۲۷ شهریور ۱۳۸۶، ۱۲:۱۶

ضرورتهای گفتگوی تمدنها - 2

گفتگوی تمدنها عاملی برای کاهش تعارضات بشری است

گفتگوی تمدنها عاملی برای کاهش تعارضات بشری است

رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی گفت: برای از بین بردن تفاوتهای فکری، راههای مختلفی وجود دارد که بهترین آنها گفتگو و تفاهم است، زیرا هم از فطرت انسان بر می‌خیزد و هم تلاشی برای کاهش تعارضات بشری به شمار می رود.

حجت ‌الاسلام علیرضا اعرافی رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه طبیعت بشر طبیعتی گویا است و انسان حیوانی ناطق به شمار می رود، اظهار داشت: مهمترین ابزار برای ایجاد ارتباط و مبنای شکل گیری فرهنگها و روابط ، ابزار گفتگو و تبادل فکر و نظرات میان افراد، گروهها و جوامع و حتی تمدنها است.

وی با بیان اینکه گفتگو از طبیعت و ذات انسان برمی خیزد، تصریح کرد: براساس طبیعت انسان، وی در نظام زندگی به دنبال  تأمین منافع است و یا برای از بین بردن تفاوتهای فکری و تزاحمات راههای گوناگونی برای حل مسائل خود دارد که بدترین راهها جنگ و بهترین آنها راه گفتگو و تفاهم است.

حجت ‌الاسلام علیرضا اعرافی با اشاره به اینکه گفتگوی تمدنها هم از لحاظ فطرت انسان ضروری است و هم تلاشی برای کاهش تعارضات بشری به شمار می رود، یاد آور شد: گفتگو پدیده ای است که از درون فطرت انسان بر می خیزد و انقلاب اسلامی نیز بر این مسئله تأکید داشته است تا دیگران هم برای این مسئله آمادگی پیدا کنند.

وی از مهمترین راههای گسترش فرهنگ گفتگوی تمدنها را برقراری ارتباط میان نخبگان، دانشمندان و اندیشمندان خواند که آنها در دراز مدت فرهنگ را می سازند و تأثیر گذارترین گروهها خواهند بود، افزود: اگر چه سیاستمداران و رهبران سیاسی نیز در فرهنگ یک جامعه تأثیر گذارند، اما در لایه عمیق جامعه فکر و اندیشه فرهیختگان این وظیفه را به عهده دارند، بنابراین نخبگان باید به هم نزدیک شده و برای این همکاری علمی، به ارتباط میان دانشگاهها و مراکز علمی توجه شود.

رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی در ادامه گفت: اگر رسانه ها راهبرد اصلی را در نزدیک سازی ملتها به یکدیگر داشته باشد اهمیت بسیاری دارند که این دو عامل در ارتقاء گفتگوی تمدنها نقش به سزایی ایفا می کنند؛ همچنین تقویت گفتمان درونی جهان اسلام برای رشد فرهنگ و تمدن اسلامی بسیار مهم است.

وی با اشاره به اینکه ایران و تمدن اسلامی ایرانی برای دنیا باز است، اظهار داشت: از ابتدای انقلاب اسلامی ایران علیرغم تفاوتهای مختلف با دیگران، از مذاکره استقبال کردند که در لایه فکری و اجتماعی باز بودن فضای علمی با دانشگاهها و ارتباطات گسترده، آینده خوبی را نوید می هد که گامهای مناسبی برداشته شده است و امید است که گامهای اساسی تر نیز برداشته شود.

کد خبر 554296

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha