آیه روز:
شهر رمضان الذی أنزل فیه القرآن هدى للناس وبینات من الهدى والفرقَان فمن شهد منکم الشهر فلیصمه ومن کان مریضا أو على سفر فعِدة من ایام أخر یرید الله بکم الیسر ولا یرید بکم العسر ولتکملوا العدة ولتکبروا الله على ما هداکم ولعلکم تشکرون .
این است ماه رمضان که قرآن در آن نازل شده ، قرآنى که سراسرش هدایتگر مردم است و داراى دلایلى روشن و آشکار از هدایت می باشد ، و مایه جدایى حق از باطل است . پس کسى که در این ماه در وطنش حاضر باشد باید آن را روزه بدارد ، و آنکه بیمار یا در سفر است ، تعدادى از روزهاى غیر ماه رمضان را به تعداد روزه هاى فوت شده ، روزه بدارد . خدا آسانى و راحت شما را می خواهد نه دشوارى و مشقت شما را . و قضاى روزه براى این است شما روزه هایى را که به خاطر عذر شرعى افطار کرده اید کامل کنید، و خدا را بر اینکه شما را هدایت فرموده بزرگ شمارید و نیز براى این که سپاسگزارى کنید .
سوره بقره، آیه 185
ذکر روز شنبه :
احادیث امروز:
امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه:
و اوجب لنا عذرک علی ما قصرنا فیه من حقک ، و ابلغ باعمارنا ما بین ایدینا من شهر رمضان المقبل ، فإذا بلغتناه فاعنا علی تناول ما أنت اهله من العبادة ، و ادنا الی القیام بما یستحقه من الطاعة ، و اجر لنا من صالح العمل ما یکون درکا لحقک فی الشهرین من شهور الدهر .
و ما را در تقصیر از ادای حق خود ملامت و سرزنش مکن ، و عمرهای ما را که در پیش است به ماه رمضان آینده برسان ، و چون ما را به آن ماه رساندی بر انجام عبادت و بندگی که شایسته توست یاریمان فرما ، و بر رعایت فرمانبری که سزاوار آن ماه است برسانمان ، و عمل شایسته ای را که سبب به دست آوردن حق توست در دو ماه رمضان کنونی و ماه رمضان آینده از ماههای روزگار برای ما روان ساز ما را برای بجا آوردن آن توفیق ده .
امام جعفر صادق (ع) :
ان حسن الخلق یبلغ بصاحبه درجة الصائم القائم .
حسن خلق صاحبش را به درجه روزه داری که به عبادت بپاخیزد می رساند .
اصول کافی ، ج 3 ، ص 161
نظر شما