۲۷ شهریور ۱۳۸۶، ۱۴:۲۳

به بهانه ارتقاء سازمان فرهنگ/

ارتقاء جایگاه ؛ فرصتی برای ارتقاء هویت اسلامی و ملی ایرانیان

ارتقاء جایگاه ؛ فرصتی برای ارتقاء هویت اسلامی و ملی ایرانیان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همزمان با تغییر مدیریت با ارتقاء جایگاه نیز همراه بود.انتظار می رود این ارتقاء در تقویت کمی و کیفی فعالیتهای بین المللی این معاونت نیز تأثیرگذار بوده و صیانت از هویت اسلامی و ملی و همچنین انتقال پیام انقلاب اسلامی با قوت و قدرت بیشتری در سطح جهانی پیگیری شود .

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سال 1374 به منظور صدور انقلاب و اندیشه های اسلامی شکل گرفت . انقلابی که با ماهیت فرهنگی خود مشارکت همه جانبه با ملتهای جهان، جهت ساختن جهان فرهنگی و برقراری ارتباطات فرهنگی با دیگر فرهنگهای بشری و جهان اسلام را در ردیف مقدس ‌ترین اهداف خود جای داد . 

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به تدریج و با در اختیار داشتن رایزنیهای فرهنگی در 50 کشور مختلف جهان در راستای گسترش معارف اسلامی و اندیشه های ایرانی اسلامی وارد فعالیت شد. فعالیتهای این سازمان بین المللی بر بیرون مرزها تمرکز داشته و پیش بینی شده بود در این زمینه فعالیتهای برون مرزی وسیعی ، عمیق و موثری در راستای معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و همچنین آرمانهای انقلاب  صورت گیرد .

بی تردید مهمترین و اساسی ترین مسئولیتی که این سازمان به عنوان یک رسالت جهانی برعهده دارد، صیانت از هویتهای اسلامی و ملی و توجه به افکار عمومی در سطح بین الملل است . تغییر نگاه بین المللی به ایران، به عنوان کشوری اسلامی که از امکانات و شرایط روز برخوردار و پیشرفتهای چشمگیری نیز به دست آورده از دیگر رسالتهای این سازمان است .

نمی توان و نباید تنها به مقبولیت داخلی بسنده کرد، بلکه پذیرش در سطح بین المللی از طریق فرهنگ که نقطه قدرت و قوت ایرانیان است، ضرورتی است که برعهده این نهاد فرهنگی بوده است . در این میان نقش رایزنان فرهنگی بسیار اساسی و کلیدی است و به همین دلیل نیز در انتخاب این افراد می بایست دقت و حساسیت لازم مورد توجه قرار گیرد .

شک نیست کشوری قدرتمند است که فراتر از مرزهای جغرافیایی، حضوری فعال و ارتباط فرهنگی مؤثری در ابعاد داخلی و جهانی داشته باشد. در چنین شرایطی متأسفانه شناخت محدود، ناقص و حتی در بسیاری موارد اشتباهی از ایران اسلامی وجود دارد . نباید فراموش کرد زبان گفتگو میان ملتها زبان فرهنگی است و ملتها با زبان خاص سیاست و تشریفات مخصوص با هم صحبت نمی ‌کنند بلکه با زبان فرهنگ سخن می ‌گویند.

فعالیت در بستر رایزنی فرهنگی کاری دشوار و پیچیده است. رایزنان فرهنگی باید، هم توده مردم و هم نخبگان را مخاطب خود بشناسند و برای هر دو دسته برنامه خاص و ویژه داشته باشند . لازمه برنامه ریزی دقیق، صحیح و تأثیرگذار این است که رایزنان فرهنگی خود افرادی فرهنگی بوده، به طور دائم خود را از سرچشمه‌های فرهنگی سیراب کنند و علاوه بر فرهنگ ایرانی اسلامی، با فرهنگ عمومی دیگر کشورها نیز آشنا باشند.

حال  با ارتقاء سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به معاونت رئیس جمهوری قاعدتا انتظار می رود توجه به اهداف و رسالتهای این معاونت بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و به موازات این ارتقاء سازمانی، ایران اسلامی نیز در عرصه بین الملل به جایگاه مطلوب و شایسته تری ارتقاء یابد .

شورای عالی فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست روز دوشنبه خود دو تصمیم مهم برای ادامه فعالیتهای این سازمان را به تصویب رساند.

بر اساس اولین تصمیم این شورا ، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ارتقاء جایگاه از حوزه نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج و به بعنوان تازه "معاونت رئیس جمهوری و سازمان فرهنگ و ارتباطات" تبدیل خواهد شد.

این شورا همچنین در پایان دوره ریاست محمود محمدی عراقی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، ضمن معرفی مهدی مصطفوی قائم مقام وزیر امور خارجه کشورمان به عنوان رئیس جدید این سازمان از خدمات محمود محمدی عراقی تقدیر به عمل آورد.

اعضای شورای عالی فرهنگ و ارتباطات اسلامی شامل رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هستند. ضمن اینکه صدور حکم نهایی ریاست مصطفوی منوط به تایید رهبر معظم انقلاب خواهد بود.

کد خبر 554312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha