با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان سؤال و جواب غیرمسلمانانی که در لبنان زندگی می کنند، درباره ماه رمضان افزایش می یابد. آنها می خواهند بدانند سفرههای ماه رمضان چه ویژگی دارند و از چه نوع خوراکی، غذا و نوشیدنی و حتی ظروف متفاوت در آنها استفاده می کنند.
مناطق مختلف لبنان بنا به شرایط زندگی و جوی و همچنین تعدد و تنوع فرهنگها، با خوراکیها و نوشیدنیهای مختلف افطار میکنند. گروهی از آنها با خرما، عصاره گلاب، سوپ عدس که این سوپ در مناطق مختلف لبنان متفاوت است، اهالی روستاهای جنوبی گوشت یا کباب، اهالی شمال لبنان بادمجان و برگ مو، اهالی بیروت سمبوسه، اسفناج، پنیر و کباب را غذای اصلی خود در موقع افطار میدانند.
اما آنچه که نظر را جلب میکند علاوه بر عطر و طعم غذاها و خوراکیهای مختلف و متنوع و انواع حلواها و شرینیها، ظروفی است که در آن نوشیدنی و یا خوراکی را میریزند که بنا به عادت و سلیقه خود آنها را تزئین میکنند. زنان خانهدار سعی میکنند برای تزیین غذاها و ظرفها از سبزیجات تازه استفاده کنند.
موقع افطار چنان هیاهو و هیجان از تزئین ظرفها و عطر غذاها در فضای مناطق مختلف میپیچد که غیرمسلمانانی که در لبنان زندگی میکنند به خانه دوستان مسلمان خود میروند و در کنار آنها افطار میکنند، در واقع خود را مهمان سفرههای رمضان میکنند.
با وجود آنکه آنها روزه نمی گیرند، اما در این ایام با دوستان مسلمان خود تبریک و تهنیت می گویند و دوست دارند در احساس گرسنگی آنها مشارکت کنند. این مسلئه تنها به ذوق خوردن و لذت از دیدن غذاها و تزئینات آنها بازنمی گردد، بلکه مهمان رمضان بودن و سفرههای رمضانی را دوست دارند و علاقه دارند تا در این خانهها رفت و آمد کنند و با جو مملو از انس و الفت آنها انس گیرند.
در ایام ماه رمضان غیرمسلمانان سعی می کنند تا مراعات حال مسلمانان را داشته باشند و هنگام عصر که بازارهای محلی ازدحام دارد، در آنجاها رفت و آمد نکنند؛ چرا که می دانند بازارها تا نیمه شب باز است و آنها می توانند در ساعات دیگر به آنجا بروند و خرید کنند.
ساعاتی پس از افطار مسلمانان با دوستان غیرمسلمان خود از خانه خارج میشوند و در رستورانها نوشیدنی گرم مینوشند و درباره فضیلتها و آداب و رسوم این ماه صحبت میکنند. از این رو، ماه رمضان ماهی است سرشار از الفت و انس که باعث ایجاد جوی صمیمی میان مسلمانان و غیر مسلمانان در لبنان میشود.
نظر شما