرد: از مردم به ویژه روستاییان خواستاریم در دوره‌های ۴۵ روزه کنتور آب را بررسی کنند تا در صورت ترکیدگی لوله‌ها نسبت به رفع مشکل اقدام شود.

امامی در پاسخ به سوالی پیرامون نفوذ آب به منزل اهالی و خسارت‌های وارد شده، گفت: با توجه به قرار گرفتن روستا در ارتفاعات، پرتی آب به صورت نم زدگی در منازل پایین دست نمایان می‌شود که خسارت‌های وارده با استفاده از کارشناسی جبران می‌شود.

به گفته وی برای اصلاح شبکه با پیمانکار انعقاد قرار داد شده است.

آنچه مسلم است؛ تخریب چهره روستا به دنبال از بین رفتن سنگ فرش‌ها دغدغه‌ای دیگر برای اهالی شده که باید در لابه لای تصمیمات مسئولان چاره‌ای به خود ببیند چراکه ادامه روند فعلی بر بروز مشکلات بیشتری دامن خواهد زد و زیبنده نیست در شرایطی که خشکسالی گلوی خراسان جنوبی را می‌فشارد نسبت به هدر رفت آب غفلت شود.

کد خبر 5523676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha