۲۵ مرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۵۰

تأثیر برنامه‌نویسی بر رشد اقتصاد جهانی

تأثیر برنامه‌نویسی بر رشد اقتصاد جهانی

در ادامه درباره ویژگی های برنامه نویسی و تصویری دقیق از برنامه‌نویسی و تأثیر آن بر رشد اقتصاد جهانی ارائه می کنیم.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، امروز برنامه‌نویسی از جایگاه ویژه‌ای در میان شغل‌ها برخوردار است، چراکه برنامه‌نویسان درآمدی سرشار از این راه کسب می‌کنند. سؤالی که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید آن است که آیا برنامه‌نویسی علاوه‌بر مزیت‌هایی که برای برنامه‌نویسان و کاربران دارد، بر اقتصاد کشورها نیز تأثیر گذاشته است یا خیر؟ اصلاً برنامه‌نویسی چیست؟ در ادامه به این سؤالات پاسخ می‌دهیم و سعی می‌کنیم تصویری دقیق از برنامه‌نویسی و تأثیر آن بر رشد اقتصاد جهانی ارائه کنیم.

برنامه‌نویسی چه کاربردهایی دارد؟

تقریباً می‌توان گفت که برنامه‌نویسی در هر زمینه‌ای کاربرد دارد، چیزی که در بیشتر جوامع قابل‌مشاهده است پیشرفت و سهولت خدمات‌رسانی در مراکز مختلف است. تابه‌حال دقت کرده‌اید که همه‌چیز دارد هوشمند می‌شود؟! هر جا سخن از هوشمند شدن به میان آمد، بدانید که پای برنامه‌نویسی در میان است. در ادامه به چند کاربرد برنامه‌نویسی می‌پردازیم تا به گستره وسیع آن در زندگی مدرن بیشتر پی ببرید.

برنامه‌نویسی در دستگاه‌های الکترونیکی

جالب است بدانید که دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ، ماشین‌حساب، دوربین‌های دیجیتال، ساعت و تلویزیون‌های هوشمند همگی از طریق یک‌سری کد کنترل می‌شوند.

برنامه‌نویسی و خدمات دیجیتال

تمامی وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها، برنامه‌های تحت وب و پلتفرم‌های مخصوص برگزاری کنفرانس، با استفاده از برنامه‌نویسی ایجاد شده‌اند. درگاه‌های بانکی و انتقال وجه از نمونه خدمات دیگری هستند که به لطف برنامه‌نویسی در اختیارمان قرار گرفته‌اند.

برنامه‌نویسی در حمل‌ونقل

اگر به پشت پرده وسایل نقلیه سری بزنید، بازهم می‌بینید که برنامه‌نویسی حضورداشته است. خودروها همگی دستگاه‌هایی مانند تهویه هوا و کنترل مصرف سوخت دارند که با برنامه‌نویسی ساخته شده‌اند.

همچنین سیستم موقعیت‌یاب (GPS) برای کمک به مسیریابی و هدایت کاربران از برنامه‌نویسی بهره می‌برد.

برنامه‌نویسی چه تأثیری بر رشد اقتصاد دارد؟

خب، حالا که با برنامه‌نویسی و کاربردهای روزمره آن آشنا شدید، نوبت به آن رسیده که از تأثیرات برنامه‌نویسی بر رشد اقتصاد جهانی باخبر شوید. با ما همراه باشید.

برنامه‌نویسی: راه‌حل بیکاری!

همان‌طور که می‌دانید، تمامی نرم‌افزارهای موجود درگوشی و کامپیوتر با استفاده از برنامه‌نویسی طراحی شده‌اند. صنعت نرم‌افزار تابه‌حال ۱۶ میلیون شغل در کشور آمریکا ایجاد کرده است. سه میلیون نفر به‌صورت مستقیم در این حوزه فعالیت دارند و ۱۳ میلیون نفر به‌طور غیرمستقیم مشغول به کار برنامه‌نویسی هستند.

برنامه‌نویسی بسیاری از شغل‌ها را از نابودی نجات داد

طی مدتی که ویروس کرونا همه‌گیر شده بود و بسیاری از افراد دورکار بودند، برنامه‌نویسی در حوزه تولید نرم‌افزار نقش مهمی را در ایجاد فضای کاری برای دورکاری ایفا کردند.

برنامه‌نویسی سنت‌شکنی کرد!

شاید بپرسید که برنامه‌نویسی علاوه‌بر امکانات فراوانی که برای کشورهای مختلف فراهم کرده است، چه میزان درآمد به همراه دارد؟ در ادامه پاسخ این سؤال در مشتتان خواهد بود!

برنامه‌نویسی: ماشین پول‌ساز!

پس از پایان جنگ جهانی دوم، در بسیاری از کشورها رشد اقتصادی به‌طور مستقیم متکی بر پیشرفت فناوری بود. هم‌اکنون در کشور آمریکا، برنامه‌نویسی به حدی گسترش‌یافته است که از آن سالانه بیش از یک تریلیون دلار درآمد کسب می‌کنند. همین موضوع کمک بسزایی به رشد اقتصادی آمریکا کرده است. البته گسترش و اشتغال‌زایی برنامه‌نویسی تنها به ابرقدرت‌های اقتصادی ازجمله آمریکا محدود نمی‌شود.

واضح است که هرچقدر یک کشور بتواند شغل‌های بیشتری ایجاد کند، ازلحاظ اقتصادی نیز رشد بیشتری را تجربه خواهد کرد و آینده مالی‌اش نیز تضمین خواهد شد. حال این حوزه چنین امکانی را برای بسیاری از کشورهای جهان فراهم کرده و موجب شده است تا اقتصاد کشورهایی که از این حوزه بهره کافی می‌برند، رشد نسبتاً خوبی را تجربه کند. در صورت علاقه، می‌توانید از اینجا اطلاعات بیشتر را مطالعه کنید.

برنامه‌نویسی و ابزارهای اقتصاددانان

با توجه به آن‌که دنیای امروز، دنیای فناوری و آسان‌سازی کارها است، در هر زمینه‌ای می‌توان نرم‌افزارهایی را پیدا کرد که به شما در انجام کارهایتان کمک کند. علاوه‌بر برنامه‌هایی که برای کمک در کارهای روزمره طراحی‌شده‌اند، برنامه‌های بسیاری نیز در زمینه‌های تخصصی تولید شده که امکانات بسیاری برای شما فراهم می‌کنند.

حوزه اقتصاد نیز همانند دیگر حوزه‌ها سوار بر قطار پیشرفت شده و از برنامه‌های تخصصی بی‌نصیب نمانده است. برنامه‌نویسان ابزارهایی برای اقتصاددانان طراحی کرده‌اند، چراکه اقتصاددانان هرروز با ریاضیات و آمار سروکار دارند. از برنامه‌هایی که در این زمینه تولیدشده‌اند می‌توان به اکسل (Excel)، مثمتیکا (Mathematica) و استاتا (Stata) اشاره کرد.

این موضوع درنهایت موجب شده تا اقتصاددانان مسیر راحت‌تری را برای تحلیل‌های کارشناسانه خود پیش رو داشته باشند و بیش‌ازپیش بر اهداف خود متمرکز شوند. بنابراین، می‌توان گفت برنامه‌نویسان زمینه‌هایی برای رشد اقتصادی را هم به‌طور مستقیم و هم غیرمستقیم ایجاد کرده‌اند.

پایتون (Python): زبان برنامه‌نویسی که برنده نوبل اقتصاد شد!

سال ۲۰۱۸، دو اقتصاددان برنده جایزه نوبل اقتصاد شدند که یکی از آن‌ها «پاول رومر» بود. پاول رومر یکی از برجسته‌ترین نظریه‌پردازان در حیطه رشد اقتصادی است. این اقتصاددان اهمیت بسیاری برای شفاف‌سازی در ارائه نتایج تحقیقات خود قائل بود، چراکه باور داشت این امر اعتماد مخاطبان را به اطلاعات به‌دست‌آمده جلب می‌کند.

پاول رومر برای دستیابی به شفافیت در تحقیقات خود، ابتدا سعی کرد از مثمتیکا استفاده کند. اما مدتی بعد متوجه شد که نمی‌تواند به کمک این نرم‌افزار نتایج موردنظر خود را به دست آورد. بنابراین، برخلاف دیگر اقتصاددانان که از مثمتیکا برای تحلیل‌های خود کمک می‌گرفتند، از زبان پایتون استفاده کرد، چراکه باور داشت مثمتیکا پیچیدگی‌های فراوانی دارد.

اما پاول رومر زبان پایتون را در چه نرم‌افزاری پیدا کرد؟ رومر پس از تحقیقات خود به این نتیجه رسید که نرم‌افزاری به نام جوپیتر (Jupyter) این امکان را فراهم می‌کند تا از طریق برنامه‌نویسی با زبان پایتون بتوانید اطلاعات را به‌صورت شفاف به اشتراک بگذارید.

امیدواریم این مقاله در زمینه‌های برنامه‌نویسی، اقتصاد و تأثیر این دو بر یکدیگر، اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار داده باشد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5564434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha