به گزارش خبرگزاری مهر، محمد نهاوندیان در دیدار با سفیر چین با بیان اینکه گسترش همکاریهای اقتصادی ایران و چین با برنامه ریزی و عزم دو طرف صورت گرفته گفت: اولویت و سیاست اقتصادی ایران مبتنی بر ایجاد ارتباط با کشورهایی است که از نیات ناسالم سیاسی برای روابط اقتصادی استفاده نکنند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: بخش خصوصی ایران تجربه خوبی از همکاری با صاحبان صنایع چین داشته و باید برای توسعه روابط در آینده برخی موانع موجود نیز برطرف شود.
نهاوندیان تاکید کرد: در این راستا ضروری است تلاش بیشتری برای پررنگ تر کردن نقش سرمایه گذاری های مشترک در روابط اقتصاد دو کشور صورت گیرد و در زمینه همکاری های تحقیق و توسعه (R&D) نیز پروژه هایی در آینده اجرا شود.
وی تصریح کرد:گسترش روابط تجاری و سرمایه گذاری به همکاری نزدیک در حوزه های مالی بستگی دارد ولی اکنون برخی محدودیت ها در این زمینه دیده می شود که امیدوارم طبق توافقات انجام شده این موانع برطرف شود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: گسترش همکاری های آینده از طریق ساده کردن و تسریع ارائه خدمات مالی و بانکی امکان پذیر است و باید به طور جدی در خصوص ارتباط مستقیم بانک های دو کشور فعالیت شود.
وی با اشاره به بازدید 55 هزار ایرانی از چین گفت: باید روند تبادل گردشگر دوطرفه باشد و با توجه به جمعیت کشور چین حداقل سالانه یک میلیون چینی از ایران دیدن کنند و لازمه این امر معرفی جاذبه های گردشگری و اقتصاد ایران در رسانه های چین است.
درادامه لیوجن تانگ سفیر چین در ایران نیز با اشاره به رشد 200 برابری تبادلات اقتصادی ایران و چین پس از انقلاب گفت: در طول 5 سال ماموریت من در ایران حجم روابط اقتصادی دو کشور 5 برابر افزایش یافته است و همکاری هایی در حوزه های زیربنایی، حمل و نقل، ترابری، بهسازی جنوب تهران و غیره به انجام رسیده است.
وی در ادامه با تاکید بر گسترش همکاری ها در زمینه گردشگری خاطرنشان کرد: با افزایش تبادل گردشگر بین دو کشور می توان زمینه های آشنایی دو ملت ایران و چین را فراهم کرد.
سفیر چین سپس با اشاره به توانمندی های اقتصادی ایران خواهان گسترش روابط تجاری دو کشور شد و گفت: حجم همکاری های اقتصادی ایران و چین باید بیش از این میزان باشد به عنوان مثال حجم تبادلات اقتصادی چین و کره جنوبی 150 میلیارد دلار و با ژاپن 200 میلیارد دلار و با آمریکا 260 میلیارد دلار است.
جن تانگ با تاکید بر همکاری در زمینه های کشاورزی و شیلات، بررسی زمینه های جدید همکاری میان دو کشور را مهم ارزیابی کرد و افزود: چین اکنون رتبه دوم جهان را در حجم مبادلات تجاری دارا است و GDP این کشور به 3/11 درصد افزایش پیدا کرده است بنابراین با بررسی پتانسیل های دو کشور می توانیم شاهد رشد و گسترش مبادلات اقتصادی فی ما بین باشیم.
همچنین اسداله عسگراولادی رییس اتاق مشترک ایران و چین نیز در این دیدار با اشاره به برگزاری روز اقتصادی ایران در سال 2008 در کشور چین گفت: در برنامه ریزی های آینده تصمیم داریم تبادلات اقتصادی دو کشور را به 20 میلیارد دلار افزایش دهیم.
وی در ادامه از محدودیت های ایجاد شده توسط دو بانک چینی برای ایران انتقاد کرد و خواهان رفع سریع این محدودیت ها شد.
نظر شما