به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پرویز داوودی معاون اول رئیس جمهور که در مراسم آغاز سال تحصیلی 87-86 در مدرسه راهنمایی دخترانه منیره آصفی سخن می گفت، ماه مهر را ماه محبت ، برادری و مهرورزی عنوان کرد و با اشاره به هفته دفاع مقدس گفت: این هفته یاد آور عرصه ای است که به قول رهبر عظیم الشان انقلاب، یک هنرمندی شگفت انگیز بود که جوانان مومن و مخلص ما آن را تحت آموزش معلم بزرگوار خود یعنی اسلام و امام راحل آفریدند .
وی با بیان اینکه هزاران صحنه شگفت انگیز در دوران دفاع مقدس قابل مشاهده است، گفت : این دوران تدریسی برای همه جوانان ما و جوانان سایر کشورها بود .
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد : دوران دفاع مقدس مدرسه ای بود که شاگردان آن در مدت کوتاهی مدارک تحصیلی عالیه به دست آوردند و به سرعت به الگویی برای همه ما تبدیل شدند .
داوودی در ادامه، تعلیم و تربیت را از شئون مهم اسلام برشمرد و گفت: خداوند مهربان خود معلمی بزرگ است و شاگردانی نیز تربیت کرد، اولین پیام خدا برای پیامبر خود مبارزه با جهل بود کما اینکه شروع اسلام نیز با علم و مبارزه با جهل آغاز شد .
وی با اشاره به سند چشم انداز بیست ساله کشور گفت: در این سند این داعیه را داریم که با توجه به امکانات کشور طی هجده سال آینده ، مقام اول اقتصادی و علمی منطقه را بدست آوریم اما با چه ابزار و مولدی می توان به این مقام دست یافت، آیا آموزش و پرورش غیر از این مولد است .
معاون اول رئیس جمهور یکی از ارکان مهم آموزش و پرورش را دانش آموزان و جوانان دانست و گفت : جوانی و دانش آموزی ارزش ویژه ای است که در اسلام به آن اشاره شده و نگرش دولت نهم به شما این است که ما با قشری باهوش، تحول گرا، پرسشگر ، نو آور، مومن، شجاع و مبتکر مواجه هستیم که دارای پتانسیل ها و استعدادهای سرشاری است که ما باید از آن به عنوان یک فرصت بهره گیریم .
وی افزود: ما در صورت مدیریت صحیح از این استعدادها می توانیم منشا خدمات بزرگی در کشور باشیم .
داوودی با بیان اینکه دانش آموزان و جوانان در پیروزی انقلاب نقش مهمی ایفا کرده اند، گفت: انقلاب اسلامی ما مسیر حرکت دنیا و تاریخ اسلام ، ایران و ملت های دنیا را تغییر داد که وقوع این انقلاب عمدتا بر روی دوش دانش آموزان بود .
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نقش مهم جوانان در دوران دفاع مقدس گفت : ما امروز در عرصه دانش و فناوری هم می بینیم که جوانان ما بسیار پرتلاش در صحنه حاضر هستند و منشاء خدمات بزرگی شده اند که نمونه آن را در عرصه انرژی هسته ای شاهد هستیم .
وی تصریح کرد : قدرت سپاه و ارتش نیز به خاطر حضور فعال جوانان در عرصه است که این قدرت بازدارندگی ، انفعال دشمن را به دنبال دارد . این نشان می دهد که ما می توانیم به دانش آموزان و جوانان خود اکتفا کنیم .
داوودی دانایی را حق ملت و جوانان ایران اسلامی عنوان کرد و گفت : هیچ کس نمی تواند جلوی کسب دانایی را از جوانان ما بگیرد .
وی با اشاره به ویژگی های یک نظام آموزش و پرورش مطلوب گفت: آموزش و پرورش باید معلمان خود را در حدی تجهیز کند که جوابگوی اذهان فعال دانش آموزان و دانش آموختگان باشد ، ضمن اینکه معلمان نیز بتوانند یک الگوی علمی و اخلاقی بی نقصی برای دانش آموزان باشند .
معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: سبک آموزش نیز باید به گونه ای باشد که دانش آموختگان را به فناوری های نوین و نیازهای اجتماعی و مهارت های کارآفرینی آشنا کند .
داوودی در پایان خاطر نشان کرد: معلمان ما باید روحیه خودباوری و عرق اسلامی را برای دانش آموزان ما آماده سازند .
نظر شما