به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان لابراتوار بیولوژی مولکولی اروپا به سرپرستی والتر ویتکی کشف کردند که مولکولی با عنوان "ان- کوفیلین" در شکل گیری کورتکس مغز نقش اساسی دارد و فقدان آن می تواند آسیب هایی را چون صرع، اسکیزوفرنی و یا صاف مغزی موجب می شود.
در بیماران صاف مغزی، سطح مغز به جای اینکه چین دار باشد، صاف بوده و همین مسئله موجب عقب ماندگی ذهنی می شود.
به گزارش ساینس دیلی، این دانشمندان به منظور نشان دادن عملکرد این مولکول، موش هایی را بوجود آوردند که فاقد این مولکول بودند. در این آزمایش مشاهده شد که این موش ها از خود ناهنجاری های آناتومیک از جمله مغز صاف و علائم بیماری صاف مغزی را نشان دادند.
این مولکول نقش بنیادی در شکل گیری کورتکس مغز دارد. در حقیقت در فرایند ساخت لایه های کورتکس در دوره توسعه جنینی، سلولهای نورونی به فضای ساخت کورتکس مهاجرت می کنند. ساختمان فضایی این سلولها برای عملکردهای کورتکس بسیار مهم هستند. درصورتی که این سلولها آسیب ببینند، می توانند منجر به عقب ماندگی های ذهنی شوند.
فقدان مولکول "ان- کوفلین" موجب توقف فعالیت های بازسازی سلولهایی می شود که کورتکس را می سازند. همچنین این مولکول نقش مهمی در مشخصات شکل و ثبات نورون ها ایفا می کند.
بنابراین، شناسایی عملکردهای مولکول "ان- کوفلین" می تواند به دانشمندان در درمان آسیب های مغزی مربوط به کورتکس مغزی کمک کند.
نظر شما