به گزارش خبرنگار مهر، حبیب مزروعی در جمع خبرنگاران در ارتباط با عزم جدی دولت مبنی بر ایجاد نانوایی های صنعتی در کشور گفت: برای ایجاد اشتغال، جلوگیری از افزایش قیمت نان و نیز ممانعت از ضایعات بیش از حد نان چاره ای جز رفتن به سمت تولید انبوه و صنعتی شدن واحدهای پخت نان نداریم.
رئیس کمیته بهبود کیفیت آرد و نان شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران افزود: تعداد زیادی واحد خبازی با سهمیه آردی در حدود 500کیلو در روز در حال فعالیت هستند که اگر به طور متوسط در هر واحد 5 نفر کار کنند باید درآمد معقولی را بدست آورند این درحالی است که به دلیل عدم وجود این درآمد، نیازمند افزایش قیمت نان یا پرداخت بیشتر یارانه از سوی دولت هستند.
به گفته وی، یک واحد نانوایی باید به جای تولید 500کیلو نان روزانه 30هزارکیلو نان تولید کند تا قیمت تمام شده خود را تقلیل داده و نان نیز به طریق کاملا بهداشتی به دست مردم برسد ضمن اینکه ماندگاری نان نیز بالا رود.
از سوی دیگر 70درصد مردم تهران نان را به صورت داغ خریداری کرده و به صورت سرد مصرف نگهداری و مصرف می کنند بنابراین باید نانی تهیه شود که قابلیت ماندگاری بالایی نیز داشته باشد تا از ضایعات آن جلوگیری شود.
مزروعی با اشاره به پیشنهاد شرکت بازرگانی دولت ایران به وزارت بازرگانی و هماهنگی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی وقت اشاره و تصریح کرد: در بودجه سال جاری 500میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی و 1000میلیارد ریال از محل یارانه های صنعتی برای ایجاد واحدهای 20 تنی تولیدنان در کشور درنظرگرفته شد که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
این درحالی است که به موازات این کار، مجلس دولت را موظف کرده که آیین نامه اجرایی را تهیه کند که براین اساس، آیین نامه تهیه و به دولت پیشنهاد شد که دولت نیز آن را تصویب و ابلاغ کرد.
وی خاطرنشان کرد: در این آیین نامه مواردی دیده شده که از جمله آن تولید حداقل 20تن نان در روز توسط واحدها است این درحالی است که وزارت صنایع، شرکت شهرک های صنعتی و وزارت مسکن باید برای سرمایه گذارانی که در جهت احداث نانوایی های صنعتی گام برمی دارند، زمین رایگان تهیه کرده و شهرداری ها نیز موظف شده اند که محل زمین های معرفی شده را تغییر کاربری دهد.
به گفته مزروعی، وزارت بازرگانی نیز موظف شده متقاضیان احداث واحدهای صنعتی نان را به سازمانهای صنایع استانها و وزارت صنایع جهت اخذ جواز تاسیس واحدهای نان صنعتی معرفی کند.
تاکنون 1300مجوز صادر شده که از این رقم 20 درصد جواز تاسیس از سازمان صنایع و معادن استانها اخذ کرده اند و تعداد قابل توجهی نیز طرح های فنی خود را ارائه داده و به بانکها نیز برای تامین منابع ریالی و ارزی ارجاع داده شده اند.
این مقام مسئول در شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی گفت: در آیین نامه اجرایی این طرح پیگیری شده که مبالغ از صندوق ذخیره ارزی تخصیص یابد البته قرارداد عاملیت 1000میلیارد ریالی با بانک تجارت بسته شده است.
وی اظهار داشت: واحدهای سنتی نیز نباید نگران باشند که نتوانند ادامه کار دهند چراکه آنها یا می توانند به کار خود ادامه داده یا تغییر کاربری دهند و به مراکز توزیع نان تبدیل شوند. به نحوی که نان در یک واحد صنعتی بزرگ تولید و به واحد کوچکتر که محل توزیع نان است برای ارائه به مردم تحویل داده شود.
مزروعی افزود: بخشی به صورت نان نیم پخته و بخش به صورت تمام پخته و بسته بندی شده با ماندگاری بالا در این واحدهای توزیع عرضه می شود. در این مدت کار کارشناسی نیز مبنی بر اینکه نان سنتی شامل سنگک، لواش، تافتون و بربری تولید انبوه شود، صورت گرفته است. این درحالی است که ذائقه مردم نیز در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: امید می رود در سال جاری مقدمات احداث 100نانوایی صنعتی در کشور فراهم شود. ضمن اینکه اولین واحد نانوایی صنعتی نیز به ظرفیت 44تن در روز و طرح توسعه ای تولید 150 تن نان در روز در دیماه جاری به بهره برداری میرسد.
همچنین در ادامه خانمحمدی رئیس اتحادیه نانهای حجیم نیز گفت: ایجاد نانوایی های صنعتی باید به صورت حساب شده در کشور صورت گیرد چراکه اگر این کار با برنامه ریزی صورت نگیرد قطعا به مردم لطمه می خورد و سرمایه های دولت نیز به هدر رود.
وی با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی صنعت نان در مهرماه جاری گفت: این نمایشگاه برای آشنایی دست اندکاران صنعت نان با آخرین تکنولوژی های این صنعت است که در آن ماشین آلات پیشرفته نیز حضور خواهند داشت.البته بحث اصلی در نمایشگاه فرهنگ سازی است.
نظر شما