به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مصطفی توانی صبح پنجشنبه در همایش صلح یاران شوراهای حل اختلاف دادگستری فارس، گفت: مساجد از بدو تأسیس تاکنون جایگاه و نقش ویژهای در سلامت اجتماعی داشتهاند و، در مهندسی فرهنگی جمهوری اسلامی نیز مسجد از مهمترین سرمایههای ارزشمند جامعه محسوب میشود.
او با بیان اینکه مساجد علاوه بر محل عبادت مکانی برای امور اجتماعی بوده است، گفت: گستره فرهنگی و اجتماعی مساجد بسیار زیاد بوده است از آنجا که پیشگیری مقدم بر جزای جرم است اگرچه دسترسی آسان و راحت شهروندان به دادگستری حق آنها است و این امروز نیز امکانپذیر است، ولی توصیه شده که قبل از مداخله قضائی باید از طریق صلح و سازش اقدام شود و مساجد بهترین موضع برای پیشگیری از وقوع جرم و ایجاد صلح و سازش هستند.
رئیس شوراهای حل اختلاف فارس با بیان اینکه امروز یکی از چالشهای دستگاه قضائی ورودی زیاد پروندهها است، افزود: اگر صلح و سازش فعال شود با کمک ائمه جماعات و سمنها میتوانند این بار سنگین را کم کنند، پیشبینی مساجد برای نقش بیشتر در سازش خارج از قلمرو دستگاه قضائی جلوهای از سیاست کیفر زدایی در سند تحول دستگاه قضائی است.
او افزود: توسعه شوراهای حل اختلاف در این راستا مورد توجه قرار گرفته که یکی از اهداف آن ایجاد یاوران صلح با کمک مساجد و بسیج حقوقدانان و نیروی انتظامی است. برنامهریزیهایی در این زمینه صورت گرفته است البته کاستیهایی در ارجاع و آموزش وجود دارد، اما تقویت یاوران صلح امسال مورد نظر است.
توانی با بیان اینکه ۲۰۰ شعبه صلح یار داریم و از ۱۲۰۰ نفر در این شعب استفاده میشود، افزود: ۲۰۰ نفر در مساجد مستقر و هزار نفر در سطوح استان مشغول هستند همچنین ۶۴ کلانتری و پاسگاه مستقر در استان و پایگاههای مقاومت نیز با ما همکاری دارند.
او با بیان اینکه به صورت میانگین ۴۰ درصد از پروندهها منجر به سازش شده که در برخی از شعب سازشها به ۷۰ درصد نیز رسیده است، عنوان کرد: یاوران صلح در پروندههای مهم هم ورود کردند و از ابتدای سال ۴۷ درصد پروندهها منجر به سازش شده که ۲۸ پرونده قتل بوده است.
نظر شما