سالن اجتماعات انجمن
جشنواره قلم زرین بالاخره جایی از خود برای برگزاری پیدا کرد ولی شاید بهتر است بگوییم انجمن قلم جایی برای برگزاری برنامهها و مراسمهای خود پیدا کرد. به هر رو انجمن قلم به عنوان خانه نویسندگان باید جایی مناسب برای اعضا فراهم کند تا دور هم بنشینند و گپی بزنند. ساخت سالن انجمن قلم از ابتداییترین نیازهای انجمن قلم به شمار میرفت که در هیاتمدیره قبلی نیز دور از ذهن نمانده بود. با مصوبه هیات مدیره و صحبت با مهندس کریمی (مجری و طراح داخلی قسمتهایی از فرودگاه امام خمینی) کار ساخت سالن انجمن قلم در تاریخ 28/1/85 آغاز شد و از ابتدا قرار بر این شد که سالن همزمان با روز قلم و جشنواره قلم زرین افتتاح شود. به همین رو کار با سرعت بسیار شروع شد و پروژهای که در زمانبندیهای رایج مهندسی لااقل یک سال زمان میخواست در کمتر از سه ماه، روز چهاردهم تیر 1385 برای مراسم آماده بهرهبرداری شد.
سالن با طراحی مدرن اسلامی چهرهمانی از آسمان شب ایرانی را با نقشهای اسلیمی سقف - برگرفته از هیات اسلامی - نمودار میسازد. مرز نداشتن سقف با دیوار نیز کنایتی است از اتصالِ آسمان به زمین در عرفانِ اسلامی. همچنین در رنگآمیزی دیوارها ترکیب سه رنگ اصلی پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به نحوی زیبا کار شده است. استفاده از گچ زنده در یکی از اضلاع با ساختارشکنی از نگاه مدرنِ معماری سالن، فضا را بسیار صمیمی جلوه میدهد.
فروشگاه کتاب
ساخت کتابفروشی به عنوان یک موقوفه مدرن از همان ابتدای فعالیت هیات مدیره در دستور کار انجمن قرار گرفت. راجع به سالن و کتابفروشی مجموعا بیش از 37 جلسه کاری و تصمیمگیری برگزار شده است که تفصیل آن در این مجال نمیگنجد. همینقدر گفته شود که مهندس فرجی شهردار منطقه شش شخصا در ساختمان انجمن حاضر شد و با رایزنی او تخریب طبقه همکف در دستور کار قرار گرفت. بعدتر به همت آقای مهندس چینیفروشان، دکتر قالیباف شهردار تهران طی تلفنگرامی به شهرداری منطقه مجوز تاسیس کتابفروشی را صادر کردند. همچنین با پیگیریهای انجام شده و لطف وزیر ارشاد هزینههای احداث این مجموعه نیز توسط ایشان پرداخت شد. عاقبت در تاریخ یازدهم مرداد ماه 86 فروشگاه کتاب انجمن قلم ایران با حضور شهردار تهران دکتر قالیباف افتتاح شد.
توام شدن افتتاح کتابفروشی با رونمایی رمان "طوفان دیگری در راه است..." از سید مهدی شجاعی باعث شد تا جمع کثیری از اهل فرهنگ (امیرحسین فردی، مجید مجیدی، جواد محقق، دکتر حسین انتظامی، منیژه آرمین، محسن مومنی و...) در این مراسم حضور یابند.
ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که بدین ترتیب انجمن قلم ایران بدون پرداخت هیچ هزینهای بابت تجاری شدن فضا و احداث، صاحب یک کتابفروشی به وسعت حدود 50 متر مربع شده است که با توجه به نرخ تعرفه تجاری شهرداری منطقه برای مغازههای بر خیابان فقط از این راه چیزی بین یک میلیارد و پانصد تا سه میلیارد ریال برای انجمن ارزش افزوده به همراه داشته است. این مجوز توسط شهردار به نام انجمن صادر گردیده است.
کتابفروشی انجمن در حقیقت محلی است برای فروش کتب اعضای انجمن. قراردادی با بهرهبردار امضا شد که طی آن 6% فروش کتاب در فروشگاه، ماه به ماه به انجمن واگذار شد. این 6% تقریبا در سودِ 15% کتابفروش پس از کسرِ هزینههای جاری چیزی در حدود نصف سود کتابفروشی است. این قرارداد یک حکم مرضیالطرفین نیز دارد. این حکم رییس هیات موسس انجمن قلم حمید گروگان هستند.
همچنین در این قرارداد بندی اضافه شده است که مطابق آن هر کدام از اعضای انجمن میتوانند تعداد ده نسخه از کتابهای خود را به صورت امانی در اختیار فروشگاه کتاب قرار دهند تا فروشگاه پس از فروش آنها، مبلغ پشت جلد را پس از کسر 20% تخفیف فروش خود، مسترد کند...
در ماه اول فعالیت کتابفروشی بیش از 16 میلیون ریال کتاب فروش رفت و این یعنی متوسط روزانه بیش از پانصد هزار ریال. رشد هفتهگی فروش آتیهای درخشان را برای این فروشگاه تضمین مینماید. پیشبینی آقای چیذری – بهرهبردار - برای شش ماهه دوم فعالیت فروشگاه کتاب در صورت مساعد بودن اوضاع، رقمی حدود سه میلیون ریال در روز است.
راهاندازی کتابخانه
پس از ساخت سالن و کتابفروشی یکی دیگر از اموری که برای انجمن قلم ایران ضروری به نظر میرسید سامان دادن به وضع موجود کتابخانه انجمن بود که با توجه به لطف عضو انجمن آقای برهانی و پیشنهاد او مبنی بر راهاندازی کتابخانه این امر نیز با تلاش ایشان به سامان رسید.
نظر شما