مهندس سید رضا میرصادقی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر ضمن اشاره به مطلب فوق خاطرنشان کرد: مشکلاتی که سبب بروز این تأخیر در انجام پروژه برج میلاد شده است را می توان در دو مقطع زمانی قبل و بعد از نیمه دوم سال 84 عنوان کرد.
وی افزود: تا پیش از نیمه دوم سال 84 نگرش مدیران مختلف، عامل اصلی در روند پیشرفت کار بوده است. به این ترتیب که با تعویض مدیران، نگرش به این پروژه نیز دچار تغییر می شد، بطوریکه برخی از مدیران شهری این پروژه را در ردیف طرح های با اولویت بالا قرار می دادند ولی مدیر بعدی اولویت بالایی را برای آن قائل نبود.
میرصادق اضافه کرد: شورای شهر نیز در دوره اول، اعتبارات مناسبی را به این پروژه اختصاص نداده بود که با توجه به این دلایل شاهد یک رکود و یا روندی بسیار کند در انجام پروژه بین سالهای 76تا 84 هستیم.
مدیرعامل شرکت یادمان سازه یادآور شد: موارد ذکر شده باعث شده بود تا در برخی دوره های زمانی با طول 9 تا 11 ماه شاهد انجام هیچگونه فعالیتی نباشیم بطوریکه در جمع، این پروژه 5/4 سال تعطیل بوده است.
وی مشکل عمده ای که سبب بروز تأخیر گردیده بود را لجستیک پروژه و نیز ضرورت تأمین برخی مواد و مصالح از خارج کشور، دانست و افزود: این پروژه به دلیل ویژگی های خاص خود نیاز به مصالحی با استانداردهای ویژه بناهای بسیار بلندمرتبه دارد که حتی در این زمینه نیازی به تولید در داخل کشور نبوده و یکی از دلائل بروز تأخیر پس از نیمه دوم سال 84 نیز همین مسئله بوده است .
مجری پروژه برج میلاد تصریح کرد:پس از نیمه دوم سال 84 و مصادف با دوران مدیریتی دکتر قالیباف، بر اساس روزشمار نصب شده عزم جدی مدیریت شهری بر انجام این پروژه بوده است و در کوتاهترن مدت و با توجه به حمایت ها و نظر مساعد تمامی اعضای شورای شهر و شهرداری، حمایت های مالی و مدیریتی لازم انجام شد و اجرای پروژه را براساس یک برنامه ریزی فشرده دنبال کردیم که باید گفت در این مسیرتنها 16 درصد از برنامه عقب هستیم.
وی در ادامه گفت: از این 16 درصد،13 درصد مربوط به فسخ قراردادهایی است که با طرفهای خارجی صورت گرفته و آنهم به دلیل عدم همکاری بود که برخی از کشورهای اروپای غربی به واسطه داخل کردن بحث های سیاسی فضای بین المللی در موضوعات اقتصادی انجام می دانند که در نهایت پس از 6 ماه مذاکره منجر به فسخ قراردادها شد.
مهندس میرصادقی یادآور شد: به دلیل آنکه قرارداد یکی از پیمانکاران اصلی ما نیز فسخ شده بود ما مجبور بودیم تا در مدتی کوتاه پیمانکار مناسب را با توجه مواردی نظیر انتقال دانش به داخل، هماهنگی و همراهی با یک گروه داخلی و همچنین جلوگیری از افزایش قیمت شناسایی کنیم که پس از صرف 8 ماه زمان موفق به انعقاد قرارداد با پیمانکار جدید شدیم که این مسئله با توجه به اولویت بندی برنامه های ما موجب شد دیگر برنامه ها نیز دچار تاخیر شوند که 5/2 درصد تأخیر را شامل می شود و بروز مشکلات غیر قابل پیش بینی رانیز باید به میزان کمتر از 1 درصد به این موارد افزود.
وی تأکید کرد: با توجه یه این مسائل و برطبق اظهار نظر مهنسین مشاور، طبیعی بود که 1 سال تأخیر داشته باشیم اما پس از انجام 400 الی 500 ساعت کار کارشناسی شبانه روزی موفق شدیم این تأخیر را به 5/4 ماه برسانیم و با توجه به کار فشرده ای که در حال انجام است انشاءا... در دهه فجر شاهد افتتاح این پروژه خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت یادمان سازه خاطرنشان کرد: فاز اول پروژه مرکز ارتباطات بین المللی تهران شامل برج میلاد، مرکز همایش ها، پارکینگ طبقاتی ، تونل و راه های دسترسی، موتورخانه مرکزی و دیگر تأسیسات تا نیمه دوم سال 84 تنها 4/49 درصد پیشرفت فیزیکی داشت و بر همین اساس ما باید 6/50 درصد پروژه را طی دو سال انجام می دادیم که با اجرای آن یک رکورد بین المللی را در سطح جهان از خود به جای خواهیم گذاشت.
وی افزود:عملیات اجرایی برج میلاد نیز تا پاییز 84 تنها 7/53 درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با توجه به این میزان ما باید 3/46 درصد از کار را در عرض 20 ماه اجرا می کردیم که این مورد نیز یک رکورد بین المللی محسوب می گردد.باید توجه داشت که در سطح جهان برجهای مخابراتی بوده اند که در عرض 3 سال ساخته شده اند ولی هیچ یک از آنها از نظر زیربنا موقعیت برج میلاد را نداشته اند و علاوه برآن این برجها در کشورهایی ساخته شده اند که خود تولید کننده مصالح و مواد مورد نیاز خود بوده اند.
مجری پروژه برج میلاد همچنین درباره هزینه های انجام شده نیز خاطرنشان کرد:هزینه انجام شده برای فاز اول کل مجموعه، از سال 74 تا نیمه اول سال 84 معادل 533هزار و 90 میلیون ریال بوده است که این میزان ظرف مدت 21 ماه از نیمه دوم 84 تا نیمه اول 86رقمی بیش از 844 هزار و 910 میلیون ریال شده است.همچنین در مورد برج میلاد نیز از سال 74 تا نیمه اول 84، 401 هزار میلون ریال هزینه شده که میزان هزینه شده از نیمه دوم 84 تا نیمه اول 86، 435 هزار میلیون ریال بوده است.
مهندس سید رضا میر صادقی تصریح کرد: در حال حاضر در حدود 87 درصد از مصالح مورد نیاز از خارج وارد شده است و باقیمانده این مقدار نیز تا اواخر مهر وارد می شود، شیشه های این برج یکی از نکات اصلی در این بین بوده که یک قطعه 4/90در 60/2 متری آن با ضخامت 30 میلیمتری 1 تن وزن دارد تا بتواند با توجه به شرایط خاص نظیر سرعت وزش باد در این ارتفاع هماهنگی لازم را داشته باشد. با در نظر گرفتن این موارد و با توجه به جهشی که ما در این 18 ماه داشته ایم می توان این نوید را داد که هر ماه تا 4 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشیم .
وی افزود: ما می توانستیم سرعت بیشتری داشته باشیم و لی در این صورت کیفیت لطمه می دیده است و باید توجه داشت که این پروژه کاری نیست که بتوان کیفیت اجرای آن را کاهش داد، چراکه دوره مصرف این پروژه صدها سال تعریف شده است و به همین منظور علاوه بر کنترل طراحی و اجرا، بازرسی فنی را هم که در حوزه ساختمان بی نظیر است انجام داده ایم.
مدیرعامل شرکت یادمان سازه یادآور شد: ما از بحث ساخت خارج شده ایم و در حال حاضر بحثهای بهره برداری را دنبال می کنیم. در پروژه های بزرگ بهره برداری را به اتمام کل پروژه موکول نمی کنند و در همین راستا و به خاطر آنکه تجربه این کار را در کشور نداشتیم ونمی خواستیم از سعی و خطا نیز استفاده کنیم از معتبرترین شرکت ها درزمینه بهره برداری بزرگترین برجهای مخابراتی دنیا دعوت کردیم تا در یک دوره 4 ماهه،1ساله و 2ساله، بهره برداری از این پروژه را کنترل کنند تا با کمترین خطا و اشتباه بهره برداری را آغاز کنیم.
وی ادامه داد: در مرحله اول 45 درصد پروژه و پس از 5/1 ماه 90 درصد به بهره برداری می رسد، ما این میزان را که در برخی پروژه ها پس از 1 سال است را به کمتر از یک ماه رسانده ایم. ما در ابتدا با مراجعین کمتر و با هماهنگی، کار را آغاز می نماییم و بخشهای تخصصی نظیر بخشهای مخابراتی و رادیو تلویزیونی قبل از بخشهای عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.
مجری پروژه برج میلاد خاطرنشان کرد: فاز دوم مجموعه که شامل هتل 5 ستاره، مرکز تجاری و بخشهای اداری است با توجه به هزینه بالای اجرا و با نظر شورا و شهرداری قرار است با مشارکت سرمایه گذار انجام شود ضمن آنکه مرحله اول محوطه سازی این مجموعه 60 هکتاری که برج در آن احداث شده پس از پایان عملیات ساخت برج طی یک برنامه فشرده 2ماهه انجام خواهد شد.
مهندس میرصادقی برج میلاد را چهارمین برج بلند مخابراتی دنیا معرفی کرد و افزود: این پروژه در قالب یک پروژه 5 ساله تعریف شده بود و برطبق آن باید در سال 81 به بهره برداری می رسید. بحث ایجاد برج میلاد به دنبال یک فراخوان در سال 72 به عنوان سمبل و نماد شهر تهران مطرح شد که در ابتدا ارتفاعی در حدود 200 متر را برای آن در نظر داشتند که در نهایت در سال 1375 برج میلاد تعریف نهایی شد وبا توجه به ارتفاع 435 متری آن بلندترین سازه رأس دنیا است.
وی افزود: معماری ایرانی مدرن با هویت اسلامی از بارزترین ویژگیهای این برج است که در آینده همایش ها و کنفرانسهای بسیاری در مورد آن برگزار می شود. این برج آبروی نظام مهندسی ایران است و با توجه به تجربه ای که به دست آورده ایم امروز می توانیم برج مشابهی را در کمتر از 4 سال و در هر نقطه از دنیا اجرا کنیم.
مدیرعامل شرکت یادمان سازه یادآور شد: پروژه برج میلاد طرحی بلند پروازانه نبوده است و ما برای نشان دادن توسعه و توان مهدسی خود به اینگونه پروژه ها نیاز داریم و تنها اگر در گذشته مدیریت و برنامه ریزی مناسبی در زمینه های اجرا و اعتبار آن صورت می گرفت، امروز شاهد بروز این مشکلات نبودیم.
مهندس میرصادقی اضافه کرد:برج میلاد را می توان ایمن ترین پروژه کشوردانست که علاوه بر ساخته شدن براساس آیین نامه 2800زلزله به دلیل احراز حد بالای آیین نامه ،جواب مناسبی را هم به ورژن 3 آیین نامه زلزله داده است. و با توجه به این دلائل، ستاد مرکزی بحران تهران نیز در این برج مستقر است.
وی افزود: این پروژه یک پروژه ایرانی است که در آن حدود 38 شرکت مشارکت دارند و به طور متوسط 1100 نفر نیروی انسانی در فاز اول آن مشغول به کارند و امیدواریم پس از بهره برداری ضمن کسب رضایت شهروندان، روزانه بر تعداد مراجعین آن افزوده گردد.
نظر شما