خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: موی سرشان سپیده شده و گامهایشان دیگر به استواری قدمهای دوران جوانی نیست، اما قلبشان به عشق ارباب همچنان زنده و جوان است. مقصود پیر غلامان و خادمان سیدالشهدا (ع) است که روزهای جوانی را در هیئتها و مجالس اهل بیت (ع) گذراندهاند.
روزهای محرم فرصتی است که پای صحبتهای این پیر غلامان خراسانجنوبی بنشینیم تا هم تجلیلی از مقام آنان کرده باشیم و هم از گوهر سخنشان درس بیاموزیم.
همانهایی که چهرههایشان گویای این بیت شعر بود که «دارم با یا حسین یا حسین پیر میشوم خوشحالم از این جوانی از دست رفتهام»
این پیر غلامان در سال جاری به همت بنیاد دعبل خزاعی در خراسانجنوبی مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتهاند.
۲۰ سالگی وارد هیئتهای مذهبی شدم
محمدعلی بوشادی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه از ۲۰ سالگی در فعالیتهای هیئت حضور داشته است، گفت: در ابتدا در هیئت صاحب الزمانی (عج) خادمی اهل بیت (ع) را داشتم.
وی افزود: ولی از سال ۵۵ فعالیتم را در مسجد امام حسین (ع) شروع کردم که تا به امروز ادامه دارد.
بوشادی با تأکید بر اینکه همه خاطرات از خادمی برای امام حسین (ع) شیرین است، بیانکرد: به نظر من برای جذب جوانان به هیئت باید به آنان اختیارات داد تا علاقمند به حضور در محافل مذهبی شوند.
پیر غلام امام حسین (ع) در خراسانجنوبی ادامهداد: خود من چند سالی است که به واسطه بیماری کمتر در بخش مدیریت هیئت حضور دارم و بیشتر جوانترها امور مربوطه را پیگیری میکنند.
نقش معنوی حضور در مجالس سیدالشهدا (ع) در اصلاح معنوی
بوشادی افزود: گاه جوانانی حتی برای اقامه نماز به مسجد نمیآمدند ولی وقتی که به آنان مسئولیت دادیم هم کمک کار هیئت و مسجد شدند و هم از نظر تربیتی و معنوی اصلاح شدند.
وی گفت: خیلیها که در ظاهر وجهه خوبی در اجتماع ندارند وقتی وارد هئیت میشوند رویه خود را اصلاح میکنند.
سیدرضا تقوینیا از دیگر پیر غلامان خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با مهر بیانکرد: از حدود ۳۰ سالگی وارد فعالیتهای مذهبی و هیئت شدم.
۴۰ سال فعالیت مستمر در هیئت
وی با اشاره به اینکه نزدیک ۴۰ سال است که حضور مستمر در هیئتهای مذهبی دارد، گفت: من خود را خادم حضرت ابوالفضل (ع) می دانم و فعالیتم بیشتر در هیئت ابوالفضلی شهرستان بیرجند بوده است.
تقوی نیا اظهار کرد: هیئت ما به طور مستمر چهار جلسه دعا در شبهای جمعه، صبح جمعه و دوشنبهها دارد که حضور من نیز از فعالیت در همین جلسات دعا هیئت ابوالفضلی شروع شد.
وی بیانکرد: در هیئت هیچ وقت برای من و دوستان مهم نبود که چه کاری انجام بدهیم بلکه هر کاری بر روی زمین مانده بود را با میل و رغبت در حد توان انجام میدادیم و الان نیز همین گونه است.
برکت زندگی ام در نوکری برای اهل بیت (ع) است
خادم سید الشهدا (ع) گفت: حدود چهار سال قبل بیماری شدیدی گرفتم که اگر شفاعت اهل بیت (ع) شامل حال من نمیشود هنوز درگیر این بیماری میبودم.
تقوینیا اظهار کرد: خوشبختانه فرزندانم نیز وارد در فعالیتهای هیئتهای مذهبی شدهاند و مداح در مسجد باقرالعلوم و هیئت ابوالفضلی هستند.
وی یادآور شد: بی شک برکت خانوادهام را از نوکری برای اهل بیت (ع) میدانم.
۶۰ سال خادمی اهل بیت (ع)
محمد حسین وحیدیراد که عمری در هیئت حسینی و حسینه پایین شهر بیرجند نوکری و خدمت برای محافل و مجالش سیدالشهدا (ع) را کرد است، در گفت و گو با مهر اظهارکرد: این حسینیه قدیمی بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال فعالیت داشته است.
وی با اشاره به اینکه از همان روزهای جوانی وارد در فعالیتهای هیئت و مسجد و حسینیه شده است، بیان کرد: حدود ۶۰ سال است که افتخار نوکری و خدمت برای اباعبدالله (ع) را دارم.
وحیدی را گفت: البته اخیراً کهنسالی و بیماری مانند ماهی که او را از آب گرفته باشند اندکی فعالیتهای ما را در هیئت و حسینیه کمتر کرده است.
پیرغلام سیدالشهدا (ع) اظهارکرد: در تمام سالهای عمرم چه محرمهای تابستان و زمستان و چه قبل و بعد از انقلاب مردم جنوب خراسان و خراسان جنوبی در مراسم مذهبی با شکوه حضور پیدا کردهاند.
گره گشای از امور مردم باشیم
وی با تأکید بر اینکه فعالان در مسجد و حسینیه و هیئت باید گره گشای از امور مردم باشند، بیان کرد: اگر ما گره از امور جوانان باز کرده و تشویقشان کنیم بی شک آنها نیز به سمت فعالیتهای مذهبی کشیده میشوند.
این پیرغلام سید الشهدا (ع) که پدر شهید هادی وحیدی راد است گفت: هر وقت به یاد فرزند شهیدم می افتم بدنم به لرز میآید و چشمانم خیس میشود.
وی یادآور شد: وقتی خبر شهادت فرزندم را شنیدم به هیچ وجه گریه نکرده و فقط دو رکعت نماز به جا آوردم.
آری این موهای سپید و قامتهای خمیده درسها برایمان دارند. درسهایی از عشق و محبت به سیدالشهدا و برکاتی که نام حسین (ع) به زندگیها میدهد.
امید است ما نیز دلمان را با نام سالار شهدا صیقل بدهیم و در محرمهای پیش رو از حضور در محافل و مجالس اهل بیت (ع) غافل نشویم.
نظر شما