به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه سن پالوئو در برزیل به تازگی و درپی خشکسالی طولانی سال 2005 اطلاعات جمع آوری شده از حسگر مداری "مودیس" (وضوح تصویر متوسط طیف شعاع سنج ) ناسا را مورد بررسی قرار دادند. این حسگر در طیف های بین 4/0 تا 4/14 میکرومتر از زمین تصویربرداری می کند.
این مشاهدات می تواند یک علامت مثبت در ثبات این اکوسیستم حداقل در یک دوره کوتاه مدت باشد. در حقیقت این تصاویر نشان می دهد که منطقه سبز جنگل آمازون توسعه یافته است.
در شرایط کمبود آب، گیاهان تنفس و فعالیت فتوسنتزی خود را کاهش می دهند. در نتیجه تبخیر کمتر شده و ابرها تشکیل نمی شوند و بنابراین خشکسالی اتفاق می افتد. اکنون این دانشمندان نشان دادند که این اثر می تواند افزایش تولید کلروفیل هم را کاهش دهد.
براساس گزارش ساینس دیلی، این بررسی نشان می دهد که جنگل آمازون می تواند بسیار زودتر از پیش بینی بسیاری از مدل ها دوباره ساکت شود. به خصوص این سکوت دوباره می تواند در پاسخ به شرایط نامناسب جوی در یک دوره کوتاه مدت باشد.
این مشاهدات نشان می دهد که به مدل های بهتری برای پیش بینی شرایط آب و هوایی این جنگل نیاز است. همچنین این بررسی ها می تواند پایه مطالعاتی درخصوص پاسخ جنگل آمازون به خشکسالی های طولانی تر باشد. خشکسالی های طولانی می توانند به سبب تغییرات آب و هوایی طولانی مدت و اثر "نینو" بوجود آیند.
نظر شما