برای خودسازی و نزدیکی به خالق هستی باید قلب را از آن چه در نظر مولا و پروردگارمان ناخوشایند و مکروه است، پاک کرد و تمام اعضا و جوارح را در راه رضای یگانه خالق هستی به کار گرفت.
خویشتن را باید به حلم و بردبارى عادت داد که آن درجه و مقام آدمى را بالا برده و در میان مردم مایه شرف و عزت باشد. انسانی که به دنبال خویشتن سازی ست باید از هرچه مایه پستى و تن پرورى و تنبلى است دوری کرده و به آنچه که انسان را به خدایش نزدیک و مقرب مىکند متمایل شود.
عفت و پاکدامنى از دیگر ضرورتهای نزدیکی به خالق هستی و اولویتهای خودسازی است . باید صبر را پیشه خود ساخت تا به یقین و رضا برسد و تسلیم در برابر اوامر حق باشد و تنگناها و محنتها، رنجها،سختیها، تنگدستىها و رویدادهاى تلخ روزگار، او را از پاى درنیاورد.
باید به سوى تکامل عقل و روح گام برداشت و با تکیه بر دو بال تقوا و عمل، به اوج عزت و عظمت و خدا خواهى رسید.
باید در مقابل لذات زودگذر دنیایى به سلاح تقوا، ورع، پارسایى و زهد مسلح شد تا رستگار شده و به بهشت رضوان نائل آئیم .
باید آن چنان بر خویشتن مسلط بود و نفس سرکش را مهار کرد که نه مدح و درود دیگران و نه فحش و ناسزاى آنها در روحیه محکم و باورهای و اعتقادات عمیق و قلبی تأثیرگذار نباشند.
باید محبت، دوستى، همکارى، غمخوارى، ایثار، گذشت، بخشش و نرمش را جایگزین نفرت، خشم، کینه، خودپسندى، خودمحورى، آز و تندخویى کرد.
برای دستیابی به این کمالات، بی تردید ماه مبارک رمضان فرصتی بسیار ارزشمند و مغتنمی است که باید به درستی مورد توجه قرار گرفته و از لحظه لحظه ارزشمند و بابرکت آن به نحو شایسته، برای سازندگی و رسیدن به بالندگی استفاده کرد .
در ماهی که درهای بهشت به روی انسان باز و انسان از حالات روحی و ورانی خاصی برخوردار است، به خوبی می توان مسیر تکامل و دستیابی به خیر دنیا و آخرت را طی کرد .
ماه رمضان، ماه برکت، بازگشت و توبه است. ماه آزادى و رهایى از جهنم و دستیابى به بهشت است.
به همین سبب می بایست بهترین و بیشترین استفاده را از این ماه برده و با توجه به مراحل تکامل و خودسازی، به خالق هستی نزدیک شده و مسیر تکامل را طی کنیم .
در برکت و ارزش ماه مبارک رمضان، از امام سجاد(ع) داریم: خداوندا! از کارهاى برگزیده و واجبات ویژه ، ماه رمضان را قرار دادى ؛ ماهى که آن را از میان دیگر ماهها برگزیدى، و از میان تمام زمانها و روزگاران، آن را انتخاب نمودى و بر جمیع اوقات سال برتریش بخشیدى و انتخاب آن به دلیل قرآن و نورى است که درآن ماه فرو فرستادى، و ایمان را درآن دو برابر ساختى و روزهاش را واجب، و شب زندهدارى را براى عبادت در آن ترغیب فرمودى و شب قدر را که از هزار شب برتر است در آن عظمت بخشیدى و گرامى داشتى، سپس ما را به وسیله آن ماه برتمام امتها برگزیدى و به سبب فضیلتش ما را به دیگر پیروان ادیان برترى بخشیدى، پس به فرمان تو روزش را روزه مىداریم و به یارى تو شبش را به عبادت مىپردازیم، در حالى که با صیام و قیامش، خویش را مشمول دعوتى که ما را در معرض آن قرار دادهاى، مىسازیم، و آن را سبب دریافت پاداش تو مىسازیم و تو بر آن چه از درگاهت درخواست شود، توانایى و به آن چه که از فضل و احسانت مسئلت گردد بخشایندهاى و به کسى که آهنگ تقرب به تو جوید نزدیکى .
نظر شما