گرچه اظهارات بوش درباره خروج بخشی از نظامیان آمریکایی ازعراق، اولین اظهار نظر جدید وی پس از اشغال عراق بود، اما کارشناسان و جناح های سیاسی، آن را تبلیغات جمهوریخواهان می دانند و برخی از افراد در عین مخالفت با حضور نیروهای آمریکایی درعراق، درعین حال برغیرعملی بودن عقب نشینی کامل تاکید دارند.
دموکرات ها درواکنش به سخنان رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج تدریجی نیروها، بوش را به فراهم کردن زمینه برای حضور نظامی بی پایان و نامحدود در این کشور متهم کردند.
"جک رید" سناتور دموکرات گفت : دموکرات ها آنچه را که فکر می کنند به نفع آمریکاست، انجام خواهند داد تا ماموریت آمریکا در عراق را تغییر دهند.
وی خاطر نشان کرد: رئیس جمهوری بار دیگر در ارائه طرحی برای پایان دادن موفقیت آمیز به این جنگ یا متقاعد کردن به ادامه جنگ به گونه ای منطقی، ناکام ماند.
همچنین "جان ادواردز" نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سال آینده در این باره گفت : کنگره قدرت آن را دارد تا با استفاده از عدم تخصیص بودجه و مشروط نکردن آن به جدول زمانی و عقب نشینی، به جنگ پایان دهد.
وی افزود: نیروهای ما بین یک رئیس جمهوری بدون برنامه برای موفقیت و یک کنگره بی جرات برای آوردن آنها به خانه ،گرفتار شده اند.
چند مقام اسبق امنیتی و سیاسی آمریکا به نام های "جان کریاکو" از مقام های ضد تروریسم سازمان جاسوسی آمریکا درسالهای 1998تا2004و"ریچارد کلاین" از مسئولان سابق وزارت امور خارجه آمریکا در مقاله ای مشترکی در روزنامه "لس آنجلس تایمز" ضمن انتقاد از سیاست های جنگی بوش، آن را در هر دو کشور عراق و افغانستان شکست خورده معرفی کردند.
تحلیلگران می گویند رئیس جمهوری آمریکا درحالی کاخ سفید را ترک می کند که درگیری در عراق حل نشده است و
پیامدهای این جنگ و بار سنگین آن را به جانشین خود محول خواهد کرد.
تبلیغاتی بودن سخنان بوش مسئله ای است که نه تنها در سطح رسمی آمریکا، بلکه در بین کارشناسان نیز امری پذیرفته شده است.
کارشناسان روسی معتقدند که اظهارات بوش تبلیغات جمهوریخواهان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
"یوگنی ساتانوفسکی"رئیس مؤسسه خاورنزدیک گفت: درباره تغییر و تحولات درعراق زمانی می توان سخن گفت که تعداد عملیات تروریستی در این کشور کاهش فاحشی پیدا کند، نیروهای سیاسی به تفاهم برسند و وحدت و یکپارچگی بر این کشور حکمفرما شود.
"الکساندر خرامچیخین" مدیر بخش تحلیل های انستیتوی مطالعات سیاسی و نظامی در مسکو معتقد است که تصمیم درباره خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق، گامی نابخردانه در آستانه انتخابات است.
وی گفت : "نمی توان همزمان هم جنگ کرد و هم برای انتخابات آماده شد. خروج نیروها به معنای آن است که آنها خواستار بغرنج کردن اوضاع هستند".
"محمود الریماوی" نویسنده و روزنامه نگار عمانی و کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه واشنگتن به هیچ وجه قصد خارج شدن از عراق را ندارد، تاکید کرد: خارج کردن شماری از نیروهای آمریکایی از عراق یک مانور تبلیغاتی از سوی بوش است تا ازا ین راه زمان بیشتری برای حضور دراین کشور به دست بیاورد و تمام همه اقدامات در جهت رقابت دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر منافع انتخاباتی است.
همچنین "عدنان السراج " یک فعال سیاسی عراقی بر این باور است که دولت آمریکا توانست با گزارش پتریوس- کروکر، دلیل محکمی برای ادامه حضور نظامی در عراق فراهم کند.
نظر شما