به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست محسن کاظمی - گردآورنده کتاب "نوشتم تا بماند" - درباره این اثر گفت: آیت الله جمی یکی از تاثیرگذارترین ائمه جمعه آبادان بوده که سابقه درخشان مبارزاتی در طول رژیم استبدادی شاه داشت. وی از سال های 1342 دامنه فعالیت سیاسی خود را گسترش داد.
وی افزود: آیت الله جمی از جمله روحانیونی بود که همواره مورد سوءظن رژیم بود. او بارها دستگیر شد و تحت کنترل و مراقبت قرار داشت. با پیروزی انقلاب و شروع جنگ تحمیلی به خصوص در آبادان آیت الله جمی فعالیت های بسیاری در سطح شهر انجام داد. حضور وی نه تنها به عنوان یک روحانی تاثیرگذار در نماز جمعه بلکه در سایر ارکان اصلی دفاعی از شهر آبادان همواره مورد تقدیر است.
کاظمی تصریح کرد: نماز جمعه های وی در دوران جنگ بسیار نافذ و باشکوه برگزار می شد؛ به طوری که امام خمینی همواره از انعکاس این نماز جمعه ها صحبت می کردند و به آیت الله جمی هم علاقه بسیاری داشتند. سرکشی به جبهه های جنگ و روحیه دادن به رزمندگان اسلام مهم ترین فعالیت های وی را تشکیل می داد.
وی در ادامه گفت: کتابی که پیش رو داریم در واقع برآیند سال های مقاومت و پایداری آیت الله جمی و مردمی است که در بدترین شرایط، جنگ تحمیلی را تاب آوردند و با گوشت و خون خود از شهر دفاع کردند. آیت الله جمی سعی کرده در دست نوشته های خود به نوعی ایثار و مقاومت را منعکس کند. روی این اصل است که انتشار این کتاب برای آگاه شدن نسل حاضر از وقایع جنگ بسیار ضروری است.
گردآوردنده "نوشتم تا بماند" در ادامه خاطرنشان کرد: یادداشت های آیت الله جمی به هیچ وجه در جریان گردآوری این کتاب مخدوش نشده بلکه ویرایش و مرتب شده است. هرچند برخی از کلمات این دست نوشته ها برای ما واضح نبوده اما تمام سعی خود را کرده ایم تا بتوانیم این سطور را آن طور که هست با وجود بوی باروت و خون و آتش در معرض دید مخاطب بگذاریم. اصل این دست نوشته ها به شکل مستند در اختیار خانواده آیت الله جمی، موزه شهدا و مرکز اسناد انقلاب اسلامی قرار دارد.
کاظمی با اشاره به وجوه قابل بحث این کتاب ادامه داد: دست نوشته های آیت الله جمی از ابعاد مختلف قابل بررسی است. نخستین دلیل اهمیت این کتاب شکل گیری آن در آبادان است. دیگر اینکه شرایط جنگ را به تصویر کشیده و به شکل زنده - و نه ذهنی - آن را برای مخاطب شرح داده است.
وی افزود: هرچند امروز جمی در بین ماست اما دچار فراموشی شده و به واسطه سکته مغزی قادر به تکلمی که باید نیست اما همین قدر می دانیم که نقش وی در نگارش این کتاب بسیار ارزشمند است.
گردآورنده کتاب تصریح کرد: "نوشتم تا بماند" در مجموع از سه فصل تشکیل شده و نکته جالب اینکه در طول چهار ماه گردآوری و ویرایش شد تا در 830 صفحه در اختیار مخاطب قرار داده شود. بیش از بیست سند مبارزاتی آیت الله جمی، صبحت های وی در نماز جمعه ها، خاطرات مردم از این خطبه ها و... از جمله فصول مختلف این کتاب است.
نظر شما