به گزارش خبرنگار مهر ، مجتبی اعلایی، درنشست خبری که صبح امروز برگزار شد ، افزود:در سال گذشته میزان فطریه جمع آوری شده 28 میلیارد و 550 میلیون ریال بود که نسبت به سال قبل خود از افزایش 30 درصدی برخوردار شده بود.
وی کمکهای مردمی جمع آوری شده در سال گذشته را 57 میلیارد تومان دانست و گفت: این مبلغ در بخشهای مختلف آموزشی، تربیتی، ورزشی، ازدواج، اشتغال، مسکن و ... هزینه شد .
وی از جمع آوری فطریه مردم از طریق روحانیان مساجد در محلهها برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت: کمکهای جمع آوری شده برای مددجویان و نیازمندان همان منطقه هزینه می شود و بهزیستی در این مورد اقدامی انجام نمی دهد.
معاون مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی گفت: قصد داریم تا با کمک گرفتن از قشر روحانیت، فهرستی از مددجویان محلات را در اختیار ائمه جماعت قرار دهیم تا آنها با حضور در منزل این مددجویان وجوهات فطریه را هزینه کنند.
اعلایی درخصوص برنامه های بهزیستی در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت : این برنامهها شامل ضیافت مهر، که طی آن مسئولان در خانه مددجویان حاضر میشوند، میزبانی مشترک بهزیستی و مسئولان شهرداریها و شورایاری های محلات با مددجویان و سهم مهراست .
وی خاطر نشان کرد : در طرح سهم مهر که پس از ماه رمضان نیز ادامه دارد از تولید کنندگان و صاحبان صنایع دعوت می کنیم تا بخشی از سود تولید خود را به مددجویان بهزیستی اختصاص دهند.
معاون مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی ، سیاست سازمان را واگذاری امور به خود مردم ذکر کرد و گفت: با توجه به اینکه مستمری و کمکهای نقدی و غیر نقدی بهزیستی به مددجویان به قدری نیست که زندگی آنان را تامین کند به همین دلیل در تلاش هستیم تا بخشی از امور تصدی این سازمان را به شواریاریهای محلات واگذار کنیم .
وی افزود: برای اجرایی کردن طرح رویکرد محله محوری با استانداری گلستان صحبت و قرار شده این طرح به صورت پایلوت در این استان اجرا شود.
وی به فعالیت و نگهداری 30 کودک در یک مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست با مجوز وزارت کشور در تهران اشاره کرد و افزود: این مرکز فاقد حداقل استانداردهای تعریف شده است به همین علت از این مرکز به دستگاه قضایی شکایت کرده ایم اما مسئولان آن با نفوذی که داشته اند از دادگاه حضانت پچه ها را گرفته اند.
اعلایی از فعالیت حدود 14 هزار موسسه خدماتی خصوصی و خیریه با مجوز سازمان در کشور خبر داد و گفت: این مراکز در قالب مهد کودک، خانه سلامت دختران و زنان، مرکز توانبخشی معلولان، مرکز نگهداری شبانه روزی کودکان بی سرپرست و خیابانی، کلینیک مددکاری،توانبخشی بیماران روانی مزمن، توانبخشی سالمندان در منزل یا مراکز حرفه آموزی معلولان، خدمات مشاوره ژنتیک، خدمات مشاوره اجتماعی ، درمان و بازپروری معتادان، انجمنها و موسسات خیریه فعالیت می کنند.
معاون مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی به مشکلات صدور مجوز و نظارت به این مراکز اشاره و تاکید کرد : علاوه بر سازمان بهزیستی دستگاههای دیگری مانند وزارت کشور، نیروی انتظامی و وزارت بهداشت نیز مجوز تاسیس چنین مراکزی را صادر می کنند و این امر امکان نظارت بهزیستی را کم و زمینه سوء استفاده را بالا می برد .
وی گفت: تشکیل کمیته ای برای نظارت و رسیدگی بر تخلفات مراکز باعث پلمپ حدود 7 مرکز متخلف در تهران، اصفهان و خراسان شد .
نظر شما