به گزارش خبرنگار مهر، داود شایقی پیش از ظهر پنجشنبه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان اردبیل اظهار کرد: مجلس مهلت جذب اعتبارات سال ۱۴۰۰ را آخر شهریورماه امسال اعلام کرده تا مدیران دستگاههای اجرایی با اطمینان خاطر بیشتر جذب صد درصدی اعتبارات را در سال ۱۴۰۰ انجام دهند.
وی تصریح کرد: سال گذشته یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی به استان اختصاص یافت که ۸۰۰ میلیارد تومان آن به صورت اسناد و ۳۰۰ میلیارد تومان نیز به صورت نقدی بوده که جذب آنها را به شکل مطلوب شاهد هستیم.
۹۰ درصد اعتبارات نقدی جذب شده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل گفت: ۹۰ درصد اعتبارات نقدی استان جذب شده و تنها ۳۰۰ میلیارد تومان جذب اسناد باقیمانده که سه ماه فرصت جذب این منابع اسنادی را داریم.
شایقی عملکرد اعتباری دستگاهها را در اجرای پروژههای عمرانی از محل سفر ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: یکهزار میلیارد تومان از محل سفر رئیس جمهور تخصیص یافته و مابقی از ردیفهای ملی به استان جذب شده است.
وی با قدردانی از اهتمام استاندار اردبیل و مدیران دستگاههای اجرایی در اولویت پروژههای پیشران و توسعهمحور خاطرنشان کرد: چهار خطه کردن راههای استان همچنان با قوت ادامه دارد و بیش از ۹۵ درصد اعتبارات در این حوزه از ردیفهای ملی تأمین میشود.
شایقی اضافه کرد: سال گذشته سعی کردیم تا برای محور سربند – مشگینشهر به طول ۱۳۷ کیلومتر و پروژه بزرگراهی گرمی به بیلهسوار به طول ۷۹ کیلومتر مجوز ماده ۲۳ را بگیریم.
وی بیان کرد: برای سد شهید عمران پستی خلخال و توسعه بیمارستان ولیعصر مشگینشهر نیز از همین طریق مجوز ماده ۲۳ دریافت شده تا از ردیفهای ملی جذب اعتبارات را شاهد باشیم.
تخصیص ۸۰۰ میلیارد تومان برای راه آهن
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: برای راه آهن اردبیل سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان مصوب شده بود که در آخر سال ۸۰۰ میلیارد تومان به این پروژه از ردیفهای ملی و سفر رئیس جمهور منابع اختصاص یافت و برای چهار بانده کردن راههای مواصلاتی استان نیز در مجموع ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
شایقی تکمیل شبکه سدها و آبگیری آنها را نظیر سد عمارت و گیوی و پایاب سد خداآفرین را با همکاری آب منطقهای و جهاد کشاورزی یادآور شد و تصریح کرد: برای پروژههای زیرساختی نظیر شهرکهای گلخانهای استان منابع اعتباری خوبی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به پروژههای پیشران گفت: ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای این پروژهها شامل آبرسانی روستایی، عشایری، تکمیل طرحهای فاضلاب و آبرسانی به شهرها هزینه شده است.
شایقی افزود: در مجموع سال ۱۴۰۰ تلاش کردیم تا سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی را از ردیفهای ملی، سفر رئیس جمهور و ملی استانی شده جذب کنیم تا شرایط مطلوبی را در روند اجرای پروژهها شاهد باشیم.
وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: از ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته در سفر رئیس جمهور به استانها به غیر از استان خوزستان و سیستان و بلوچستان، سایر استانها منابع اعتباری نقدی کمتری را نسبت به اردبیل دریافت کردند.
شایقی اضافه کرد: استان اردبیل با جذب یکهزار میلیارد تومان اعتبار نقدی به غیر از ماده ۵۶، توانسته ۲ برابر سایر استانها منابع نقدی جذب کند.
۸۵ درصد اعتبارات در اختیار وزارتخانهها
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل در مورد قانون بودجه ۱۴۰۱ بیان کرد: با ابلاغ بودجه ۱۴۰۱ از هفته آینده با تشکیل جلسات کمیته برنامهریزی شهرستانها، توزیع ۵۴۳ میلیارد تومان اعتبار استانی را آغاز میکنیم.
شایقی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: به دنبال سفر استاندار اردبیل به شهرستانها و اولویت پروژههای زیربنایی، اقتصادی و خدماترسانی به مردم در شهرستانها، امیدواریم توزیع اعتبارات سال ۱۴۰۱ را در شهرستانها شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: حمایت از طرحهای دانشبنیان، توجه به طرحهای اشتغالزا و تحولآفرین صنعتی، تکمیل طرحها با پیشرفت ۷۰ درصد متناسب با برنامه آمایش سرزمینی از رویکردهای بودجهای ۱۴۰۱ است.
شایقی از ابلاغ سند آمایش سرزمینی استان به شهرستانها خبر داد و گفت: سند توسعه شهرستانها و اشتغالزایی روستاها نیز ابلاغ شده تا متناسب با آن برنامهریزی و توزیع اعتبارات ۱۴۰۱ انجام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل افزود: باید پروژههایی را اجرا کنیم تا با تمرکز و نگاه جدی به اقتصاد مقاومتی، رشد هشت درصدی در کشور که جز سیاستهای دولت سیزدهم است، محقق شود.
وی از فرمانداران خواست از خرد کردن اعتبارات بین پروژههای متعدد پرهیز کرده و طرحهای پیشران، مهم و اولویتدار مد نظر قرار گیرد.
شایقی در ادامه خاطرنشان کرد: ۱۴ درصد اعتبارات کشور بین استانها توزیع شده و ۸۵ درصد نیز در اختیار وزارتخانهها است که مدیران دستگاههای اجرایی باید اهتمام جدی در جذب این اعتبارات داشته باشند.
کاهش ۲۷ درصدی اعتبارات هزینهای در کشور
دبیر شورای برنامهریزی استان اردبیل احداث و اجاره ساختمانهای دولتی را ممنوع اعلام کرد و ادامه داد: در قالب کتابچهای ظرفیتهای قانون بودجه، تبصرهها و پیوستها را استخراج کرده و در اختیار دستگاههای اجرایی قرار خواهیم داد.
شایقی اظهار کرد: سال گذشته ۳۶۱ میلیارد تومان اعتبار بین شهرستانها با ضرایب مشخص توزیع شد که امسال تلاش میکنیم ۵۴۳ میلیارد تومان اعتبار استانی را با اولویتهای تعیین شده در شهرستانها توزیع کنیم.
وی فرصت ۱۰ روزه را برای توزیع اعتبارات شهرستانی با تشکیل جلسات کمیته برنامهریزی یادآور شد و تصریح کرد: در شهرستانها باید طرحهای پیشران اقتصادی و توجه به زیرساختهای گردشگری در اولویت توزیع اعتبارات قرار گیرد.
شایقی در مورد اعتبارات هزینهای نیز گفت: سال گذشته تمام مطالبات کارکنان و بدهی به آنها پرداخت شد و ما حتی ۱۱۰ میلیارد تومان کسری را در این حوزه جبران کردیم تا سال را بدون بدهی به کارکنان به پایان برسانیم.
وی افزود: از محل مانده به مرخصی بازنشستگان ۱۳ میلیارد تومان پرداخت شد که تنها ۳۴ میلیارد تومان از محل پاداش پایان خدمت کارکنان مربوط به سال گذشته باقیمانده که تا آخر تیرماه پرداخت خواهد شد.
شایقی انضباط مالی را اولویت دولت سیزدهم در هزینهکرد اعتبارات هزینهای عنوان کرد و ادامه داد: دولت هزینههای خود را ۲۷ درصد کاهش داده و تنها ۱۰ درصد به افزایش حقوق کارکنان اقدام کرد که این امر نشان میدهد انضباط مالی در دولت سیزدهم جز اولویتهاست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: به زودی قوانین و مقررات مربوط به فروش اموال مازاد نیز به استانها ابلاغ میشود تا منابع حاصل از آن در استانها هزینه شود.
نظر شما