۲ مهر ۱۳۸۶، ۱۱:۳۱

واشنگتن پست بررسی کرد:

بان کی مون، آمریکایی ترین دبیرکل سازمان ملل متحد

بان کی مون، آمریکایی ترین دبیرکل سازمان ملل متحد

روابط بسیار نزدیک بان کی مون با واشنگتن، وی را یه یکی از آمریکایی ترین دبیرکلها در تاریخ سازمان ملل متحد تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی با بیان این مطلب، به همسویی دبیرکل سازمان ملل متحد با سیاستهای سلطه گرانه و یکجانبه گرایانه آمریکا در جهان اشاره کرد و نوشت : وقتی که " بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد برای اولین بار در ماه ژانویه در کاخ سفید به " جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا نزدیک شد تا حمایت وی را از طرح تغییرات جوی سازمان ملل متحد جلب کند، بوش پاسخ سردی به وی داد.

در ادامه این مطلب آمده است: اما بان به تلاش خود ادامه داد و در تماسهای تلفنی و دیدارهای خود بوش را فریفت و از وی خواست تا در ضیافت شام با دیگر رهبران جهان برای بحث و تبادل نظر درباره این موضوع بپیوندد. بوش هم نرم شد و با آن موافقت کرد و قرار است آنها در ضیافت شام امشب (دوشنبه) حاضر شوند.

در ادامه این مطلب آمده است : بان از زمان رسیدن به پست دبیرکلی سازمان ملل متحد در ماه ژانویه نشان داده که توانایی کمی برای تشوق کاخ سفید درمسائلی از جمله افزایش بودجه آمریکا برای ماموریتهای حافظ صلح سازمان ملل متحد، اقدام علیه سودان و تغییرات جوی دارد. در مقابل، بان با درخواستها برای عقب نشینی سریع آمریکا ازعراق مخالفت کرده و به افزایش حضور سازمان ملل متحد درعراق متعهد شده است.

نویسنده خاطر نشان می کند: این رابطه دوجانبه سودآور، بان را در نظر بسیاری از ناظران سیاسی به یکی از آمریکایی ترین دبیرکلهای سازمان ملل متحد در تاریخ 62 ساله این نهاد بین المللی تبدیل کرده است. یک چنین رابطه نزدیکی با واشنگتن برخی نگرانیها را ایجاد کرده،زیرا بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد مخالف جنگ در عراق و نفوذ آمریکا هستند.برخی نگران هستند که روابط بان اتحاد سازمان ملل متحد را تضعیف کند.

بان درباره این رابطه خود با واشنگتن گفته است:" رابطه من با واشنگتن ممکن است این حس را ایجاد کرده باشد که من خیلی به آمریکا نزدیک هستم یا به عبارتی طرفدار آمریکا هستم. این گفته ممکن است که درست باشد، اما می خواهم بگویم که به عنوان یک دیپلمات و یا یک فرد ، خود را فردی بسیار استوار، متعارف و متعادل می دانم."

واشنگتن پست می افزاید: با این وجود ، بان با چالشهای سختی در برابر توانایی و اختیارات خود هم در داخل و هم در خارج از این سازمان روبرو شده است. گروه 77 ، یک گروه متشکل از 130 کشور در حال توسعه می گوید که بان به سیاستهای آمریکا بسیار احترام می گذارد. " آلوارو دسوتو" یکی از فرستادگان ارشد وی در خاورمیانه در ماه می استعفا و اعلام کرد که رویکرد بان در قبال روند صلح اسرائیل و فلسطین، پوششی سیاسی برای آمریکاست.

کد خبر 557622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha