۴ شهریور ۱۴۰۱، ۱۹:۳۷

رئیس سازمان محیط زیست کشور:

خلیج فارس به گورستانی از شناورهای مغروق بدل شده است

خلیج فارس به گورستانی از شناورهای مغروق بدل شده است

بندرعباس - رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: گاهی مغروق شدن کشتی‌ها در این منطقه این احساس رو ایجاد می کند که خلیج فارس را تبدیل به گورستانی از کشتی‌ها کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی سلاجقه عصر جمعه در حاشیه بازدید از سواحل شهر بندرعباس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خلیج فارس به عنوان یک زیست‌گاه بسیار مهم منطقه‌ای و جهانی معبری از عبور خطوط اصلی انتقال لوله‌های نفت، کشتی‌رانی و نیز استقرار سکوهای نفتی و ... است و گاهی مغروق شدن کشتی‌ها در این منطقه این احساس رو ایجاد می کند که خلیج فارس را تبدیل به گورستانی از کشتی‌ها کرده است که از لحاظ زیست محیطی مشکل ایجاد می‌کند.

نقشه مکان‌یابی آبشیرین‌کن‌ها تدوین شده است

رئیس سازمان محیط زیست کشور در مورد تقاضای واحدهای مختلف صنعتی و توسعه برای احداث آبشیرین‌کن‌ها نیز اظهار داشت: خوشبختانه سازمان محیط زیست نقشه مکان یابی را در خصوص آبشیرین کن‌ها در خطه جنوب از شرق تا غرب آماده کرده است که حتما در اختیار صنایع قرار می‌گیرد.

سلاجقه با ابراز تأسف از بحث آلایندگی آبشیرین‌کن‌ها بر ضرورت مکان یابی درست این واحدها تأکید و عنوان داشت: در نقشه مکان یابی، زیستگاه های مختلف و ضریب آسیب پذیری و میزان خسارات وارد شده به آنها و گونه های جانوری و گیاهی را مشخص کرده‌ایم تا هر تصمیمی در این بخش با دقت لازم در حفاظت از محیط زیست صورت گیرد.

برنامه ۱۴ جزیره هرمزگان برنامه زیست محیطی داریم

معاون رئیس جمهو تأکید کرد: پایداری ادامه حیات در برنامه‌های پالایش وضعیت آلودگی در خلیج فارس از اهمیت فراوانی برخوردار است و برای جزایر ۱۴ گانه و نیز سواحل خلیج فارس در استان‌های جنوبی برانمه داریم که شاهد از بین رفتن ظرفیت‌های زیست‌محیطی و اکولوژیکی منطقه نباشیم و از صنایع مستقر در جوار ساحل خلیج فارس و دریای عمان نیز انتظار داریم که مسؤولیت‌های خود در قبال محیط زیست را جدی بگیرند.

تنش‌های آبی در مرکز کشور نیاز به استفاده از آبشیرین‌کن‌ها را تشدید کرد

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اجرایی شدن عملیات انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به زاهدان اظهار داشت: تغییرات شرایط اقلیمی جهان و کشور، شرایط حادی را ایجاد کرده و ما منطقه ای هستیم که در شرایط آستانه قرار داریم یعنی با کوچکترین تلنگری خیلی از مرزها فرو می ریزد لذا با توجه به این شرایط باید با زیست بوم کشور مدارا کنیم.

سلاجقه با تاکید بر اینکه تأمین آب شرب کشور در اولویت اول قرار دارد، گفت: خوشبختانه دستگاه های اجرایی به ویژه وزارت نیرو پذیرفته است تامین حق آب‌های محیط زیستی پس از آب شرب اولویت دوم است و مباحث مربوط به کشاورزی و صنعت در اولویت های بعدی قرار دارند.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت های آبی کشور با رعایت مسائل زبست محیطی استفاده کنیم، بیان کرد: با توجه به صحبت های مختلف و به ویژه مطالبی که در شورای عالی امنیت مطرح شده، هر گونه خط انتقال لوله ای که بخواهد انجام شود حتما باید مجوزهای زیست محیطی را داشته باشد و تعهدات محیط زیستی نیز اعمال شود و ما نیز به آن می پردازیم و لذا نگاه‌مان این است که پروژه‌های انتقال آب به مرکز کشور انجام گیرد ولی ملاحظات زیست محیطی دقیق نیز به اجرا درآید.

کد خبر 5573615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha