عطر انسجام اسلامی همزمان با رمضان در فرانسه پیچید
ماه مبارک رمضان در کشور فرانسه با داشتن بزرگترین جمعیت مسلمان اروپا، جلوه هایی از انسجام و اخوت را مورد تأکید قرار می دهد.
محمد هانیش دبیر کل اتحادیه سازمانهای اسلامی فرانسه در سنت دنیس گفت: مسلمانان برای کمک به مسلمانانی که از اقشار کم درآمد فرانسه هستند از یکدیگر پیشی می گیرند.
فروشگاه های اسلامی در فرانسه زمان افطار شیر و خرمای رایگان میان مسلمانان توزیع کرده و قصابها نیز گوشت حلال به مؤمنان مسلمان عرضه می کنند. از سوی دیگر سازمانهای خیریه نیز برای فقرا و نیازمندان پس از نماز جماعت در مسجد پول جمع می کنند.
تهامی صاحب یک فروشگاه گوشت حلال در فرانسه گفت: رمضان ماه بخشش است. تهامی داخل فروشگاه خود جعبه ای برای کمکهای انسان دوستانه به فلسطین قرار داده و اظهار می دارد که به طور معمول دو تا سه ماه برای پرشدن جعبه زمان لازم است اما در ماه رمضان این جعبه ظرف چند روز پر می شود .
معمولا دو تا سه ماه پرشدن این جعبه به طول می انجامد اما در ماه رمضان جعبه ظرف چند روز پر می شود. مسلمانان فرانسه هچنین در ماه رمضان به اطعام گرسنگان اندیشیده و آن را محور روحیه انسجام در رمضان می دانند. مسلمانان فرانسه همچنین تصمیم گرفتند درهای مساجد خود را زمان افطار به روی بی خانمانها گشوده و وعده غذایی افطار خود را با آنها سهیم شوند.
در متروهای شهر پاریس که دارای جمعیت چشمگیری از مسلمانان است پوسترهایی نصب شده که مسلمانان را برای کمک به فقرا ترغیب می کند. روی این پوسترها نوشته شده : خدا را دوست بدارید به فقرا کمک کنید، در رمضان به نیازمندان کمک کنید.
فرانسوا فیون نخست وزیر فرانسه نیز روز سه شنبه این هفته (27 شهریور ماه) برای شرکت در مراسم افطاری در مسجد بزرگ پاریس حضور یافت و این اقدام وی مورد استقبال مسلمانان قرار گرفت.
فیون در جمع مسلمانان متعهد شد که دولت فرآیند سفر حج را برای زائران مسلمان تسهیل می کند، برای برگزاری جشن عید موقعیت مسلمانان را مساعد کرده تا رابطه خوبی میان اقلیت مسلمان و مقامات دولتی برقرار شود.
رمضان و تلخی کمبود مسجد در فرانسه
ماه مبارک رمضان که تمام مساجد این کشور مملو از جمعیت مؤمنان و روزهدار می شود، مسئله فقدان مساجد بزرگ و باشکوه برای مسلمانان که دومین جامعه بزرگ دینی فرانسه محسوب می شوند موجبات نارضایتی را فراهم کرده است.
حاج آمادو یکی از متصدیان مسجد فتاح در پاریس گفت: این مسجد در روزهای عادی نیز جا برای تمام نمازگزارانی که می خواهند به جماعت نماز بخوانند ندارد، اما این امر در ماه مبارک رمضان بیش از هر زمان دیگری جلب توجه می کند. آنچه وضعیت را وخیم تر کرده قرارگیری مساجد در مناطق تجاری است که جمعیت مسلمانانی که خارج است که سیل جمعیت مؤمنان به خارج درهای مساجد کشیده می شود.
طی روزهای جمعه صفوف نمازگزاران ترافیکی را در یکی از مناطق پاریس به وجود می آورد و شهرداری پاریس جمعه گذشته سه راه را تا خاتمه زمان نماز مسلمانان بست.
زیاد 34 ساله مسلمان فرانسه گفت: در طول ماه مبارک رمضان و ضیافت الهی تعداد مسلمانانی که نماز خود را در مساجد اقامه می کنند بیشتر از سایر روزهای سال می شود و این تعداد هر روز چشمگیرتر است. وی ستادهای اخیر رسانه ای علیه اسلام، مسلمانان را برای نشان دادن چهره حقیقی دین، هویت و اسلام انگیزه دارتر از پیش کرده است.
ساکنان محلی اظهار داشته اند که طی سالهای به چنین صحنه هایی عادت کرده اند، اما مقامات هیچ اقدامی در راستای جادهی مسلمانان در مساجد و ساخت اماکن نیایشی مناسب برای پیروان دومین دین بزرگ فرانسه صورت نداده اند. درخواستهای مسلمانان برای تسهیل ساخت مساجد بزرگ در فرانسه که دست کم 6 میلیون مسلمان به عنوان بزرگترن جامعه مسلمان در آن زندگی می کنند، تاکنون بی پاسخ مانده اند.
درحال حاضر حدود 1500 نمازخانه و مسجد در فرانسه وجود دارد که اکثر آنها در اتاقهای کوچکی قرار داشته و به مساجد زیرزمینی شهرت دارند. مسجد بزرگ پاریس به عنوان نخستین مسجد فرانسه در سال 1926 با کمکهای مسلمانان مراکش افتتاح شد.
مالزی و تجربه روزهداری نخستین مسلمان در فضا
مالزی امیدوار است نخستین فضانورد مسلمان این کشور که در فضا به سر می برد بتواند نخستین مسلمانی باشد که در فضا روزه گرفته و این تجربه را با مردم سهیم شود.
عنان محد از دپارتمان توسعه اسلامی مالزی گفت: اگر فضانورد مسلمان ما در فضا روزهدار باشد تلاش می کنیم برای سهیم شدن در تجربه وی از روزهداری در فضا، با او ارتباط برقرار کنیم. این فضانورد یا از نخستین روز ماه مبارک رمضان روزه دار بوده و یا پس از بازگشت به زمین روزههای خود را به جای می آورد. کمیته ملی فتوا نیز راهبردهایی را برای انجام آداب دینی به این مسلمان مالزیایی ارائه داده است.
تاکنون مسلمانان دیگری به فضا سفر کرده اند اما سفر آنها با ماه مبارک رمضان متقارن نبوده است. مالزی در نظر دارد نخستین فضانورد خود را تاسال 2020 به ماه اعزام کند.
این کشور پرجمعیت اسلامی راهبردی را درباره موضوعات ضرورتی درباره زندگی کرده در فضا منتشر کرده است. این راهبرد پنج صفحه ای توسط دپارتمان توسعه اسلامی مالزی در ماه آوریل منتشر شد و به ابعاد مختلف اقامه نمازهای یومه در فضا پرداخته که در بحث تعیین قبله آن را به توانایی فضانورد در تعیین جهت قبله واگذار کرده است.
ضیافت افطاری مسلمانان آمریکا با حضور هزار غیرمسلمان برگزار میشود
دفتر شورای روابط اسلامی- آمریکایی مستقر در سان فرانسیسکو بیایریا طی روزهای 7 و 8 مهر ماه با همراهی 9 مسجد از این منطقه میزبان ضیافت افطاری است که در آن همسایگان مساجد و غیرمسلمانان نیز شرکت میکنند.
این تلاش با هدف ارتقای سطح دانش از اسلام و یاری به پیروان ادیان مختلف امریکا به منظور دیدار با همسایگان مسلمان خود به واسطه حضور در یک مراسم افطاری اجرایی میشود.
بیش از یک هزار مهمان از سراسر منطقه بی ایریا در این ضیافت اسلامی و بین ادیان شرکت می کنند که در آن میان میتوان به مقامات محلی، نمایندگان سیاسی، رهبران بین ادیان، اساتید دانشگاه، فعالان و مقامات قضایی اشاره کرد.
امینه انصاری مدیربرنامه ریزی در دفتر شورای روابط اسلامی- امریکایی مستقر در سان فرانسیسکوگفت: ما برای دوستی و حمایت از همسایگان خود ارزش قائل هستیم. با توجه به اینکه اسلام و مسلمانان اغلب در معرض باورهای نادرست قرار دارند، گردهم جمع کردن مؤمنان و مقامات برای اهداف آموزشی بویژه در فضای ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
شورای روابط اسلامی - آمریکایی بزرگترین گروه حمایت از آزادیهای مدنی مسلمانان است که دفتر مرکزی آن در واشنگتن قرار دارد. این شورا دارای 33 دفتر در سراسر آمریکا و کانادا است. شورای روابط اسلامی - آمریکایی وظیفه خود را ارتقای درک جامعه غیرمسلمان از اسلام، تقویت گفتگو، حمایت از آزادیهای مدنی، تقویت مسلمانان امریکایی، برقراری ائتلافهای حامی عدالت و درک دوجانبه توصیف کرده است.
مسلمانان کانادا با کمک به فقرا به تقویت وحدت میاندیشند
مسلمانان کانادایی از معنویت ماه مبارک رمضان به منظور تقویت وحدت و برقراری رابطه مؤثر میان جامعه اسلامی سود برده و سبدهای غذایی خود را میان نیازمندان و خانواده های کم درآمد توزیع میکنند.
سامینا عودین مسلمان پاکستانی تبار ساکن کانادا در این مورد گفت: امسال 300 سبد غذایی برای فقرا آماده کرده ایم.
عودین و گروهی از داوطلبان شهر دلارد دس اورمو طی چهارده سال گذشته سبدهای غذایی را برای کمک به فقرا و طی ماه روزه داری آماده کرده اند. این گروه مواد غذایی و مواردی که جامعه مسلمان مونترال در جنوب استان کبک ارائه می کنند را جمع کرده و و غذاهای اولیه چون ماکارانی، برنج، آرد و سبزیجات را بسته بندی و برای تحویل به فقرا آماده می کنند.
این فعال مسلمان به منظور اطمینان حاصل کردن از اینکه سبدهای غذایی به دست نیازمندان حقیقی می رسد فهرست محرمانه ای از مردم نیازمند منطقه تهیه کرده و پس از آن، کار توزیع را آغاز می کند.
اعضای این گروه کمک کردن به مردم در طول ماه رمضان را وظیفه هر مسلمانی می دانند، به طوری که پس از آغاز این پروژه تعداد اعضا از دو تا سه نفر به 20 تا 30 نفر افزایش یافته است.
ریشههای فراموش شده مسلمانان آمریکایی در قطر به نمایش در آمدند
نمایشگاه "ریشههای فراموش شده: اولین مسلمانان آمریکا" که در دوحه افتتاحه شده تصاویر و اسنادی را از مسلمانان امریکایی به نمایش گذاشته تا بر سهم و میراث این اقلیت دینی در امریکا تأکید کند.
کاردار سفارت آمریکا در قطر، رئیس باشگاه یسره و مقامات ارشد مرکز فرهنگی اسلامی قطر در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه شرکت کردند.
یکی از عوامل برگزاری این نمایشگاه امیرمحمد رئیس سازمان مجموعه ها و داستانهای مسلمانان امریکایی است. این سازمان غیرانتفاعی با هدف حفظ و آموزش تاریخ مسلمانان امریکایی و برگزاری موزههای اسلامی و همچنین نمایشگاههای سیار در امریکا و خارج از این کشور فعالیت میکند.
این نمایشگاه بر تنوع، رشد و تاریخ مسلمانان امریکا تأکید کرده و نخستین نمایشگاه بزرگی تلقی میشود که دامنه متنوعی از اسناد و تصاویر مسلمانان امریکایی و اقلیت مسلمان افریقایی در امریکا را گردهم جمع کرده است.
نمایشگاه "ریشههای فراموش شده" جلوههای بارز میراث مسلمانان آمریکایی را با متون ساده و تصاویری چشمگیری از زندگی نخستین شخصیتهای برجسته در امریکا با ارائه تصاویر و آثار در معرض نمایش قرار داده است.
نمایشگاه سیار که نقش مسلمانان طی دهه 1600 تا 1940 را نشان می دهد، دوشنبه 26 شهریورماه افتتاح شده و تاریخ اختتامیه آن اعلام نشده است.
امیرمحمد متصدی این نمایشگاه روز جمعه 30 شهریورماه سخنرانی درباره تاریخ مسلمانان آمریکایی دردوحه ایراد میکند.
مخالفت شهردار بولونیا با ساخت مسجد جدید
در پی مخالت مقامات ایتالیایی و مقاومت مسلمانان، شهردار شهر بولونیا ساخت مسجد این منطقه را به تعویق انداخته و مدعی شده ساکنان منطقه نیز باید درباره مساحت و معماری مسجد اظهار نظر کنند.
شهردار شهر بولونیا گفت: کارهای ساختمانی این مسجد را که در زمینی به مساحت 6 هزار متر مربع در منطقه سن دوناتو ساخته می شود می توان آغاز کرد اما ساکنان این منطقه باید از این فرصت برخوردار باشند که بتوانند درباره طرح ، اندازه و شکل ساختمان و محل دقیق آن ابراز نظر کنند.
شورای شهر تا پایان ماه اکتبر نظر خود را در این رابطه اعلام می کند و قرار است ساخت آن از ژانویه سال آینده آغاز شود.
سرجیو کافراتی شهردار بولونیا گفت: ما احساسات همسایگان مسجد را نیز مورد توجه قرار می دهیم اما من اصرار دارم که این مسجد در این منطقه ساخته شود.
اظهارات شهردار این شهر مورد استقبال حزب " لیگ شمالی" قرار گرفت که رهبران آن هفته گذشته تظاهراتی اهانت آمیز علیه ساخت این مسجد برگزار کردند.
ساکنان شهر جنوا نیز اوایل ماه جاری با ساخت مسجدی که قرار بود نزدیک یک کلیسای کاتولیک ساخته شود مخالفت کردند.
مقامات شهر رم با تغییر کاربردی ساختمانی در نزدیکی کلیسای کاتولیک رم و تبدیل آن به مسجدی برای جامعه در حال رشد مسلمانان در پایتخت ایتالیا مخالفت کردند.
طی هفت سال اخیر در میان مخالفتهای ائتلافهای جناح راستی، تعداد مساجد و همچنین انجمنهای اسلامی ایتالیا افزایش چشمگیری یافته است. سازمان اطلاعات ایتالیا گزارش داد که تعداد مساجد و انجمن های اسلامی از 696 نهاد در پایان سال 2006 به 735 نهاد در ماه می امسال رسیده است.
تعداد مسلمانان ایتالیا امروزه از یک میلیون نفر تجاوز کرده و حدود 30 هزار نفر از مسلمانان این کشور را خود ایتالیاییها تشکیل داده اند، یکی از مشهورترین ایتالیاییهایی که به اسلام روی آورده سفیر سابق ایتالیا درعربستان است
رویکرد کودکان مسلمان ولز به دین و فرهنگ بررسی می شود
دانشگاه کاردیف ولز در نظر دارد طی تحقیقی جامع، رویکرد کودکان مسلمان نسبت به دین و فرهنگ را مورد بررسی قرار دهد.
دکتر سوفی گیلیات ری از مرکز اسلامی بریتانیا در دانشگاه کاردیف اظهار داشت : در نظر داریم به بررسی این امر بپردازیم که که چگونه گروه های سنی جوان با تعدد هویتهای خود کنار آمد و برای مثال یک کودک پاکستانی، مسلمان و هم ولزی محسوب می شود.
محققان با رجوع به مدارس ابتدایی و مدارس مساجد در کاردیف با کودکان مسلمان درباره هویت فرهنگی، دینی و چگونگی رشد آنها صحبت می کنند.
در این تحقیق کودکان دوربینهایی دریافت می کنند تا بتوانند از افراد، اماکن و رویدادهایی که برای آنها از اهیمت برخوردار است عکسبرداری کرده و خاطرات خود را به صورت شفاهی ضبط کنند.
گیلیات ری گفت: ما از کودکان درباره مسائلی چون دوستی ، چگونگی جشن گرفتن عید، برگزاری روزه و شرح احساس خود در این امور سوال می پرسیم. تلاش می کنیم به درک این مطلب پی ببریم که ابعاد هویتی کودکان مسلمانی که در ولز متولد شده اند با هویت آنها انطباق داشته و این که آنها در این رابطه چه احساسی دارند.
جمعیت 12 هزار نفری مسلمانی که در این شهر زندگی می کنند، کاردیف را محل مناسبی برای انجام این تحقیق که از ژاویه 2008 آغاز خواهد شد مدنظر قرار داده است.
محقق مرکز اسلامی بریتانیا در دانشگاه کاردیف اظهار داشت در این شهر مسلمانان ترک، ایرانی، یمنی، سومالیایی، جنوب آسیایی زندگی می کنند، جامعه مسلمان این شهر از قرن نوزدهم در شهر کاردیف مستقر شده است.
سوفی گیلیات ری که این تحقیق را با همراهی دکتر جاناتان اسورفیلد از دانشکده علوم اجتماعی هایت می کند معتقد است که مطالعه رویکردهای مختلف به علت جمعیت قابل توجه جوانان مسلمان در بریتانیا حائز اهمیت است.
وی این تحقیق را به علت این که جمعیت مسلمان جوان بوده حائزاهمیت دانست و گفت: حدود 34 درصد از مسلمانان کمتر از 15 سال داشته و این امر به معنای آن است که اتخاذ هر سیاسی مربوط به خانواده و آموزش تأثیر مستقیمی بر آنها خواهد داشت.
محققان اعتقاد دارند که این تحقیق دوساله دولت را در اتخاذ سیاستهای آینده درباره جمعیت مسلمان یاری کرده و می تواند درک بین ادیان را تسهیل کند.
رهبران مسلمان بریتانیا خواستار تأسیس مدرسه اسلامی هستند
رهبران مسلمان در شهر کنت بریتانیا خواستار تأسیس مدرسه اسلامی با حمایت دولتی شدند تا کودکان این شهر پس از اتمام ساعت مدرسه مجبور به حضور در کلاسهای فوق العاده مساجد نباشند.
انور خان، سخنگوی سازمان رفاه مسلمانان کنت گفت: صدها کودک در کنت از آموزش دین خود محروم هستند.
دکتر آیان کرگ مدیر آموزش شورای شهر کنت گفت: اداره آموزش شورای شهر آماده است تا هر کمکی می تواند در این زمینه ارائه دهد.
خان اظهار داشت که حدود 100 کودک پس تعطیلی مدارس برای یادگیری مبانی اسلام به مسجد جمیع در گلیلینگهام مراجعه می کنند. مدارس اسلامی مسجد نیز 10 ساعت طی هفته ، دوساعت در روز برای کودکان تمام سنین و مقاطع مختلف تحصیلی برگزار می شود. با توجه به این که این کلاسها تکلیفی اضافی برای آنهایی محسوب می شود که از مدرسه بازگشته اند و باید برای انجام تکالیف و استراحت در خانه بمانند ضرورت ساخت یک مدرسه دینی مورد توجه قرار می گیرد. آموزش معنوی و اخلاقی بخشی از زندگی روزمره ما است و اگر از یک مدرسه دینی برخوردار شویم همه این رخدادها زیر یک سقف صورت می گیرد.
اوایل ماه جاری مقامات آموزشی بریتانیا متعهد شدند دولت از تأسیس مدارس دولتی حمایت کند، اما انجمن آموزگاران و مدرسان و انجمن سکولار ملی اظهار داشتند که حمایت دولتی از مدارس به جداسازی در جامعه منتهی می شود. اما سخنگوی سازمان رفاه مسلمانان کنت اظهار داشت که عکس این امر صادق است و مدارس دینی می توانند به انسجام جامعه کمک بیشتری کنند.
دکتر کرگ اظهار داشت که شورای شهر کنت موضوعاتی از این دست را مورد توجه قرار نمی دهد چرا که مدارس دینی دولتی از برنامه درسی ملی پیروی می کنند و پیروان ادیان دیگر نیز می توانند در آن ثبت نام کنند.
جوانان مسلمان استرالیایی و اشکال مختلف باورهای نادرست
نتایج تحقیقاتی که درباره هویت جوانان مسلمان استرالیایی انجام شده نشان میدهد که دست کم نیمی از آنها با تأثیرپذیری از باورهای نادرست غیرمسلمانان در اشکال گوناگون روبرو هستند.
محققان دانشگاه کوینزلند طی تحقیقات خود از 117 جوان مسلمان استرالیایی نظرسنجی کردند تا چگونگی معنای زندگی از دیدگاه آنها را مورد بررسی قرار دهند.این در حالی است که نتایج تحقیقات آنها به سوءاستفاده هایی منتهی شد که از آنها به علت اعتقادات دینی صورت می گیرد.
شرکت کنندگان در این تحقیق اظهار داشتند که فقدان دانش عمومی درباره شیوه پوشش، نیایش و خوراک مسلمانان عامل شکل گیری این اهانتها تلقی می شود. محققان اظهار داشتند که این نتایج بر ضرورت اجرای برنامه های آموزشی بیشتر در مدارس به منظور ترویج درک فرهنگی و دینی تأکید می کنند.
به دنبال حملات یازدهم سپتامبر در امریکا، باورهای نادرست درباره مسلمانان سراسر جهان گسترش یافتند که اغلب این باورهای نادرست که در اشکال گوناگون مشاهده میشوند از فقدان دانش نسبت به اسلام و پیروان این دین آسمانی ناشی میشوند.
با وجود فعالیتهای مسلمانان و تشکیل ستادهای اسلام شناسی هنوز هم بسیاری از مسلمانانی که درغرب زندگی میکنند با اهانتهای لفظی و فیزیکی رو به رو میشوند.
نظر شما