۲۷ شهریور ۱۳۸۶، ۹:۲۲

نیویورک تایمز :

کنار آمدن با ایران غیرمنتظره ترین اقدام البرادعی بود

کنار آمدن با ایران غیرمنتظره ترین اقدام البرادعی بود

اظهارات جدید مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت های هسته ای ایران و اینکه دیگر ابهامی در پرونده تهران وجود ندارد غیر منتظره ترین کاری بود که وی در مدت 10 ساله ریاست خود در آژانس انجام داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی به تحلیل توافق جدید ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و اظهارات محمد البرادعی درباره فعالیت های هسته ای صلح آمیز کشورمان پرداخت و نوشت : اقدام البرادعی در سازش با ایران غیر منتظره ترین کاری بود که مدیرکل آژانس در زمان ریاست 10 ساله خود انجام داد، زیرا این اقدام وی سبب حیرت اغلب کشورها شد.

به نوشته نیویورک تایمز، توافق ایران و آژانس بدون شک یک اقدام تفرقه آمیز و پرخطر در میان کشورهایی خواهد بود که پیش از این به گونه ای دیگر به پرونده هسته ای ایران نگاه می کردند و در واقع البرادعی با این اقدام و ذکر این سخنان که ایران به پرسش های موجود در فعالیت های هسته ای خود پاسخ می گوید، بزرگترین قمار زندگی خود را انجام داد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه می نویسد : در آخرین روزهای ماه گذشته میلادی و درست یک روز بعد از اظهارات مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، دیپلمات هایی از کشورهای آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان به دفتر البرادعی رفته و به این اقدام او اعتراض کرده و خطاب به البرادعی گفتند : این اقدام شما سبب بی اثر شدن استراتژی شورای امنیت سازمان ملل متحد می شود که هدف آن تنبیه ایران است؛ استراتژی شورای امنیت خواهان تنبیه ایران است و نه جایزه دادن به تهران.

نیویورک تایمز مطلب خود را اینگونه ادامه می دهد : اما البرادعی که یک وکیل متولد شده در مصر است، شخصی است که از گفته های خود دفاع کرده و در تصمیمات خود مصمم است ؛ وی در پاسخ به این اظهارات گفت : اگر ایران خواهان پاسخ دادن به ابهامات است، من چه کاری می توانم انجام دهم؛ به آنها بگویم حق این کار را ندارند؟

به نوشته این روزنامه، البرادعی که به دلیل جبهه گیری هایش درباره جنگ عراق در سال 2005 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد؛ اکنون خود را درمیان گردنکشی غرب برای مقابله با ایران می بیند.

نیویورک تایمز در تشریح اقدام البرادعی در تعامل با ایران ادعا می کند : به اعتقاد برخی کارشناسان  این اقدام البرادعی در حالی که غرب به کلی با آن مخالف بود؛ نوعی سهل انگاری و یا به عبارت دیگر یک اقدام ساده لوحانه به نظر می رسد به گونه ای که حتی برخی از همکاران وی دلیل همراهی او با ایران را درک نمی کنند.

این روزنامه در پایان می نویسد : با این اوصاف و در حالی که آمریکا به شدت در تلاش است تا قطعنامه جدیدی را علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب برساند و در حالی که فرانسه و انگلیس نیز از این اقدام آمریکا حمایت می کنند، چرا البرادعی با این جدیت از برنامه هسته ای ایران و حل دیپلماتیک این مسئله حمایت می کند؟

به نوشته این روزنامه، اگر آمریکا در تلاش های خود موفق شود؛آنگاه ایران به گفته های خود مبنی بر تجدید نظر در همکاری  با آژانس،عمل می کند و آنگاه باید شاهد به وجود آمدن جوی از بی اعتمادی در جهان باشیم، جوی که از بین رفتن آن بسیار بعید به نظر می رسد.  

کد خبر 554089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha