به گزارش خبرنگار مهر سورنا ستاری عصر سه شنبه در نشست ستاد نوآوری فناوری و اقتصاد دانش بنیان در استان یزد با بیان اینکه دانش بنیان و توسعه چیزی جز فرهنگ نیست اظهار داشت: ارتباط بین شرکت های بزرگ و بدنه دانش بنیان چندان هنوز شکل نگرفته و جای شرکتهای بزرگ در حوزه معدن و نساجی در این جلسه خالی است.
وی ادامه داد: باید اقدامی انجام داد تا این شرکت ها بتوانند در دانش بنیان سرمایه گذاری کنند زیرا این بازار داخلی است و سودهای بسیار خوبی برای آنها و جامعه دارد و این موضوع باید در استان و حتی کشور هدف گذاری شود.
ستاری با اشاره به اینکه تعرفه ای که برای خام فروشی وصل شده باعث می شود شرکت های بزرگ به سمت دانش بنیان بیایند اظهار داشت: یکی از اصول دانش بنیان ماشین سازی است و باید بتوانیم طراحی آنها را خودمان انجام دهیم و اگر اینگونه نباشد بعدا برای توسعه آنها به مشکل بر می خوریم.
وی ادامه داد: مشوق های خوبی برای شرکت های بزرگ در نظر گرفته شده و این موضوع هدفگذاری ۲۰ سال آینده شرکت های دانش بنیان است و در حال حاضر موضوع دانش بنیان از موضوع پارک علم و فناوری فراتر رفته و در حال حاضر باید با بازیگران بزرگ این عرصه وارد بحث شویم زیرا بیشترین تعاملات در آینده با وزارت اقتصاد و وزارت صمت است چون اینها بازیگران این عرصه در آینده خواهند بود.
ستاری عنوان کرد: بسیاری از بخش های قانون تعهدات بزرگی برای شرکت های بزرگ ایجاد کرده تا آنها وارد این عرصه شوند و تمام بخش های مختلف جامعه باید نقش و وظیفه خود را انجام دهند تا بحث توسعه دانش بنیان به صورت کامل محقق شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان در بورس فعال هستند و تعداد این شرکت ها در حال افزایش است و حتی شرکت های خطر پذیر و امنیت غذایی و بیوتکنولوژی نیز اقدامات خوبی انجام شده است در مجموعه باید بازیگران بزرگ دانش بنیان وارد این عرصه شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه به نفع شرکت های بزرگ است و امتیازات خوبی برای آنها دیده شده که به این عرصه ورود کنند تصریح کرد: اگر این اتفاق رخ دهد می توانیم امیدوار باشیم فرزندان نخبه یزد در داخل این شهر می مانند و برای توسعه این استان قدم برمی دارند.
ستاری اظهار داشت: یزد در زمینه دانش بنیان ظرفیت بسیار خوبی دارد و استان کویری یزد بهترین کارآفرینان بوده اند و هرگز یک پولدار نتوانسته کارآفرین شود و کارآفرینان با پراید فروشی به اینجا رسیدند.
وی ادامه داد: کارافرینی یکباره اتفاق نمی افتد و برعکس مرحله مرحله به وقوع می پیوندد و کارآفرینانی که پله پله رشد کرده اند ارزش حمایت دارند زیرا اینها بدون هیچ رانتی رشد کردند زیرا اینها مقاوم هستند و در برابر خیلی ها ایستادند.
ستاری با اشاره به اینکه یزد توان بسیار بالایی در حوزه هوش مصنوعی دارد عنوان کرد: قبلا یزدی ها خانه های قدیمی را تبدیل به رستوران می کردند ولی در حال حاضر این خانه ها تبدیل به خانه خلاق می شود و بافت یزد حفظ می شود.
وی با بیان اینکه کارخانه نوآوری در یزد نصفه نیمه ایجاد شده است گفت: یزد کار اول بود و ما و استانداری و بخش خصوصی سرمایه گذاری کردند و به عنوان نماد کارافرینی یزد باید در حال حاضر تبدیل به عنوان نماد کارافرینی نوین شود و فاز دوم را هرچه سریعتر تعیین تکلیف کنند زیرا زیبنده نیست که این کارخانه تبدیل به برج و پاساژ شود.
نظر شما