۳۰ شهریور ۱۳۸۶، ۱۳:۲۸

زبان های زمین پس از گیاهان و حیوانات در معرض انقراض هستند

زبان های زمین پس از گیاهان و حیوانات در معرض انقراض هستند

زبانشناسان هشدار داده اند که در حدود نیمی از هفت هزار زبانی که در زمین به آنها صحبت می شود روبه انقراض هستند و بخش زیادی از این زبان ها تا پایان این قرن نابود می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، زبانشناسان شرکت کننده در پروژه "آوای بادوام" به سازماندهی انجمن " National Geographic" و بخش زبان های در معرض خطر موسسه زبان های زنده در بررسی های خود نشان دادند که در کنار خطر انقراض گیاهان و جانوران، زبان های دنیا نیز به سرعت در معرض نابودی قرار دارند.

در حقیقت به طور متوسط هر دو هفته یک بار یک زبان در نقطه ای از زمین منقرض می شود. به این تریب تا پایان قرن نیمی از زبان ها و گویش های رایج در دنیا می توانند نابود شده و با این نابودی فرهنگ جامعه زبانی خود را هم از بین ببرند.

براساس گزارش نیوساینتیست، محققان این پروژه نقشه ای از نقاط مختلف دنیا را که به سرعت در معرض خطر انقراض زبان خود قرار دارند ترسیم کرده اند.

براساس این نقشه، پنج منطقه زمین که زبان در خطر جدی نابودی قرار دارد، مناطقی از شمال استرالیا، مناطق مرکزی آمریکای جنوبی (اکوادور، کلمبیا، پرو، برزیل و بولیوی)، منطقه ساحلی اقیانوس آرام در آمریکای شمالی (واشنگتن و اورگان در آمریکا و بریتیش کلمبیا در کانادا)، شرق سبیری، اوکلاهما و دیگر ایالات جنوب غربی آمریکا (تکزاس و نیومکزیوکو) هستند.

به گفته این دانشمندان، برخی از زبان ها در فرهنگ های دو زبانه رواج دارند و بنابراین در بیشتر این موارد این زبان ها تنها از سوی مردم بومی صحبت می شوند.

این دانشمندان در پایان گزارش خود اعلام کرده اند که درحال حاضر از مجموع هفت هزار زبان زنده، تنها 83 زبان در فراسوی مرزهای ملی گسترده شده اند و تقریبا 80 درصد از مردم دنیا به این زبان های صحبت می کنند.

کد خبر 555900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha