۲۵ شهریور ۱۳۸۶، ۹:۲۲

جزئیات نقشه جامع علمی کشور در حوزه آموزش پزشکی تشریح شد

جزئیات نقشه جامع علمی کشور در حوزه آموزش پزشکی تشریح شد

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت یک مطالعه کامل از سایر نقشه های جامع علمی کشور انجام داده است که بخش نخست آن تدوین و در اختیار مسئولین قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهرام عین اللهی امروز در نشست خبری مدیران معاونت آموزشی و امور دانشجویی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص برنامه عملیاتی معاونت آموزشی در ترسیم نقشه جامع علمی کشور گفت: هم اکنون شورایی در ریاست جمهوری به سرپرستی معاون علمی رئیس جمهوری تشکیل شده و جلسات متعدد و مرتبی را با مسئولین وزارتخانه های بهداشت و علوم برای هماهنگی برگزار کرده است.

وی مهمترین نکته در ترسیم نقشه جامع علمی کشور در بخش آموزش علوم پزشکی را ایجاد توازن در رشته ها، ظرفیت ها و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز برشمرد و گفت: در حال حاضر در کشور در برخی از رشته ها از توازن لازم برخوردار نیستیم و در ترسیم نقشه جامع این موضوع باید رعایت شود.

عین اللهی یادآور شد : در بخش پیشرفت علوم نیز تأکید اصلی در ترسیم نقشه جامع علمی کشور، توجه به علوم پایه است. رشته های علوم پایه نیازمند توازن بیشتری نسبت به علوم بالینی هستند. علاوه بر این مسئله برنامه های آموزشی که در عرصه خدمات سلامت نیز موثر هستند باید مورد ارتقاء قرار گیرند.

وی از ایجاد رشته های بین رشته ای میان علوم پایه و بالینی به عنوان یکی از بخش های مهم ترسیم نقشه جامع نام برد و گفت : امکان تحصیل متخصصان پزشکی بالینی در رشته های علوم پایه تخصصی در مقطع دکتری و همچنین امکان تحصیل فارغ التحصیلان دکتری تخصصی علوم پایه در رشته های مرتبط بالینی فراهم می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: به این ترتیب هر عضو هیئت علمی بالینی بدون آزمون ورودی می تواند در مقطع دکتری تخصصی رشته مرتبط و دلخواه ادامه تحصیل دهد و مدرک اخذ کند و در واقع مدرک MD.Ph.D دریافت کنند.

وی یاد آور شد: همچنین رشته های علوم پایه نیز می توانند MD دریافت کنند که البته این موضوع نیازمند مصوبه شوراهای آموزش پزشکی و تخصصی و آموزش دندانپزشکی و تخصصی است که به زودی امکان آن نیز فراهم می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: نقشه جامع علمی کشور یکی از فرازهای مورد تأکید مقام معظم رهبری است که وزارت بهداشت و به طبع آن معاونت آموزشی نیز این موضوع را به عنوان وظیفه در پیش گرفته است.

عین اللهی اضافه کرد: برای ترسیم این نقشه جامع باید هر دو بخش توجه به نیازهای بخش سلامت و پیشرفت علوم را در مورد توجه قرار دهیم. وظیفه آموزش پزشکی تربیت نیروی انسانی در این بخش است که بتواند نیاز سلامت کشور را برطرف کند و به طور نمونه طب سالمندان به عنوان یک نیاز سلامتی در آینده باید مورد توجه باشد.

کد خبر 552760

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha