مهندس محمد باقر نبوی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نقاط آلوده آبهای ساحلی بخش شمالی خلیج فارس ( خور موسی) گفت: با عملیاتی شدن تصفیه خانه های واحدهای صنعتی در این منطقه شاهد کاهش بسیار زیاد ورود آلاینده ها به آبهای این منطقه خواهیم بود و ما همچنان پیگیر این مسئله هستیم.
وی افزود: خورموسی یک محیط نیمه بسته است که بصورت یک شبکه بسترهای گلی در بندر امام و بندر ماهشهر شکل گرفته اند و ورود آلاینده هایی مثل جیوه در این منطقه بسیار خطرناک است وبا توجه به اینکه برخی واحدهای صنعتی از جیوه به عنوان کاتالیزور استفاده می کنند می توان گفت خطرات زیادی در این منطقه ایجاد می شود.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه استفاده از جیوه در بستر گلی تولید متیل جیوه می کند تصریح کرد: در صورتی که آلاینده هایی مثل جیوه در این منطقه تصفیه نشود اثرات بدی را برای دریا، آبزیان دریا و در یک چرخه زمانی برای انسان به عنوان استفاده کننده از این آبزیان خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: منطقه خوریات خور موسی یک منطقه حائز اهمیت از لحاظ شیلات است و ما در آنجا پرورش آبزی در قفسهای شناور در آب دریا داریم که می تواند برای آنها نیز بسیار خطرناک باشد.
مهندس نبوی تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که واحدهای صنعتی یا ترکیبات جیوه را از پروسه فعالیتهای خود حذف کنند و یا هر چه زودتر با ایجاد سیستم تصفیه از ایجاد چنین مشکلاتی جلوگیری نمایند.
نظر شما